Hasse - ett original

I Barsta, hos mor och far, bor en katt som heter Hasse. Det finns nog ingen som honom i hela kattvärlden... Han är lite lynnig till humöret och man vet aldrig riktigt när han sätter klorna i en, eller när han fångar in byxbenen när man går förbi. Det är lite spänning i umgänget med Hasse. Men när han är snäll då är han riktigt mysig!



Hasse tycker mycket om att vara nere på campingen under sommaren. Undrar just om det beror på alla godsaker som han får... Men på kvällarna ska man hem, så då tar pappsen cykeln ner och ropar efter honom. Hasse kommer skuttande och hoppar upp i den lilla låda som pappa monterat på pakethållaren. Sen cyklar de hem...

Plask och bad

Det är lite svårt att få barnen att bada. Eventuellt har de ärvt min kruke-gen, eller så är det snarare att de har så mycket annat "viktigt" att göra. De har varsin liten håv, den fiskar de upp mer eller mindre halvdöda spiggar med. De har även fått en gummibåt av mormor som var väldigt rolig att guppa runt i, men inte för långt ut...

Det var tom skoj att bära hem den!!

 

Semester i Barsta!

På första semesterdagen i Barsta åkte vi ut till Barstaön med moster Gun och morbror Lasse. Solen sken och himlen var nästan helt blå. Trevligt, trevligt! Vi grillade korv och fikade. Barnen håvade spigg och Björnen badade. Själv läste jag en trevlig bok och njöt av sommaren!

   

Moster Gun mutade barnen med chokladfingrar, då kryper tom de mest blyga barnen nästan upp i knät... :-)

Mamma mia...

Igår kväll var det dags, syster och jag tog oss till biografen. Vi skulle se "Mamma Mia". Gissa om det var fullsatt... En populär film. Den var riktigt trevligt. Mitt första intryck var att den var färgglad... Men den var bra. Tårar och skratt blandat med bra musik. Lite "Bollywood"-känsla blandat med Moulin Rouge... Se den!

Home sweet home

Hemma igen efter den årliga Lerviken-turen. Som vanligt gäller den gamla "borta bra, men hemma bäst"... Vi stannade till i Glada Hudik på hemvägen och barnen fick leka en stund hos Mulle Meck. Det gillade de! Tyvärr regnade det rejält från och till, så det blev inte så mycket mer strosande i Hudik.

I sommarens soliga dagar...

På sommaren ska det badas, vare sig man vill eller inte... Faster fick sig ett ofrivilligt dopp när hon gick för nära barnpoolen... :-)

   

Sommarshopping

Vad är en sommar utan sommarshopping i Borlänge?! Dagens fynd blev både den obligatoriska onyttiga sommarklädseln och lite väldigt nyttiga skodon...



Tyvärr var det slut på retrostövlar i min storlek, så jag fick nöja mig med klassiska gröna tretorn. De var faktist värda lite extra pengar jämfört med billigare kopior. Passformen och stabiliteten var jättebra!



Dagen avslutades med en sommardrink på bron före middagen.


Sommarjobb

Det är trevligt att hjälpa till hos Faster Karin. Denna gång blev det nya gardiner och nytt tyg i lampan i det stora sovrummet på övervåningen. En trevlig liten makeover! Ikväll ska det monteras rullgardiner. Här är lite före- och efterbilder.

 

Lampans förändring i närbild, den har fått samma tyg som gardinerna.


Altanbygget då?

Kan ju fråga sig om altanbygget går framåt... Jo, det gör det, men inte mycket som är lönt att visa på bild... Det är detaljer som fixas. Det målas lite här och där, även lite grejor för elen är på gång. Taket är så gott som klart. Det är likadant som husets tak. Idag har vi plockat ner ställningen som stod utanför och alla glasen är monterade. Nu fattas bara räcket. och inredningen så att säga.

 

Senaste nytt: Tandlossning

Nu har Antons andra tand trillat ut! 080709 kl 11.42. Blodet droppar och stoltheten är total! :-) Den har varit lös ett tag...

"Mamma, nu är jag stor, väldigt stor!"

 

Allsång

Barnen gillar musik. William blev genast lycklig när han såg Brolle på Aftonbladets hemsida, så jag startade allsången på webben nu på förmiddagen. Diggandet var totalt! :-)

 

Gammelrockare är också populära. En lätt headbanging inträdde hos lilleman...



Shopping

Hittade en trevlig lampa på IKEA i måndags. Passar fint på byrån i hallen och matchar mina väggdekorationer ganska så bra!

 


Hål i huvvet!

Barnen bråkar och tjafsar, den ena värre än den andra. Jag skrapar färg på gäststugan. Anton är i någon form av 6-års j-lskap,,, Han gör allt för att förstöra för William... Han, i sin tur, är i någon form av 4-årsgnällighet. Piper och gnäller om vartannat. Om en fluga tittar för mycket på honom så gråter han... Morr!

Mitt i detta gällande och krigande ska jag skutta iväg från mitt skrapande på väggen och "ta itu" med barnen... TJONG! Huvet slog rätt i det väldigt låga taket på gäststugan...  Jämarns vad ont det gjorde. En vass kant ända in i hjärnsubstansen... Eller i alla fall kändes det så. I slutändan blev det bara en bula på 3-4 cm i diameter och lite blodstänk. Men, en dryg timme senare, har jag fortfarande ont i skallen, kan inte vrida huvudet för snabbt, då gör det ondare. Tror att det beror på att den enorma bulan gungar på huvudknoppen... STACKARS MIG!!!

Upptagen helg

I helgen har vi haft besök av Ola, Louise och lilla Tindra. Ungarna blir lite blyga för bebisen, men nu efter två dagar börjar de komma igång och ska vara med hela tiden; lämna fram leksaker, sitta bredvis och mysa, osv osv.

   

Lördagskvällen ägnades åt golfspelande på Wii. Kul, men mot slutet blev vi lite trötta... 9 hål med fyra personer tar sin lilla tid, även i tvspelets värld... På söndagen var vädret trist och alla trötta. Mot eftermiddagen tog vi en sväng till Spikarna och tittade. Till kvälls spelade vi Guitar Hero, kul, kul! "You Rock!!!"

Utveckling pågår...

Anton håller för fullt på att lära sig läsa och skriva. Ibland skapar han de mest lustiga sakerna... Denna tycker jag är störtskön!



Sol och bad

Igår for jag och pojkarna en snabbis till badstranden efter dagis, till Slädaviken. Det var varmt och skönt, men tyvärr blåste det en del på den sidan av Alnön.  Lite plask i strandkanten blev det i alla fall. Snart är det semester, så då ska vi bada lite mera. Eller, i alla fall barnen och pappan. Själv är jag ju en badkruka när det gäller kalla svenska vatten... Jag håller mig i solen och sköter matkorgen och handdukarna...


Blommor och blommor

Under gårdagskvällen bytte jag ut det som var kvar av mina penséer till något med färg... Vi får väl se om rådjur gillar Pelargonier och "Million bells"...



Det är inte mycket som blommar på vår tomt i övrigt. Men några färgklickar har vi i alla fall. Pionerna börjar komma i full blom. Härligt och väldoftande!



Även mina tobaksblommor växer på sig, sakta men säkert!



Dessa kallas för underblommor och ska blomma väldigt vackert. Får väl se hur det blir med det... :-)


Mina tomater växer inte så fort, förhoppningsvis får vi smaka innan hösten...

Tji fick jag...

I går afton påpekade jag till min kära sambo att "du har ju inte ens frågat om jag hade trevligt igår!". Jag syftade såklart på biokvällen med M...

"Men det visste jag ju redan, det hade jag läst på din blogg!" var svaret jag fick.

Hm, inte riktigt det som är meningen med inläggen då... Att man ska slippa prata med varandra... :-) Kanske iofs kan förenkla saker också!

Så Björnen: "Kom ihåg att köra igång en tvättmaskin när du kommer hem och ge barnen risgrynsgröt till middag, kolla bara att den inte blivit dålig... Hör av dig om det behöver inhandlas något käk! Puss, puss! Ses ikväll!"  :-)

Var passar man in...

Jag och kompisen M var på stada igår. Skulle gå på bio och äta något innan. Centrala staden är på väg att fyllas med gatufestfolk och tält.  Det var uppiffade 60-åringar, lätt berusade som fnissade omkring, ungdomar i väldigt underliga kläder och högt ljud... Ingenting för oss. Vi är lite för gamla och lite för unga, lite för bekväma och lite för ohippa... :-)

Vi flydde fältet ner till BKs istället. Sista dagen att utnyttja restaurangchansen, så det blev en BK-burgare. Mumsigt värre! Kunde sitta ute, men det blev lite kallt mot slutet.

På bio såg vi lite romantiskt, trevligt, "Brudens bäste man". En läcker Patrick Dempsey i romantiskt lätt komedi. Trevligt värre! Dessutom var vi nästan själva i biosalongen (två till dök upp i sista minuten), det är sista veckan som filmen går och dessutom måndag och gatufestvecka.


Mums!

På söndagen fick vi besök av barnens favorit Göran. Lek, bus och stoj. Självklart måste det bli lite gott fika. Jag bakade årets första (och enda?) rabarberpaj. Lyxade till den med lite jordgubbar. De senare var dock frysta, eftersom vi övergett vårt jordgubbsland till förmån för ogräsodling.

Pajen blev tokgod, lagom syra och sötma och dessutom vacker. Med vanilijsås till var fikat i solskenet, på gräsmattan, en riktig sommarklassiker! :-) Tyvärr ingen bild från solskenet...


RSS 2.0