Dags att flytta hemifrån

Lilleman vill inte längre bo hos oss. Det är för jobbigt med all städning och all middag man måste äta, som man inte tycker om. Han tänker flytta till grannen Axel istället... Igår packade han väskan och väntade på att vi skulle äta upp så vi kunde gå med honom dit...

Tillslut så blev vi vänner igen och jag lyckades övertala honom att bo kvar. Men han tänker bestämt gå upp dit och sova över när de byggt klart sitt hus. När det var dags att sova fick vi börja packa upp väskan igen, han hade fått med sig allt han behövde... Tandborste, två st för säkerhets skull, pyjamas, badbyxor utifall att, två par kalsonger... :-)

Vad gör man?! Lilla snorunge där...

Oledig

Idag kommer kära syster på besök. Trevligt, trevligt! Det var ett tag sen vi sågs. Jag hade tänkt vara ledig idag och bara vara hemma men det körde ihop sig. Ska istället åka ner till Iggesund på kundbesök och lär nog inte vara hemma förrän tidigast halv 5... Inte riktigt som jag hade tänkt. Men man måste ju jobba! :-)

Helgen ska spenderas med singstar, bakning och slappande. Kanske någon skojig film, eller någon mer dramatisk...

Åldern har slagit till

Inte är det jag som blivit gammal inte, det är bara mina ögonlinser...  Har precis återkommit från besök hos optikern. Starkare glas är vad som behövs för att klara av mitt terminalarbete på ett bra sätt. Eländes, elände. Nu har jag diverse bågar i bilen som ska provas över helgen. Kanske ber om lite smakbedömning.

Insåg dessutom, när jag tittade i alla speglar hos optikern, att det är dags att klippa håret igen... Huvva vad det växer!!!

Vintern är här!!

Igår kom snön! Inte många cm, men ändå! :-) Ungarna är överlyckliga, katten är mest förvirrad.  Dessutom kunde man se vilka som varit på tomten under natten; minst ett rådjur och en inte alltför stor älg.


Matchen...

...gick sådär. Jag förlorade med 4-5. Men endast om jag vunnit med 7-2 hade jag haft en chans. Vilket inte är lätt. Det blev ltie för många "om, utifall att" för att kunna lyckas. Jag skulle haft några fler poäng redan tidigare. RACKARNS!!!

Men, jag får spela järnet i min andra grupp, så jag går upp igen och därmed får en ny chans. Dessutom håller jag ju på med Blossoms iform-träning, så någon förbättring borde jag se på orken snart.

Ikväll ska det promeneras i 45 minuter och även göras 3x20 utfall däribland minuterna.

GRATTIS GRATTIS!!!

Idag fyller grannen P år!! Hur många kanske man inte ska nämna, hon är ju en (ung) dam. Men det är i alla fall ett mer än samma tid förra året... :-)


Ikväll är det dags

Min lilla ödesmatch. Är allt lite nervös. Om jag vinner med 5-4 så klarar jag mig, förutsatt att han inte hinner spela sin sista match torsdag eller fredag. Just nu har han inget bokat...

Spelar han sin sista match så är det nog kört för min del. Det är alltså lite svårt läge ikväll. Men jag ska göra mitt bästa. Komma dit i god tid och värma upp och se till att dricka bra med vatten under dagen och äta en banan lämpligt länge innan match. Sen är det bara skärpning som gäller!

Håll tummarna!!

Vill ha...

... fint smycke från M925!! Fast då ska det ju självklart stå Anton och William... :-)


Tisdag = trött

Idag är jag trött. Har lite hosta och "tjocka ögon". Inte trevligt. Tänker dock inte bli sjuk. Efter detta lilla beklagande ska jag skjuta eländet åt sidan och bara tänka positiva tankar! :-)

En liten förhandstitt

Såg lillens skolfoto på webben nyss... Lite suddigt. Men det är en allvarlig kille som tittar på fotografen...

"Mamma, hon hade ingen fågel med sig, men hon frågade om jag tyckte om godis *fniss, fniss* "

"Sen när vi satt på bänkarna och skulle ta kort, då skulle vi säga krokodilfis... *fniss, fniss* "


Puh!

Så är första dagen denna vecka gjort. Bara 4 till... :-) 7,5h av 30 är en stor del!

 I morse var jag med William till tandläkaren på 4-årskontroll. Barnen brukar ju vara blyga nästan för jämnan när det ska träffas nya personer, så vi hade tränat på att åka i "tandläkarstolen" var och varannan dag i förebyggande syfte. Det har tydligen fungerat, killen var jätteduktig! Han fick hjälp upp i stolen lutade sig bakåt och gjorde precis vad han förväntades göra! 

Efteråt var han överlycklig eftersom han fick en ny tandborste och en liten plastdinsaurie av tandläkaren. En av de första kommentarerna när vi kom ut var "Tandläkaren var en tjej!" :-) Han riktigt längtas till nästa år när det är "Femårskalas"...

Nu ska jag packa ihop, ta min utskrivna handelslista och dra till affären för att storhandla. Dags att fylla kundvagnen!

Ödesmatch på onsdag

På onsdag är det en viktig match. Kanske en av de viktigaste jag spelat hittills i höst. Om jag inte vinner riskerar jag att åka ner till tidigare nivån. Det vill jag ju inte. Måste alltså vinna med helst 7-2, men det är nog inte möjligt. Ska dock göra mitt bästa och ladda de här två dagarna nu..

Att bo på landet!

Härligt att bo på landet! I morse hade vi 3 älgar utanför fönstret. Två st befann sig på insidan tallstaketet och en på utsidan. De var lite oroliga. Ville nog inte ha ett staket emellan sig. När jag lämnade Anton hos farfarn så såg vi två älgar på lägdan där också.

 

Nedan kan man se öronen på en av de som befinner sig på insidan... Denna bild kan förstoras... Klicka på bilden!

Bakis? Nej, bakning heter det.

Efter en helg med fester var jag ganska trött igår. Fest med jobbet på fredagen och sedan fest i Byalaget på lördagen.

Trevligt var det! Träffade flera personer i byn som jag aldrig sett förr. "Och var bor du nånstans då?" var standardfrågan under kvällen. Trubaduren spelade väl sådär, det blev lite för många tysta sekunder mellan varje låt och det var svårt att höra honom. Mera tempo killen!

Söndagen bjöd på vackert väder. Efter tidsomställningen fick man dessutom en extra timme att leka med! På förmiddagen bakade jag sladderkakor (läfsor), jag satte gammelfastern på att steka dem medans jag kavlade. Gott, gott! Nybakade sladder med smältande smör och kall mjölk. MUMS!  Därav rubriken på inlägget... :-)

Eftermiddagen tillbringade vi utomhus med räfsor, biltvättaro och bortplockande av gamla blomkrukor. Finare blev det! Tack faster för räfsandet!


Trött i höger ben

Gårdagskvällens jobbfest var trevlig! Men jobbig... Vi spelade guitar hero hela, halva natten. Jag gungar en hel del på höger ben när jag spelar... :-) Men det är hur kul som helst! Vill ha! Jag vann över alla motståndare utom Björn K, som vann med 2-1 i matcher. Träning, träning, träning...

Vi var kring 24-25 st på festen och 8 st som var med och stängde. Det är ganska bra procent och betyg på festen! Discorock och dans på bordet. :-)

Fredag = party

Ikväll har vi höstfest med jobbet. En liten After Work i glada vänners lag. Det blir säkert jätteskoj! Jag har hört ryktas att de ska sätta upp Guitar Hero... Hurra! :-)

Det är nästan trevligt att tanka



Efter allt krisande i ekonomin till höger och vänster har bensinpriset sjunkit en hel del. Senaste dagarna har det kostat 11.24 kr/l på vår mack. Det är lite skillnad mot 13.44 som vi fick betala ibland i somras...

På dagens tankning 'tjänade' jag 80 kr ungefär. På en full tank dryga hundralappen. Det är inte illa!

_

Miss Tomatoface

Förlusten är ett faktum. Jag hade ingen kondition alls... Sprang som en liten gnu, brännande muskler... Men, men. En match kvar och jag kanske kan hålla mig kvar i denna nivån om han jag möter på till veckan inte hinner spela så många matcher. Vore skoj att få spela en period till med lite tuffare motstånd...

Sitter nu på kontoret med rödflammigt ansikte och trött kropp. Skönt och jobbigt. Bordskamraterna fnissar åt mina kinder... :-)

Snart är det dags

Jag ska spela match kl 11 idag, den som jag egentligen skulle ha spelat i tisdags... Kommer att känna mig skämmig första halvkvarten...

Men jäklar vad jag ska vinna! :-) Håll tummarna!!!

Systers önskan...

... är härmed uppfylld. Ny kategori "Tårta och bakning". Klicka på länken på höger sida för en sammanfattad vy över mina bakeskapader.

Tro vad syster vill ha för sorts tårta när hon kommer då... Önskningar mottages tacksamt! :-)

Ommöblering

Kökssoffan till lekrummet, skåpet i vardagsrummet till köket och ett nytt skåp/skänk till vardagsrummet. Plats måste skapas för whiskeyflaskor och baktillbehör...





Resultatet blev mer utrymme i båda rummen. Både vad gäller förvaringen och golvytan. Härligt!

Tuff kille

Igår röjde jag och Lena lite i gamla lådor på kontoret, då hittade vi några sjörövartatueringar. Gissa hur glada grabbarna blev när jag kom hem med dem... :-)


Pinsamt dumt!

Gissa vem som egentligen ska spela squashmatch just nu på sekunden... Gissa vem som tror att hon ska spela match på torsdag... *skäms*

Har en schysst motståndare dessutom. Han hade fått wo på denna match eftersom någon helt tagit fel på dag, men han ville hellre spela matchen. Så på torsdag är det match igen, men dagens miss kostade mig 2 klipp och ett skämmigt telefonsamtal... SKRUTT!!

Aktuell ställning

För närvarande är ställningen i min squashstege enligt följande:



Jag ska spela mot Daniel på torsdag och mot Björn på måndag. Åtminstone borde jag få ihop mina bonuspoäng för att jag hinner spela alla matcherna...

Men konditionsträningen fortgår, så nästa månad har jag ännu mer ork på planen, då jäklar ska de få se! :-)

Inte blev det...

... någon seger idag. Men jag fick en poäng extra i alla fall, 6-3. Nästa gång tar jag honom! Det var jämnt dock, men jag har ingen kondition idag alls. Tyckte jag knappt såg bollen och fick tics i vänster öga... Gnäll, gnäll...

Idag är det match

Dags för match 3 av 5. Spännande, spännande. Killen jag ska möta idag har jag spelat mot tidigare och vunnit. Men jag tror dessvärre att han kört lite hårt och spelat mycket. Men jag ska göra mitt bästa. Däng ska han få!

På torsdag är det dags igen och sedan nästa måndag...

Stolarna

De nya altanstolarna...

Ny stol till altanen

Tårtaträning

Träningslägret i tårtbakning går vidare. Denna vecka fick faster smaka och tycka till. Jag kör vidare på den lilla varianten. Dagens fyllning är chokladmousse och bananmos. Mycket gott blev det. Troligen var detta den godaste hittills. Utsidan ser dock lite rolig ut... Vit chokladsugarpaste med chokladsträngar och lite rosa och lila blommor.

Söndagstårta v 42

Notera hur slät och fin tårtan är... :-)

Söndagsutflykt

Idag begav vi oss till Stornäset i det fina höstvädret. En lagom promenad och massor med ytor för pojkarna att leka på. De byggde en piratbåt och Kapten Krok (Wílliam) styrde och ställde. Maria, Max och faster Karin hängde med.

Höstutflykt till Stornäset Höstutflykt Stornäset

Trevligt värre

Hittade fina altanstolar på K-Rauta idag. Svarta,  med aluminiumkanter, dessutom på rea... Bättre sent än aldrig kan man tycka, att köpa altanstolar i oktober, men vad gör man när man hittar såna man vill ha?! Hoppas det är fint väder i morgon så jag kan sitta ute och njuta en liten stund i alla fall! 

Vilken härlig helg!!!

Idag lyser solen! Härligt när man är ledig!! Gårdagens middag intogs på altanen, kanske var det höstens sista. Det blev lite svalt efter en stund.

Dagen ska ägnas åt besök hos kompis som fyller år och sedan besök av gammelfastern. Anton ska på barnkalas på badhuset, vilket är väldigt orättvist enligt lillebror... Den stackarn får vara hemma med mamma och fastern och laga mat.

Dessutom finns det buskar att klippa ned, tvätt att tvätta, ungar att fostra, en katt att klia och en tårta att baka. En helt vanlig helg alltså! :-)


Förra helgen

Jag tränade vidare på tårtbakning förra helgen, när jag hade delar av Kramforsmaffian på besök. :-) Denna gång blev det en tårta med fyllning av vit chokladmousse och hallonsylt. Ovanpå är det en sugarpaste med vit chokladsmak, och kristyr med lätt hallonsmak.



Betyget blev gott, men den vita chokladmoussen smakade mest som vaniljvisp i tårtan. Den var godare i en skål på sidan om... :-) Hallonsylten blev lite för blöt.

Jag har blivit klart bättre på att få snygga jämna tårtor, nu är det bara lite veck längst ner mot fatet. Träning ger färdighet! Får se om fastern ska få en liten tårtvariant i helgen när hon kommer på besök...

Jag är hedrad

... och rörd och väldigt förvånad! Jag har blivit inbjuden att spela poker med grabbarna på mitt jobb! Hm, vill de ha någon att spöa skiten ur, eller ?! :-)

Dessvärre är jag en kratta på poker, men jag har ju några dagar på mig att öva...


Kort dag

Torsdagar är kortdagar. Härligt! Ska strax sluta och åka till dagis/skola för att hämta mina rackarbusar. Tyvärr vräker regnet ner idag, så det känns inte som att man vill gå ut riktigt... Det lär inte bli någon promenad med grannen när det är så trist ute!

Kvällen ska ägnas åt veckostädning. Kämpar tappert för att införa vanan med städ-torsdag. Varje torsdag frågar jag parvlarna vilken dag det är... Ibland kan de svara ibland inte. Men när jag säger att det är torsdag och frågar vad vi brukar kalla de dagarna så kommer det samstämmigt "STÄDTORSDAG!!!" Steg två är att faktiskt få dem, och sambon, att genomföra den städning jag vill ha gjord också... En sak i taget! :-)

Trött kropp

Gårdagen blev riktigt fysiskt ansträngande! Yoga på lunchen med arbetskamraterna och sedan squashmatch kl 17.

Tyvärr fick jag däng även denna gång, men det var betydligt jämnare. Flera game blev jämna och slutade t ex 13-11 där man normalt spelar till 11. Jag spelade bra och hade fokus nästan hela tiden. Riktigt roligt. Sedan, när matchen var klar, spelade jag 3 game mot motståndarens dotter. Där vann jag med 2-1, men kände av trötthet i benen och att jag varit igång rejält under dagen...

KUL, KUL!!!

Två dagar

Efter två dagar så håller vi fortfarande motionsprogrammet... Både jag och sambon. :-) Man får vara glad för det lilla. Trots trötthet i kroppen och favoritprogram på tvn så gick jag ner i källaren och tog mig en 30 minuters promenad på crosstrainern. Börjar dock fundera om klockan på cross trainern går för långsamt. Jag tittade på ett avsnitt av "Doktor Åsa" på webbtv och sedan lite på ett annat program; 28 min + 4 min = 32 min men det motsvarar bara 30 min CT-tid...

Sedan spelade vi pingis en kort stund innan sängens fluffiga täcken lockade mer. Är lite trött idag.

Dessutom tog jag jobbets velociped när jag skulle in till stan och äta lunch med Fastern, 2*8 min trampning! Det är lite vardagsmotion det också!

Tisdag

Morgonen började lite kulet, men nu ser det riktigt fint ut! Tyvärr glömde jag promenadskorna, annars hade jag lagt dagens 30 minutare på lunchen. Men det får bli i eftermiddag istället. Igår blev det 30 minuter på CrossTrainern när jag var hemma med William. Tror dock att tiden på den får jämföras med en 45 min vanlig promenad. Det är lite jobbigare på CTn.

Ju fler kockar...

MMS

det är inte alltid lätt att pyssla sedan Findus kom till huset...


Tänk aldrig tanken...

Det gjorde jag. Tänkte tanken alltså. "Vad skönt att barnen blivit så stora, det blir ju nästan inga VAB-dagar (VårdAvBarn) nu!" 

KABOOOOM!

Där kom den första dagen med prickiga barn i torsdags. Idag, måndag är jag hemma med lilleman som kräktes i går. Det går tydligen någon lätt släng av magsjuka på hans dagis. Barnen kräks en gång, sen är det bra. Men det är ju hemförlovning i 48 timmar efter senaste kräkan så jag blir hemma idag och sambon i morgon. Hoppas bara att storeman klarar sig!

Helgen går fort!!

Lördagen tillbringades med två gamla goda vänner på shopping i Birsta. Lite kläder till barnen och även till mig själv och desto fler fniss och skratt... :-) Hoppas vi ses snart igen!!!

Söndagen inleddes med en promenad i höstsolen med grannen P. Sedan kom en annan grannes pojke hit och lekte med mina busar. Vi lekte pirater och grävde ned skatter i jorden... Pingstliljor och krokusar... :-) Sedan gick vi in och ritade skattkartor så vi ska komma ihåg var skatterna finns.

I morgon börjar jakten av konditionen. Jag, och en tvångsmeddragen sambo, ska sätta fart mot toppform med Blossom. Om tolv veckor ska konditionen vara på topp!! Då ska squashmotståndarna få däng!!! Håll tummarna att det inte blir någon elak förkylningsbacill...

Gamla surdegar

Det är härligt att bli av med gamla surdegar. Jag har ägnat kvällen åt att sy klart gardinerna i lekrummet, som jag började med i juli någon gång... *skäms* Men nu hänger de på plats med rätt längd!!!

Jag har dessutom gjort klart duken som ligger på skänken i vardagsrummet. Den var bara 10 cm för bred och 1 m för lång... Nu passar den mycket bättre!!!

Hurra för mig!!!

Alla känner apan...

Det är nåt lustigt med hur folk hänger ihop...

Idag promenerade jag med min vän och näraboende P. Hon skulle på fika hos sin far som fyller år. Hennes far träffar en kvinna. Denna kvinnan har ett barn, barnet har en sambo, sambons föräldrar bor i Stockholm och har ett fritidshus i Barsta, vilket innebär att de är goda vänner till och bor så gott som grannar med min mor och far... Hm, hängde ni med?! :-) Via min granne kan man hitta en länk till min mor och far, 12 mil bort...

Dessutom, på mitt jobb finns det en karl/man/vuxen kille som spelar handboll. Han sa en gång att han spelade med/tränade kände en kille som spelar handboll som brukar vara i Barsta. Mitt i Barsta... Hm...Min mor och far bor mitt i Barsta. Deras grannar, och goda vänner, har en son som bor i Sundsvall och spelar handboll, med min arbetskompis. Dessutom har den handbollsspelaren en sambo, som har en mor, som... Ja, läs vidare i första stycket. :-)

Topputsikt

MMS

eftermiddagen tillbringade grabbarna på Drakborgen, jag anslöt efter jobbet. Utsikten är från toppen av en rutschkana, självklart åkte jag ned!


Livet på landet - fortsättningen

Idag är det, såvitt vi vet, premiär för Findus - Jägaren. Jag gick ut på bron nu ikväll för att ropa in honom. När jag vänder mig om ser jag något som ligger på dörrmattan... Delar av en liten mus, och lite slamsor... Vår lille jägare har fångat en mus och dragit hem den till oss, halvt uppäten... Mysigt! :-)

Men jag är stolt över honom, trots att det är lite halväckligt...


Koll...

Med dagens nya teknik kan information förflyttas snabbt... Fick ett meddelande på Messenger från grannen som nyss stått och tittat på två älgar som befann sig på vår tomt. Det hade jag ju aldrig fått veta om inte internet funnits! Kanske skulle det kommit upp under någon promenad framöver, men "värdelös" information brukar ju ha en tendens att försvinna...

Själv tycker jag det är roligt att veta att älgarna hälsar på hos oss. Även om inte vi är hemma själva. Findus kanske har tittat på dem i alla fall... Dessutom bra att det är grannar i rörelse och har koll, så kanske vi slipper såna där andra tvåbenta ohyror som tar saker med sig när de går... TACK P!!!

Nu finns informationen på internet, även för er övriga att ta del av! Vilken tur va?! :-)

Att bo på landet

Det är, som tidigare sagt, spännande att bo på landet. Man vet sällan vad som ska 'hända i naturen'... *skratt* 

Nu ikväll har vi fått besök i trädgården av en rådjurshane. Han går och bräker/råmar/skäller eller vad man ska kalla det. Vet inte om han känner sig ensam, eller bara vill sjunga en trudelutt. Vi hade en sån herre här i fjol också, kanske samma rådjur ute på sin årliga höstpromenad...

Squashen

... gick åt skogen. Det var en alldeles för bra kille jag spelade mot. Hade inte en suck... :-) Dessvärre var det inte kul heller, han var inte direkt pratsam mellan gamen. Ville bara få matchen gjord och pysa iväg illa kvickt. Men, men. Nästa match är på onsdag, kanske den blir trevligare.

Prickigt och städat

Torsdagen har tillbringats hemma. Anton har ett tiotal prickar i ansiktet och lilleman William har 3-4 st också i ansiktet. Fick tid för besök på bvc där det i alla fall konstaterades att det inte var någon barnsjukdom. Återstår att se vad som händer.

Ett förslag sköterskan hade var att det skulle vara något loppbett, eftersom vi har en katt. Men katten kliar sig inte, så jag har svårt att tro att det är loppor på den krabaten... Jag har dessutom letat men inte sett något. Så den förklaringen köper vi inte riktigt i dagsläget.

Men morgondagen blir som vanligt, med skola, dagis och jobb.

Jag fick lite gjort här hemma idag i alla fall. Städade ur byrån i hallen; sorterade vantar och mössor i olika högar, urvuxna och trasiga i olika högar osv. SKÖNT!!! Nu har barnen varsin del av en låda med egna små högar som de kan hålla rätt på. Jag har även skruvat in krokar i skrubben under trappen, så nu kan ryggsäckar hängas upp och därmed är de lite lättare att hitta i mörkret... Under kvällen har jag dammtorkat, dammsugit och moppat nedervåningen. Rent och fint inför helgen!

Jag hann även ta en ½ timmes promenad medans barnen såg på barnprogrammen. Skönt med frisk luft!

Oops, där var tvättmaskinen klar. Dags att ta tag i den innan jag, med gott samvete, kan gå till sängs och läsa min nya bok.

Datorelände

MMS

En trasig dator... Igår fick min jobbdator för sig att nu får det vara nog. Har nu ägnat några timmar åt felrättning med hjälp från helpdesk. Det blev ett antal vändor med helpdesk i luren och tillslut, strax före lunch idag så fungerar den igen! Det behövs inte någon ominstallation heller. Härligt! Det kan annars gå ett antal dagar innan man fått in alla program man behöver för att kunna jobba... Puh!


Snart är det dags

Ikväll ska jag spela första matchen i den nya stegen. Jag har ingen aning om motståndet så det är bara att tuta och köra järnet!

Har dessvärre träningsvärk i mina bröstmuskler efter måndagens styrketräning, men det glöms snabbt bort när bollen börjar vina på banan.

Håll tummarna för mig!!

Jag är RIK!!!

Jag vann 2x25 kr på min trisslott!! Inte illa! Tro vad jag ska göra med de pengarna?!?! :-)

Jag kommer med största sannolikhet att ta den förmögenheten och återinvestera den i samma bransch, dvs köpa två nya lotter. Då har jag ju fortfarande chans på de största pengarna...

GRATTIS!!!

Idag fyller barnens farfar / sambons far år, 67 st ljus i tårtan! Ett stort grattis till honom!


Det känns

... i armarna att det tränades igår... Träningsvärk är skönt... Men det var lite trögt att komma ur sängen i morse. Både jag och barnen (och kissen) hade kunnat ligga kvar en timme till. Men det är inte långt till lördag. :-)

Tisdagar är kortdagar, så idag slutar jag 14.30. HÄRLIGT!!!

Aj, Oj...

Har precis gymmat och lunchat med min chef; uppföljningssamtal efter PU-samtalet i våras. Armarna är som spagetti... Måste träna upp dem lite mer! Får se om jag kan använda tangentbordet över huvudtaget i morgon... :-)

Busy Monday

Idag blir det lite diverse saker. Jag ska informera en nyanställd om vår eminenta fritidsklubb och vår konstklubb. Strax före lunch ska jag ha PU-uppföljningssamtal med min chef, som tar nya grepp i mötesformerna. Vi ska träna tillsammans på Feelgood och sedan äta lunch... I eftermiddag ska jag ta en vaccinationsspruta mot influensa. Huvvaligen... Sprutor är lite läskigt, men förhoppningsvis kanske jag klarar vintern utan läskig influensa! :-) Ikväll ska det fotograferas konst och sedan hänga upp densamma på väggarna på kontoret.

Mycket varierat blir det! :-)

Mätt!

MMS

God middag på Absint i Gävle.


Kakan...

... blev god. Dock lite mäktig. En liten kaka räcker nog till nästan 8 personer, eller 6 st "tomma" personer... Detta ska bakas igen i alla fall. Kanske med lite hallonmos i mitten.

Godis?

MMS

Promenad och fika på Gävle-stad. Shoppat en badgrej på Lush. Ser nästan god ut...


Slut för idag...

... tack för idag. Nu bär det av mot Gävle och trevligheter. Men först ett stopp på "boa", måste ju ha nåt gott att dricka i helgen...


Bara så bra....

Hittade denna låt på jobbarkompisen Kicklinas blogg, innan jag hunnit höra den på radion... Tycker att den är tokbra!
 

Trött och seg idag.

Inget vidare väder ute, inget vidare i skallen. Har haft lätt ont i huvudet från och till hela veckan. Inte tillräckligt för att  ta en tablett, men inte så lite att det inte stör... Idag är det lite ondare, så nu har jag tagit  till drogerna.

Det är ju inget vidare eftersom jag ska umgås med Eva och Ulrica hela helgen. Iofs är Ulrica krasslig också, så vi lär väl sitta inne i pyjamasarna alla tre, framför tvn på lördag kväll med godispåsar och vin... :-)

Choklad, choklad och choklad

MMS

I helgen blir det tjejigt värre. Besök i Gävle hos Eva, med Ulrica. Prövade ett nytt recept till efterrätt. Får se om det blev gott... Det är i alla fall choklad i massor... Fart kakan är liten. Bara 15 cm i diameter. Ca 4 port.


Olycka

En olycka händer så lätt, allra helst när det är hällregn och stormbyar... Sambon råkade tappa en av garagedörrarna i en vindby så får lampa fick sig en smäll...

morgonolycka

Yihaa!

Gårdagskvällen tillbringades med arbetskamraterna. Först hade vi möte på kontoret med information från säljare och teamchef och välkomnade nyanställda. Sedan bar det av till Sörfors och Smedjan där vi hade 3-kamp.

Första grenen var hästskokastning. Jag slängde två st så det klingade i spettet och den tredje lade sig snyggt kring spettet = 20p. Nästa gren var att skjuta med blåsrör. Tre pilar mot en darttavla. Wosch, wosch, wosch... 30p till. Sista grenen var luftgevärsskytte. Dessvärre hade vi elementen emot oss. Skymningen gjorde sikten dålig och regnet gjorde att man inte riktigt slappnade av. Men är det teamträff så är det. En i laget stod ute i regnet, bredvid den som skulle skjuta och höll paraplyet över huvudet. Det är teamkänsla det... :-)  Har jag glömt att tala om hur många poäng jag fick?! Nej, inte alls. 0p syns ju inte...

Som i regnskogen

Totalt sett vann jag dock i mitt lag och sedan hade jag mest poäng jämfört med de andra två lagen. Första platsen blev min, och med den en Aladdin-ask (till sambons stora glädje).

Till middag fick vi fläskfilé med messmörssås och klyftpotatis. Gott, gott! Efterrätt i form av kladdkaka med både vit och mörk choklad (tror jag i alla fall att det var) och någon form av sorbet. Helt klart jättegott!!

Oenighet

En vanlig diskussion på Angeldonsvägen 4, sisådär vid 22.30 på kvällen:

"Snark, snark, snark"

"Vrid på dig, du snarkar!"

"Öh?"

"Vrid på dig, du snarkar!!"

"Nej, jag är ju vaken!"

"Jamen, varför snarkar du då?!"

Tofflor...

Nu har det varit syjunta igen då... Jag höll rallytempo under gårdagen. Det är mycket som ska hinnas med före helgen, så jag kom sent och gick tidigt från juntan. Men kul att träffa tjejerna ändå!

Tofflorna börjar närma sig klarstadiet. Jag håller på att sy ihop den andra toffeln och sedan ska det virkas en liten kant för syns skull.

Halvfärdig toffel


Tyvärr blev den nog lite för liten för min del. Måste skaffa tjockare stickor... Så om någon vill köpa ett par tofflor i strl 37-38 så hojta till! De är varma och sköna!

I am the champion...

Jag vann!! :-) Jag får spela i stegen "Röd B" under oktober månad. Vem vet, i den här takten är jag uppe i "Guld A" lagom till min 50-årsdag...

Summering september månad

RSS 2.0