GRATTIS!!!

I dag fyller en av mina första kompisar år... Det finns fotobevis på att vi träffades och "lekte" när jag var bara bebisen, och hon ett halvår äldre. Det var ett tag sedan, utan att nämna några siffror, om man säger så... :-)

Ett jättestort GRATTIS på din födelsedag Gabriella! Hoppas du får många presenter och tårta på sängen!


Rolig unge

Igår fick pojkarna leka en stund på lekparken i Norrfällsviken. De behöver verkligen rastas efter allt regnande... När jag sitter där och tittar på så klättrar en annan unge upp i rutschkanan och sätter sig, redo att åka ner. Då hojtar han till:

"Oj, en fluga!"

I nästa sekund drämmer han till flugan med handen, och lyckas ta ihjäl den. Mäkta lycklig klättrar han tillbaka upp i tornet och ropar till sin kompis:

"Jag slog ihjäl den! Jag slog ihjäl ett myggbett!!! Jag slog ihjäl ett myggbett!!!"

Hm... kanske killen behöver en lektion i naturkunskap? :-)

glass i Norrfällsviken

66ae3a44c0eefb7ae2d10ff79480ef97.png

Kolla varifrån!

glass i Norrfällsviken


Jag saknar...

... min lilla hushållsvåg. Den fick knäppen när en snäll sambo skulle hjälpa till att rengöra den. Den blev lite för blöt, och har inte återhämtat sig. Jag har provat med två olika batterier utan lycka. Det är min bästa vän i köket (åtminstone tills någon vänlig själ ger mig en Kitchen Aid) och har tjänat väl i säkert 7 år. Men saknaden är stor, finns ingen lust att ens baka när inte min lilla vän finns med.... Decilitermått är för amatörer... :-)



Fast det kanske är lika bra att jag inte får någon Kitchen Aid, jag skulle aldrig kunna välja vilken färg som är snyggast...

Ett projekt för nästa sommar?

I vintras hade vi vår lilla "rodelbana" för stjärtlappar, nästa sommar kanske vi får satsa på en sån här?

Myggpirat

Så här snygg var William på semestern... Ena ögat helt igensvullet av några elaka myggbett... Men han var ganska så glad ändå! :-)

7fdcc7d82681d81ca94846ef442638ee.png

Kolla varifrån!

enögd

_

När blir man tant?

William hade lite funderingar igår innan han skulle sova. Han tyckte att faster skulle komma och hälsa på oss istället för att vi ska hälsa på henne... Då sa jag att han kunde ju bjuda in henne till sitt födelsedagskalas i augusti istället. Då undrade han när faster fyller år. I nästa sekund kom frågan:

"Mamma, är faster en gammal tant?"

Ja, vad svarar man på det? Jag tyckte att han kunde ju fråga faster när han sovit, men det kändes visst lite pinsamt, så han tyckte att jag skulle fråga istället...

Senare på kvällen frågade jag, och enligt faster så är det så att om man fyller 70 år nästa gång, dvs nästa år, så är det helt i sin rätt att bli kallad gammal tant... utan att det är en förolämpning inblandad... :-)

Barnlösa

Ungarna åkte upp till mor och far i tisdags. Det är lite tomt i huset... Katten går som på nålar och är rastlös... Idag ska vi åka upp och hämta hem dem igen. Mysigt! De har lekt med vattenpistoler inomhus och ätit glass och säkert drivit morföräldrarna till lätt vansinne... dvs haft jätteskoj! :-)

Tyvärr har väl inte vädret varit riktigt optimalt, men skönt för oss att få några extra sovmorgnar...

Idag

... packar barnen för en liten tur mot Barsta och några dagar med Mormor och Morfar. Det blir vääääldigt mycket leksaker och bara några strumpor.

Försöker muta dem med glasspengar om de städar upp sitt rum ordentligt, men det går trögt. De orkar inte hålla glasskoncentrationen mer än några minuter åt gången... Får se om de lyckas få en tjuga eller om den krymper ner till en femtioöring innan det är klart...

Igår

... var Anton och jag på hans sista simskoledag. Det gick väl lite sådär. Det var två sammanslagna grupper, totalt ca 15 barn och bara en fröken. Det blev lite för mycket plask och skvätt för Antons tycke. Han lekte på lite vid sidan av istället. Sedan åkte vi till Birsta och firade med tårtbit på kondis. Mycket mysigt! Vi strosade runt och inhandlade lite småpryttlar och tittade på leksaker.

Väl hemma spelades det spel och torkades golv. Härligt med ett hyfsat rent hus! :-)

Ett intensivt dygn

Semestern inleddes med ett intensivt dygn. Kramforsgängen droppade in med sina husvagnar mellan halv elva och elva på lördagens förmiddag. Hovids camping var åter ett faktum. Tre vagnar i olika storlekar med tillhörande bilar tog plats på tomten, tur man har stor tomt! :-)

Vi fikade, åt, pratade, åt lite mer, spelade lite femkamp, som bara blev en 3-kamp, pga att mer saker skulle ätas och barn stoppas i säng... Vid halvtolvtiden var alla trötta och vi gick till kojs. Den enda som var i full gång var Findus som var ute hela natten för första gången i sitt liv.

I förmiddags åkte alla iväg och det blev konstigt tomt. Men vi återhämtade oss och bjöd ner grannpojken för ett dopp i poolen. Det var dock lite kallt och barnen hackade tänder. Nu är man trött och ska fixa lite mat i magen.

Det har varit en trevlig inledning på semestern och jag hoppas att alla andra dagar blir lika bra!

En sista intensiv dag

Nu är det slutsekunder på kontoret för denna gång! Strax börjar semestern! HÄRLIGT! Sola och bada, pina colada, eller hur det var... Lägg därtill bygga och städa, leka och resa... :-)

Semestern inleds dock på hemmaplan med "Hovids Camping", mina gamla vänner från Kramfors kommer ner med sina familjer och husvagnar och så ska vi intensivumgås i helgen! KUL!!

Vi gratulerar...

I dag fyller svärfars sambos dotter år... dvs barnens bonuskusiners mamma... Ett stort grattis till CHRISTINE NIVUNG!!! Hon leve, HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!


Avslutning

Igår hade vi syjuntans sommaravslutning. De blev dock ett visst manfall (kvinnofall) och vi blev 3 st av 5 möjliga. Vi träffades på stan och gick sedan till Oscar för att äta lite grillad mat. Mums! Jag åt grillad majskyckling med coleslaw, pommes och rökt aioli. Den sista tyckte jag dock inte var så god, lite för mycket rökt för min del.

Sedan strosade vi lite och tittade på stan innan vi letade upp ett gatufesttält för lite dryck och småprat.

Det var en varm sommarkväll och mycket folk i rörelse. Dessvärre spelades det covermusik i två tält samtidigt så när man befann sig mitt emellan tälten så skränade det bara och man hörde ingenting, knappt sina egna tankar. Men, men, så brukar det ju vara på gatufesten. Stå ut eller gå hem. Jag stod ut en liten stund innan jag åkte mot hemmet.

Ni som missade denna trevliga avslutning får hänga med på en ännu trevligare höstupptakt istället. Då är det obligatorisk närvaro. I slutet av augusti ungefär. Be there! :-)

En high-speed begravning

I morse när vi kom ut på altanen låg det en liten pippi där, den hade antagligen flugit in i altanfönstren under morgonen/natten och avlidit illa kvickt. Ungarna tyckte att vi skulle ha en begravning. Sagt och gjort, efter frukost började jag leta efter en spade att gräva en liten grav med - ingen lycka, hittade inte någon grävspade...

När tiden började rinna ut (vi skulle ju faktiskt åka till dagis och simskola)  så beslutade jag att det fick bli en snabb begravning. Den lilla pippin, som förresten var en talgoxe, lastades upp på en skyffel och vi sade "Adjö, adjö lilla pippi, ha det bra i himlen!". Sedan hivade jag med starka armar den lilla 20-grams pippin långt in i hagen... Begravd och klar...

En liten baddare

Idag på simskolan fick barnen prova att ta lite märken; Baddaren och Doppingen. Anton, som är lite försiktig av sig, lyckades med hjälp av en snäll simfröken klara alla proven för att bli en Baddare. Resultatet blev en glad och stolt kille. Nu gäller det bara att införskaffa en sköld att samla alla märken på...


Överhettad...

Senaste tidens värmebölja är nästan olidlig, om man nu får säga så... Att sitta på jobbet och veta att det är 25 grader och soligt ute är inte jätteskoj. Dessutom har varje dag inletts med besök i simhallen för Antons simskola. Det är inte skönt att sitta påklädd i ett sommarvarmt badhus... Huvva! Men nu är det bara tre arbetsdagar kvar och på den sista simskoledagen ska hela familjen få hänga med, då ska vi stanna kvar efter simskolan och bada och plaska några timmar. Då får man äntligen doppa sig! :-)

Gnäll, gnäll...

RSS 2.0