Premiär...

Idag var det slalompremiär. En kvick tur till Skönviksbacken för lite provåkning. Williams första gång och Antons andra/tredje. Mycket gnäll och gnöl, men ett åk blev det, från topp till botten. Nu är det bara resten kvar... Lilleman ska få träna pjäxvistelse och åkning hemma på gården i några dagar, sen är det nog läge igen.

Självklart avslutades skidåkningen med varm choklad och smörgåsar i ett trevligt vindskydd! :-)

Ski in - ski out

... eller "Att bo på landet"... Idag tog jag årets första tur på längdskidor. En av grannarna har dragit upp ett spår alldeles utanför huset. 2,8 km alldeles utanför dörren. Inget elljus ännu... :-) Men med gubbens pannlampa löser det sig också!

Ska försöka valla på skidorna ikväll så kanske jag kan åka hela spåret i morgon! Körde ovallat och otränat idag...

Det där rackarns PRO...

Småbusarna tittar på History-channel tillsammans med morbror Jimpa. Kanske inte bästa kanalen för små barn, men ändå...  Det handlar om nåt krig, någonstans i världen för sisådär en 200 år sen eller så. Det fanns i alla fall filmkameror. :-)

Då kommer funderingarna:

"Mamma, mamma, varför går de omkring sådär?"

"Vadå, sådär?"

"Jo, med gevärerna på armen, sådär"

"Vilka då?"

"Pensionärerna!!"

Hm, det är inte lätt med orden när man är sex år. Pensionärer, militärer, sak samma... :-)

Tomten kom i år igen!

Gårdagen inleddes med en intensiv packnings- och duschningsritual. Hela familjen skulle passera genom duschen samtidigt som frukost skulle intagas och alla klappar och väskor förflyttas ut till bilen. Inte att förglömma kissekatten, som också skulle få följa med på turen.

Vi kom dock iväg, och anlände i Barsta till lunchen, traditionsenligt med julgröt och skinksmörgåsar. Mums!
Eftermiddagen tillbringades med slappande i soffa, läsning av böcker och sedan Kalle Anka och julmat.

Till kvällen kom tomten, denna gång i lång stockholmsversion. Kalasbra! Hade ingen ful mask heller, så ungarna accepterade honom direkt! :-) Bra jobbat, tomten!

Jag fick några fina klappar. Halsband och örhängen, träningströja och tvål, Guitar Hero (som tyvärr saknade själva spelet och ska bytas när vi kommer hem) och en hel del annat kul! Man blir nog aldrig för gammal för klappar! :-)

GOD JUL till er alla!!!

Ett erkännande

Det är bara att erkänna. Jag tycker det är jobbigt med källsortering. Inte allt, men nu när man ska sortera mjukplast också. Då är det jobbigt! Det är skräp överallt...

Jag, som brukar ha det så städat på arbetsbänken annars... :-) Men man vänjer sig väl framöver.

Ännu en aktiv helg!

Helgen har flugit förbi. Sambon var sjuk i fredags så jag julstädade och fixade en del själv. Barnen var snälla och hjälpte till. På lördagn kom faster, Ola, Louise, Tindra, Farfar och Farmor. Lite enkel julmat (provade lite nya recept) och lite klappöppning. Ungarna var speedade hela eftermiddagen... :-) Inte lätt när man ser många klappar och inte för röra...



Lilla Tindra var uppklädd dagen till ära! Tänk vad hon växer, den lilla sötnosen!



Söndagen ägnades åt slappande och lite mer kok av julgodis. Alla var trötta. Grabbarna lekte med nya pryttlar! Otur att vi inte har så många batterier... :-)


Nu har vi ljus...

MMS

... här i vårt hus.


Typiskt!

Var in på Clas Olsson igår och hittade en ganska trevlig adventsstake på rea, och eftersom den vi har i sovrummet gått sönder tänkte jag att "JA! Köper den!". Döm om min besvikelse när jag kom hem och även denna är trasig... Jag testade alla lampor i en annan stake, och dem är det inget fel på.

Eländes elskrot!!!

Julgodis i massor

MMS

tre sorters tryfflar och "arrakspussar"


Fjärde gången

Jag har haft körkort sedan 1991. På denna tid har jag fått "blåsa" i alkoholmätare 3 ggr. Det är inte direkt ofta. Men i morse var det dags igen. Farbror polisen stod utanför Kyrkskolan när jag skulle lämna storkillen.

"Blås i den här i 5 sekunder"

Jag satte fart, men luften tog slut ganska så snabbt, men det gick bra ändå. Även godkänt på utblåset. Inte helt oväntat dock. Jag har ännu aldrig märkt av någon alkohol i mellanmjölk och havrefras... :-)



Fick dock en liten barsk kommentar om att jag ska sätta på kontrollmärket på bilen... Får väl göra det då... Måste bara torka av på nummerplåten lite. Har tänkt göra det i en dryg månad...

Gissa om ungarna tyckte det var spännande... :-)

"Jag hatar vintern..."

Lilleman har en jobbig tid framför sig...

Igår när han gick från dagis med pappa så halkade han och landade såklart i en vattenpöl. Han blir allmänt sur och muttrar att "Jag hatar vintern, jag vill att det ska vara sommar nu".



Så lika i morse. Killen halkar vid soptunnan (vad han nu skulle dit att göra) och trillar omkull. "Mamma, jag haaaaatar vintern!!!"

Hm, det är december nu. Det är några vintermånader kvar... Det kanske blir roligare när han får åka lite skidor och det blir minusgrader istället för tö...

Same, same...

MMS

... but a little bit different... På systers begäran...


Hoppsan...

... spontanklippte just håret när jag lix var inne i stan... Inte direkt planerat, men nödvändigt... Björn, det blir enbart risgrynsgröt till jul...

Härligt!!

Som ni kan se på föregående inlägg så är tapeterna på plats i lekrummet. Några tabbar blev det i tapetserandet, men dessa kommer aldrig (för ovanlighetens skull) att förevisas... :-)

Vad gäller golvet så fortgår diskussionen. Laminat eller riktigt trä... Trä är finare och skönare, laminat tåligare med tanke på små busiga barn och köksaktiviteter. Beslutat är det i alla fall att det blir ek i trestav. Men golvläggning får nog vänta tills mellandagarna eller efter helgerna. Nu vill jag ha julmys... Fönsterfoder ska dock åka på i dagarna, och julgranen ska fram. Rummet blir festlokal närmaste veckan.

Jihaaa!!!

MMS

tapeterna sitter på plats. Bara lister och golv kvar, men det får vänta till efter jul!


Paketöppning

MMS

paketet är öppnat...


Oj!

Blev nyss lite paff... :-)

Fick ett paket av företaget på vårt kontorsmöte nyss. "Tackar för ett engagemang utöver det vanliga, önskar vi i ledningsgruppen"


KUUUL! Jag har dock inte öppnat det ännu... Spännande!

Intensivbakning

Gårdagskvällen bjöd på tillverkning av julgodis tillsammans med syjuntatjejerna. Det blev ett intensivt knådande, blandande och kokande i köket. Temperaturen steg nog till närmare 25 grader... Slutresultatet blev gott! Två sorters tryfflar, marsipan och nougatkarameller, knäck, mintkyssar, chokladfugde, aprikoser i choklad, kola. Mums, mums!

Idag ska jag bjuda grabbsen på jobbet på några smulor och har även lämnat en låda på dagis.

Synd om mig

Jag har träningsvärk, ont i huvudet och snuva. Ska detta bli höstens första riktiga förkylning?! Tror nog jag tog ut mig lite igår på squashen... Kanske en god natts sömn råder bot på eländet.

Ikväll ska det fixas julgodis med mina syjuntatjejer. KUL, KUL!! Det kanske hjälper med en sockerchock mot gnällande gnyn.

Ang tomten

I lördags kom två tomtar på besök till Stadshuset där vi var på julfest. Jag frågade lilleman om det var den riktiga tomten. Han skrattade glatt och sa: "Nehej! Det vaj ju två tomtenissaj!" Den riktiga tomten hade inte tid att komma.

Då frågade jag om tomten som var på mitt jobb när vi hade julpyssel, om det var en tomtenisse också. Men det var den riktiga tomten. Bara så alla vet... :-)

Morgonlucia


 Gäääsp! Måndagen inleddes med luciatåg på dagis. Hur gulligt som helst! Man blir   nästan lite rörd i ögat! Lilleman var tomte med röd luva och en liten ljuslykta.

_

Att känna att man lever...

I går eftermiddag var det Luciacup i squashhallen. Skoj, skoj! Trodde jag skulle möta en tre-fyra tjejer och sen vara bra med det, men INTE då! Det var spel alla mot alla. Tjejer som killar. Vi var 16 anmälda, vilket innebar 15 matcher, först till 11 poäng...

Det var jätteskoj! Ett enkelt handikappsystem var uträknat beroende på vilken nivå man spelar på i stegen. Någon motståndare jag mötte fick börja på -8 poäng mot mina 0... Jag vann två matcher och fick 10 poäng i två matcher, så det blev ganska många bollar. Totalt sett spelade jag i 3 timmar, minus ca en halvtimme för pauser och väntetid. Det är mycket squash det... :-)

Idag känns det i kroppen. Har ett fint blåmärke på ena armen och ont både här och där. Fläskfiléerna har fått sig en rejäl duvning... Kan knappt vänta tills det är dags för nästa match! :-)

Lördagsfest

På lördagen var jag ganska seg. Fick ont i magen efter fredagsfesten, så jag tog det ganska lugnt under dagen. Björnen körde snöslunga och jag slipade på den spacklade lekrumsväggen. Spacklade ett andra varv också.

På lördag kväll åkte vi in till stan och Stadshuset, då Permobil skulle ha sin julfest. Ungarna var med. Lilleman uppklädd i skjorta och fluga, storeman bara skjorta. Vi träffade både lucia och tomtar och åt rejält julbord. Gott. gott! Ungarna var fascinerade av det stora gottebordet... Men roligast tyckte nog de att det var att se Wall-E i ett av de små rummen... :-)

Det blev ännu en sen kväll.  Vi var hemma vid 22-tiden. Vilka vilda partydjur!!!

Fredagsfest

Helgen inleddes med julfest på jobbet i fredags. Farfars var barnvakt, och lämpligt värre så blir det strömavbrott... Hur enkelt är det att hitta ljus och tändstickor i någon annans hus? Ungarna tyckte dock att det var ganska mysigt och att de var modiga när de skulle gå upp och sova i mörkret... :-)

På festen åts det lite julmat och spelades Guitar Hero. Kul, kul! VILL ha en gitarr med spel i julklapp!! När jag hade klått Birgitta och några till var det läge att åka hem. Taxi Henriksson körde bilen full. Kom hem strax efter 12. OJ! Sen kväll... :-)

Tapeter på gång

MMS

första våderna på plats. Nattjobb?


Väluppförda pojkars belöning

MMS

"Mamma, den här drakeglassen smakar som kall eld!"


"Tråkig" shopping...

Under gårdagskvällen tog vi en tur till Birsta. Skulle titta på tapeter till lekrummet. Förhoppningsvis hinner vi få upp dem på väggen före jul. Vilket innebär att vi har en "matsal" under helgerna... Men vi var lite trista i tapetvalet. Tittade först på några läckra från Midbec i samma nyans som vardagsrummets tapet, fast med lite blankare tryck och mönster. Men slutligen blev det en tapet som är så nära identiskt med vardagsrummets som det går att komma... Iofs så blev kostnaden per rulle reducerad med ca 500 kr per rulle, vilket inte är att förakta. Men lite fegt tapetval var det... :-) Men det blir nog fint ändå!

I helgen, mellan alla fester och allt squashande ska det slipas och spacklas igen, så kanske på söndag kommer första våden upp... HOPPAS!!!

Sedan shoppade Björn en ny kostym, skjorta och slips och jag och barnen gick till drakenglass och mumsade lite innan vi åkte mot hemmet.

Åter till vardagen

Idag är storeman på skolan igen, treorna ska ha luciatåg för hela skolan. Anton är "kär" i Alva i trean, så han hoppas på att hon ska vara Lucia. Lilleman ska julpyssla på dagis.

Ikväll ska vi kolla på tapeter, för att se om vi hittar något som passar i lekrummet. Inte lätt när det finns sju miljoner olika sorter...

Renovering fortgår

Hur står det till med vår renovering egentligen?! Det kan man fråga sig... Jo, det går framåt. Vi har spacklat första varvet, ska slipas och spacklas igen, sen är det "bara" att börja tapetsera...


Hinner vi klart till jul då?! Ja. Det kan man fundera på. Tapetsering borde vi hinna med, men golvet får nog vänta tills mellandagarna, eller efter nyår...

Ännu en dag på hemmaplan

Anton börjar vara ganska bra i sina prickar nu, men han är inte riktigt tillbaka med orken ännu. Han somnade i bilen igår när han och Björn skulle hämta lillebror på dagis. Inte riktigt vad han brukar göra. Det blir några dagar till hemma för att återhämta sig.

Under dagen ska han få besöka faster när jag är med på ett möte på jobbet.

Idag är det ....

... ANNA-dagen! Hurra för mig! Denna dag är en viktig dag att fira. Dessutom ska lutfisken läggas i blöt idag, om det var någon som inte visste det!



"Namnet är bibliskt och kommer av det hebreiska Hannah. Betydelsen är nåd eller den benådade. I flera språk används namnet även som lallord för mamma. Jungfru Marias mamma var den helige Anna. På 1800-talet var Anna det vanligaste namnet. Anna har varit ett av de vanligaste namnen i Norden sedan medeltiden."

Match nr 2 och 3

Spelade match i går kväll. Vann den med 4-1. Puh! Idag spelade jag match igen och då förlorade jag med 4-1. Men det är ändå ett lyft, sist jag spelade mot denne kille så förlorade jag med 5-0. Fast jag borde fått 2 poäng idag, men så blidde det inte.

Jag har en match kvar att spela denna månad, och det blir på måndag lunch. Sen blir det jullov. Är lite sugen att vara med på sm i januari, bara för att ha varit med. Kommer ju att få stordäng rejält, det vet jag ju... Ska fundera på saken.

Snart klart

I morgon är det dags för Anton att gå till skolan igen. De 426 vattkopporna har nu torkat ihop till små skorpor bara. Då bör han vara smittfri. Han har dock fått smak på att vara hemma med föräldrarna och skulle nog helst stanna hemma resten av livet... eller tills han fyller 7 eller nåt... :-)

Vi har även lyckats dela med oss av koppfesten. Lille Max blev smittad innan vi ens visste att William fått det och även Klara har fått dem. Fast de kom ju på besök speciellt för att bli smittade, så det är bra att det "tog".  Återstår att se om vi givit det till faster eller farfar...

Konst eller verklighet

MMS

en spade som fått en åktur genom en snöslunga...


GRATTIS!!!

Idag fyller Ola-bandola år! Hurra, hurra, hurra!!


Vilken helg...

Puh! Kan man säga nåt annat?! Snart är den över, jag längtar till min egen mjuka säng... :-) Inte för att det  varit trist, bara jobbigt, kul jobbigt!

Igår lördag tog jag med mig lilleman och gjorde de sista inköpen inför söndagens julpyssel. Flängde runt till Birsta och stan, två olika bagerier och till kontoret. Ägnade en och en halv timme till att förbereda och plocka fram.

När vi kom hem var grannen med familj på besök och åkte lite bob. Sedan fikade vi glögg hela eftermiddagen. Trevligt! På kvällen kom de tillbaka, och då kom även andra grannen med flickvän på besök, så det var fullt hus halva natten. KUL! Perfekt med trevliga grannar! Tänker inte flytta härifrån i första taget, så det så!

Mellan eftermiddagsbesöket och kvällsbesöket hann jag och lilleman även med en liten sväng upp till farmor Marita och uppvaktade med en liten blomma.

Så har snart hela söndagen gått nu också. Åkte hemifrån vid halv tio i morse och kom hem strax före fyra. Jag och lilleman har pysslat och fixat hela dagen. Han fick två nya kompisar "storschejerna" (stor-tjejerna) kallade han dem. "Jag vaj baja lite blig, mamma"

Pappan och storeman har varit hemma med storemans prickiga lekamen hela helgen. De har byggt snökoja och satt gips på väggarna i lekrummet.

Nu är det ganska skönt att sitta på golvet framför brasan och värma sig lite... snark...

GRATTIS!!!

Ett försenat webgrattis till farmor Marita som fyllde år i lördags! Hurra, hurra!




(det var inte försenat i real life, eftersom jag och lilleman svängde förbi med en liten blomma på den rätta dagen)

Matteproblem

Hur mycket risgrynsgröt äter 83 personer?

Hur många skumtomtar går åt under en pysseldag?

Hur många skinksmörgåsar ska bredas under söndagen och hur stora mängder smör, skinka och leverpastej går åt till det?


Växer som det knakar

Findusen är kvar på sitt lilla favoritställe. Tar alla chanser att vara uppe i pojkarnas rum. Men nu är det snart slut på det roliga, han ryms snart inte i korgen...

  

På första bilden är han 4 månader, på den andra bilden är han 6 månader. Tänk vad tiden går!!!

Ny dag - nya prickar

Stora grabben har fått vattkoppor nu också. Hemma andra dagen. Han är lite mer påverkad av dem än lillebror, han är gnällig och lite seg och snuvig. Men som tur är så gott som inget kli (ännu)!

Han vaknade vid halv sex imorse om kom inskuttande til vår säng. Snuvar, vrider sig, stånkar och pustar, vill inte somna om. När Björns klocka till slut ringer så säger han: "Mamma, ÄNTLIGEN är det morgon! Tur va!?"  Hm, varför känner man inte så själv varenda dag?!

Under förmiddagen har vi bakat rullrån, gjort tygtryck på julklapp till lillebror och spelat dator. En ganska trevlig dag.

Lång dag

Onsdagen har varit låååång! En jobbresa till trevliga Örnsköldsvik. Vädret var dock inte så trevligt och det snöade och regnade om vart annat. Moddigt och eländigt på vägen. Men mötet gick bra, och jag hann med lite julklappsinköp till pappsen på en rolig butik i en tjusig byggnad.

Dessutom sprang jag på en gammal god vän utanför bygget. Trevligt! Träffade även en av mina kusiners make. Han kände inte direkt igen mig, men vad gör väl det?! När jag presenterade mig så kände han igen mig... :-) Sa han i alla fall...

På hemvägen åkte jag med min kund, som kom från Hudiksvall. Snön vräkte ned en stor del av vägen, men vi kom till Sundsvall utan större bekymmer.

Bygglov sökes

Helgens pepparkakshus färdigställdes under tisdagen. Pga byggnadsverkets storlek har vi varit tvungen att söka bygglov... Indragen el också. Byggandet drog ut på tiden eftersom degen inte räckte till sista väggen... Gissa om ungarna är nöjda?!


Första advent!

MMS

Snart är glada julen här! Frysen är snart fylld med fika inför trevliga julbesök!


Julmys

Ungarna, främst William, var på julhumör i morse. De skulle få öppna första luckan i sina kalendrar i morse, de har fått varsin chokladkalender. De skulle dessutom få en lussebulle efter frukost, eftersom de bullar vi bakade igår kväll inte skulle hinna gräddas före deras sänggående. De nästan studsade upp ur sängarna. Mysigt värre!

På väg till dagis var William helt uppspelt! Vid varje hus sa han med förundrad röst: "... och där är det jul..." När han kom fram till dagis så jublade han över stjärnor och glitter som var uppsatt i fönstren. "Oh, mamma, en julstjärna, en sån borde vi ha, som lyser hela tiden"

Så ska julen vara. Full av glitter och mys! (ikväll ska vår julstjärna fram, inte likadan som den på dagis, men den kanske duger ändå)

Fånigt läkarbesök...

Efter ett drygt halvårs krånglande knä har jag lyckats boka tid hos doktorn. Besök idag. För det första fick jag träffa en AT-läkare, som troligen var yngre än jag... (Inte så att jag är direkt purung, men nu börjar doktorer och kunder mm bli allt för unga...)

Jag beskrev mitt problem med knät och han började göra massa böjningar och vridningar och tryck. Gör det här ont? Nej. Känner du det här? Nej. Om jag gör så här då? Nej. Hm. Vad är jag för en puckobrud som tar upp dyrbar läkartid?! :-) Eftersom jag inte har ont i knät är det svårt att provocera fram smärta för att vara duktig... :-)

Lyckades påvisa problemet trots allt genom knäböjningar, det känns genom knät hur det rör sig och hoppar. Troligen är det någon del av menisken som gått sönder och halkar omkring. Jag ska få en remiss till ortopeden och ev röntgen. Får väl se hur många månader det tar. Men jag har ingen panik. Ta hand om de som knappt kan gå först!

RSS 2.0