Fångat på film...

Här är lite filmbevis på att Anton tillslut lärt sig cykla! Det är inte lätt att lära ut något när föremålet för inlärningen inte alls är intresserad. Men nu har det fastnat! Han kan cykla... På filmen cyklar han dock på lillebrors cykel, men man förstår ju att han kan... :-)
 

GRATTIS!!

Till lilla mamma på mors dag! Gissar att du sitter ute och njuter av sommarvädret! :-) Present kommer till veckan!



Trötta ben

Nu är dagen över. Vi sitter på altanen och slappar och tittar på solen som går ner. Det passerar även några båtar nere på sundet, som vi måste hålla koll på. Björn förfasas över alla eländes skarvar som flyger förbi, på väg att skita ner på lilla Gistaholmen.

Squashandet gick inget vidare. Jag förlorade matchen i själva tävlingen och förlorade även matchen i omgången för alla losers... :-) Men det var skoj att vara där och titta på alla andra och surra lite. Får se om det känns i benen i morgon, det har ju blivit squash 4 dagar denna vecka. Puh!

Anton och Björn har varit på barnkalas i en sporthall och sprungit full fart.

Här hemma har jag planterat ut mina små blomplantor i kruka vid staketet, får väl se om det blir något av det hela eller om jag får "fuska till det" med köpeblommor...

Barnen har tränat cykling igen, och nu börjar det lossna. De har varit så ointresserade av cyklande, så vi har fått tjata lite. Men nu tycker de att det är skoj. Anton cyklar nästan helt själv nu, har bara lite problem med stoppandet och han har även en viss förkärlek för att vända i lite för hög fart... Jag har knä- och armbågsplåstren redo...

Det har varit en aktiv dag så det är inte konstigt att man är lite trött i benen. I morgon är en ny dag, med lite mer pysslande på gården. Kanske ett besök hos en av grannarna står på agendan... Vi får se!

Grattis!

MMS

Idag fyller Findus 1 år! Hurra för honom!


Härliga lördag

Som ni tidigare sett är det en härlig dag. Frukost ute på altanen i morgonsolen! Äppelträdena blommar så det står härliga till, jag såg idag att de första syrenerna har slagit ut. Senvåren är nog den bästa tiden på året tror jag. Tvätten hänger ute och kommer att torka fort!

I eftermiddag ska jag på klubbmästerskap i squashhallen. Det ska bli trevligt, även om jag inte har någon chans att vinna damklassen. Men jag kan ge dem en match i alla fall! :-)

Till kvällen blir det nog grillning och slappande i kvällssolen med ömmande muskler...

Morgonlyx

MMS

härligt med frukost på altanen!


Nymålat

MMS

Nu är det slut på "tryckade" stolpar i altanräcket! Blev jättefint med helvitt, känns mer osynligt.


Puh!

Squashandet är inne på sista rycket före sommaruppehåll. Denna månad kommer jag att hamna sist i min grupp och därmed trilla ner till "våningen under". Det är inte hela världen, har man ingen riktig koncentration så är det svårt att spela bra.

Idag spelade jag dock jättebra. Jag mötte han som leder stegen, som kommer att gå upp till "våningen ovan". Ibland när man möter någon som är mycket bättre än vad man själv är så blir det en jättetråkig match. Vissa bjuder inte på sig själva utan vill bara ha sina poäng och gå. Men inte denna killen. Han spelar i serien också, och där har de precis avancerat till div 1... Jag och Göran hamnade sist i div 4... Liiite klassskillnad alltså, men bara lite. :-)

Jag spelade jättebra, han spelade snällt. Jag fick några poäng, men jag tog desto fler! Självklart vann han hela matchen med 5-0, men jag förlorade inte alla bollar. Fick 9-11 i något game, 8-11 i nåt, 6-11 också tror jag...  Det är roligt när man slår in en poäng där den jätteduktiga motståndaren inte hade någon chans!

Poängen är den i alla fall, jag kan spela bra om jag har koncentration och humör på rätt sida. Jag har ganska bra bollkänsla och bra slag, det jag förlorar på är kondisen och koncentrationen. Sommaren ska ägnas åt jogging och yoga... eller nåt sånt! :-)

Livet på landet

MMS

blommande äppelträd


Jag må vara...

... rund och mjuk i kanterna, ha dasslockshänder och knas i knät... MEN, mina fötter är det dock inget utseendemässigt fel på... :-)

Jag har nyss varit på Fotverkstan för att skaffa ortopediska sulor till min gamla krigsskada i stortån.  Efter undersökning kan man konstatera att jag har fina fotvalv och ingen pronering (utöver den förväntade). Fötterna ser ut precis som ett par fina fötter ska göra! Hurra för mig! Behöver bara bygga upp så min lilla stortå får det extra stöd som den behöver. Trevligt trevligt!

I solen

MMS

på den härliga altanen med en bok i handen... Ack ljuva försommar!


I handen

MMS

finns en pensel som målar på altanstolparna.


I skivspelaren

spelas just nu Whitney Houston "The Ultimate Collection".  Det är en riktigt trevlig skiva med några år på nacken! Kan rekommenderas för en liten nostalgitripp...



Källaren nästa!

MMS

Party, party...


Aktiviteter

Det har varit en aktiv dag... Morgonen började dock med slapparmorgon, att få ligga kvar i sängen och läsa en bok är väldans skönt!!! Ungarna klädde på sig, lekte, tittade på morgon-Boli en bra stund innan det blev frukost! Lyxen med lite större småbarn!

Sedan hann jag måla klart elementet i lekrummet innan jag och grannfrun tog barnen och for en sväng till Stornäset för vårens första utflykt dit! Halvfint väder, men lite elak blåst när vi skulle fika. Trevligt ändå!

Nu på eftermiddagen/kvällen har jag ägnat några timmar åt att plocka iordning och städa i utbyggnaden. Där blir det tjejfest i morgon lördag. 3 granntjejer och jag ska spela guitar hero, singstar och dricka vin. Det lär bli lite fniss också... :-) Får se om det blir lite bildbevis eller inte.... Källaren är dock fin nu, så alla som vill komma och hälsa på är välkomna att sova över också! Men inte just i morgon kväll...

Nu återstår bara att ta in tvätten, kolla av törsten på planten, ta mig en kvällsdusch och sen sova som en stock!

Tårta del 2

MMS

färdig med den andra också. Nu är jag hungrig...


Första tårtan...

MMS

Det blidde en födelsedagssmurf...


Frigörelse

MMS

Ute på vårens första utflykt... Saft och smörgås i väskan, och ett halsband för skojs skull...


Pluspengar!

MMS

Efter en tur på kasinot är helgen räddad. 400 kr plus är inte helt fel...


Hurra, hurra, hurra...

... i dag är det Björnens födelsedag!!! Hur många är är det nu då, det vet han knappt själv... :-) Många grattiskramar till dig! Tårtkalas blir i morgon torsdag!!


Golvad

MMS

Dags för riktigt golv på altanen! Äntligen! Lagom dyrt från ByggMax.


Hur var det då? Klassträffen alltså...

Ja, det kan man ju fråga sig... Det var jättetrevligt! Jag åkte hemifrån vid halv tolv på lördagen. Hämtade upp två killar i Bydalen, en från min klass och en från en parallellklass (men både gymnasieklass- och arbetskamrat). Sedan drog vi till Kramfors. Bilresan var en trevlig inledning på dagen/kvällen, vilka förväntningar vi hade osv.

Väl i stan så tänkte vi äta lite sen lunch på klassikern "Tolles", men gissa om vi blev förvånade när det bara var en stor arbetsplats för ådalsbanan där istället... :-) Då fick det bli lunch på "Ullas" istället (en klassiker det med från gymnasietiden alltså).

Sedan drog jag till min övernattningskompis Jessica, lastade in pryttlarna, piffade det sista, lånade en cykel och trampade tillbaka in till stan där jag mötte upp med Karin, Linda och Anna-Carin. Vi gick tillsammans till Dacke där hela klassen skulle träffas för "förförfest". Väl där så hade vi så trevligt att vi skippade den ordinarie förfesten och satt kvar till den riktiga festen skulle börja.

Kvällens fest var på restaurang Gladan, där fick vi fota klasskort och senare äta mat. Där var det också trevligt, om än lite hög ljudvolym. Man vill väl åtminstone kunna prata med folk när man är på återträff?!?! Maten var lite halvtråkig, men inte äcklig i alla fall. Senare på kvällen släpptes det dessutom in utomstående folk. Det gillade jag inte heller...

Roligt var dock att man träffade gamla gymnasieklasskompisar också, det var återträff för alla nior i Kramfors kommun - 1989. Där var det dock vissa man inte alls kände igen... :-)

VI hade dock så roligt i vår grupp att vi tyckte det skulle vara ett årligt evenemang. Men då fixar vi det själva och inte via någon halvbeige evenemangsfirma...

Jag är så glad att jag hade en sån trevlig klass, som det är så skoj att träffa igen!!! Saknar dem redan!

Återträff

MMS

tillbaka från trevlig klassträff. Märkt med stämpel... Har skrattat och fnissat och kommit ihåg. Kul, så kul att det gör vi om nästa år!


En fråga om huvudräkning...

Läst i Jonas Gardells dagbok på nätet:

" När min roman Jenny låg ute ringde en dag en entusiastisk marknadschef på Norstedts och ropade: "Du ligger etta! Du ligger etta på försäljninglistan!"
"Gör jag?" svarade jag glatt överraskad.
"Ja! Bara man räknar bort kriminalromanerna!"
"Så jag ligger inte etta?"
"Nja. Det beror på hur man räknar kanske. Du vet, en seriös skönlitterär bok kan inte hävda sig mot alla kriminalromaner!"
"Så var ligger jag då? Egentligen."
"Sjua."
Just här borde jag ha uttryckt ett mer begränsat hurra.
Sedan tänkte jag att min entusiastiska marknadschef hade rätt.
Jag låg ju etta! Bara man räknade bort alla som låg före.
Tanken gjorde mig mycket nöjd.
Vi är alla bäst! Det är bara en fråga om huvudräkning.
"


Så om man applicerar denna lite annorlunda form av huvudräkning på vårt squashspelande i vårserien så ligger vi faktiskt på första plats!!! Om man räknar bakifrån... 

VI ÄR BÄST!!! Heja lag Canalt som är etta!!!


Inte har jag blivit gammal heller...

I morgon är det dags. Dags för den återträff med gamla klasskompisarna. 20 år sedan vi gick ur nionde klass på Herrskogsskolan. Ojojoj, men inte är jag gammal för det!


Det ska bli skoj att träffa alla igen. Hur många som nu dyker upp. Men vi borde bli åtminstone halva klassen om man tolkar mailväxlingen som varit innan. Jag har kontakt sporadiskt med några ur klassen sen tidigare, men skoj att träffa några till! Det var några år sedan sist. Jag missade 15-års jubileet eftersom jag var höggravid med William då och knappt kunde röra mig.

Nu blir det "förförfest" hos Dacke, om han nu kallas så fortfarande, sedan förträff på hotell Kramm och sen middag och partaj på restaurang Gladan. Full fart alltså!

Håll tummarna för att det blir kul!

Svettigt!

MMS

Rödblommigt ansikte efter vårens sista squashmatch. Vann en del med 3-0, förlorade en med 3-0...


Sakta, sakta

Det går inget vidare för mina blomlökar... Grävde ner en hel hög i höstas, på ett flertal ställen på gården. Men de växer så sakta... På ett ställe finns det en hel del gröna blad men endast en liten knopp. På några andra ställen börjar det precis komma upp lite gröna blad, de är bara ett par cm stora hittills. Men, men, förhoppningsvis blommar det innan sommaren är över...

Just nu håller jag på att fundera över mina tomatplantor. Skulle behöva ett litet enkelt växthus, eller något vindskydd i alla fall. Hur mycket sol behöver de? Vilken typ av vägg ska jag ha dem emot?! Söder, öster, väster? Tidigare har jag bara odlat busktomater och de har fungerat fint i en blomlåda vid södervägg, men nu har jag ju vanliga tomater, som antagligen måste bindas upp osv...

Squashande

Idag har jag squashat igen. Är bara lite kraxig ihalsen, annars relativt frisk! HÄRLIGT!!! Det gick riktigt bra att spela, hade räknat med att jag inte skulle orka någonting... Jag förlorade dock med 4-1, men det gjorde jag även förra gången jag mötte denna killen, så jag är nöjd!

Lite roligt

Testa färgseendet:
http://www.spectralcolor.com/game/huetest_kiosk

Jag fick 19 poäng, man ska ha så lite som möjligt. 19 poäng är nog riktig bra! :-)


Seg som kola

Fortfarande är jag inte riktigt frisk. Nu har det gått en vecka. Jag är trött och hes och hostig på morgnarna. Inte roligt! Jag vill ju spela squash och promenera i det fina vädret... I morgon har jag en match inbokad. Ska spela den även om jag är seg. Kanske är det det som behövs för att det ska gå över, alternativt så blir jag sängliggande.  Nu är det allt eller inget som gäller...

En sorgens dag

Fredagen var en sorgens dag. Katten Hasse finns inte mer. Han har alltid varit lite speciell i humöret, snabba svängningar från gosig och charmig till bitande eller klösande. Det var en katt man hade respekt för, som inte lät någon köra med honom. Men man tyckte ändå om honom. Han var en ganska stor katt, 7-8 kg och dryga metern när han låg ned, så han var en mindre tiger, ingen man vill hamna i bråk med... Nu finns han inte mer.


Under den senaste tiden har han blivit mer argsint och givit sig på andra kattor i grannskapet. Han började även bli bråkig med mamma Siw. Så till slut fanns det inget annat alternativ än att ta bort honom.

Adjö lilla Hasse! Hoppas du får ro i katthimlen!

Trädgård

MMS

Mina små odlingar växer och frodas... Sådde även Heliotrop igår, lite sent men med värmen på altanen kanske det fungerar...


Synd om mig fortfarande

Femte dagen idag. Hosta, heshet och trötthet. Jag har även ont i en hel massa leder; knän, vrister, armbågar, axlar höfter... Känner mig lite gammal ikroppen just nu. Jag som normalt annars kan spela squash och hålla på. Skulle inte fungera så bra just nu. Diagnoserade mig själv mha internet alldeles nyss, och det verkar vara som en klassisk luftrörskatarr.

När jag kommer hem ska jag plocka fram arsenalen med luftrörsvidgande, hostdämpande osv... Här ska fajtas!

Ska dock gå på fest ikväll, men det blir bilkörning hemåt vid lämpligt sen tidpunkt. Ingen dansande hela natten här inte...

Våren är här

... och nu är det på riktigt. Vår egen sommargranne kom nämligen i helgen som var. Det är inte riktig vår förrän han dyker upp.

Han har odlat lite frön nu under våren, så vi fick ett gäng tomatplantor av honom. Nu gäller det bara att hålla dem vid liv, så vi kan skörda egna tomater framöver! Spännande!!

Dessutom tittade jag till mina egna små odlingar i morse, och de första "bebisarna" har tittat upp under natten. Mina lågväxande krasseblommor var snabbast, men även de höga luktärtorna har krupit upp en bit ur jorden! Nu inväntar jag de höga krassarna och de låga luktärterna...

Stora killen

Findus har blivit så stor.

När han var mindre kunde han spinna så hög att man inte hörde sina egna tankar. Det gör han inte längre. Han spinner sådär vuxet...

När han var mindre så kom han springande uppför hela trappen, sladdade runt hörnet och flög ungefär från sovrumsdörren fram till sängen. Bara för att han hörde att man bäddade och skakade täcken. Det gör han inte längre. På sin höjd så kryper han in under täcket om han just då råkar befinna sig på övervåningen.

När han var mindre så hade han "tokrus" varje kväll vid 22-tiden. Han sladdade och jagade sina leksaker runt, runt. Det gör han inte längre. När klockan är 22 så sover han helst i ett knä.

När han var mindre så brukade han busa mitt i nätterna. Han kunde väcka oss när han "lekte med lego" i pojkarnas rum, eller letade efter en liten Hugo att dänga på. Vi var tvugna att ha sovrumsdörren stängd för att få sova lugnt. Det gör han inte längre. Nu sover han vid mina knän eller fötter ända tills det är dags att vakna på morgonen.

Som tur är så är han lika gosig som tidigare. Lika mysig och ska alltid ligga i knät när man ser på tv. Lika pratig om han inte får den uppmärksamhet han vill ha.

Findus är den bästa katten! :-) Nu ska jag lyfta upp honom från mitt knä, höra hans lilla mjau och bära upp honom till sängens fotända, sen ska vi båda sova gott hela natten!!!


Stackars jag

De t blir ingen squash denna vecka. Jag har åkt på en vårförkylning. Är hes, kraxande och har ont i hals och huvud. Då ska man inte motionera. Förhoppningsvis orkar jag promenera lite under helgen.

Snart är det dags att ta en skopa av den braiga hostmedicinen och sen krypa till sängs. Den sover man gott på...

Kvällsmys

MMS

Dagens bolibompa visas på övervåningen...


Vuxen...

Har tillbringat en timme med banken idag. Det var dags för en genomgång av pension och sparande... Men det ser bra ut! Vissa av mina fonder har jag tydligen börjat köpa i precis rätt tidpunkt, så "det ser inte alls så illa ut som det kan göra"! Det känns ju bra! Det som gått minus kunde tydligen ha varit väldigt mycket mera minus... :-)

Iom att jag börjat pensionspara så pass tidigt så har jag det ganska bra, jag behöver inte spara allt för mycket varje månad för att kunna göra nåt kul som pensio sen...



Jag gjorde en liten omflyttning av mina PPM-pengar också. Flyttade från högriskare till lite mer försiktiga fonder. Får väl se hur det artar sig under närmsta året som kommer!

Kvällsvila

MMS

Bolibompatid - alla pojkar vilar i soffan...


Frisk luft

MMS

Alltid skönt med en kvällspromenad så här på våren. Fåglarna kvittrar och solen går ner.


Barnprat

William tyckte det var spännande hos Ola och Eva. Ola har nämligen ett gevär som barnen smög och tittade på. William funderade dock varför han hade ett gevär...

"Ola brukar nog jaga älg mm" sa mamman "Han är en jägare."

"Ja, eller mamma, han kanske är en "Klon från Star Wars"..." svarade William.

Lite senare frågade vi Ola hur det faktiskt låg till, och han tyckte nog själv att klon nog var det mest rätta... :-)

Valborgsmässoafton

Valborgsmässoaftonen firade i glada grannars lag. Vi hade blivit inbjudna till Ola och Eva. Vi behövde inte ta med oss något annat än det vi ville dricka. Mat mm skulle de fixa! Trevligt och bekvämt värre! Vi var 11 vuxna och en hel hoper med barn som käkade grillat i den härliga vårsolen/kvällssolen.

Det blev ingen brasa, men likväl en grill som puttrade på under kvällen. Ungarna lekte och sprang omkring och alla var glada!

Tack för en trevlig kväll!

RSS 2.0