Hurra, hurra!!!

Idag fyller vår lilla gammelfaster år!! Ett stort GRATTIS till henne!!


En sorglig dag

I morse på nyheterna meddelades att Michael Jackson avlidit av en hjärtinfarkt. Tråkigt. Han må ha varit en kufisk person de senaste åren, men mycket bra musik har kommit från honom. Jag har ett flertal skivor hemma i hyllan som snurrade väldigt mycket när jag var i tonåren, det var nog min största idol i högstadiet, gymnasiet och universitetet...



Jag fick ett påslakanset i julklapp en gång med en stor bild av honom på. Gissa om jag blev jätteglad! :-)

Tiden går fort...

Denna vecka har flugit iväg, jag är helt slut... Sambon har haft amerikabesök på jobbet, och därmed varit ute på en massa skoj några kvällar. Själv har jag varit med barnen på simskola, fotbollslek och fotbollsträning (med varierande framgång). Dessutom ska man hinna jobba, och solen skiner så svetten lackar... Men nu är det snart helg. Härligt!!! Ska njuta av sommaren, motionera med mina fina gröna stavar, måla lite mer i "morfars stuga", spela kubb med byalaget, dammsuga övervåningen, putsa alla fönster...

Låter som om man kommer att vara ganska så trött på måndag igen... :-)

Hurra, hurra!!!

Idag är det födelsedag!! Denna gång två stycken... Eva i Gävle blir ett år äldre och allas vår Göran likaså! Många grattiskramar till er båda! Solen lyser ju fint på er idag!


Simskola

Idag har Anton varit på simskola på Alnöbadet. Gårdagens tillfälle blev inställt då det bara var 14 grader i bassängen... Det var dock kallt idag också, barnen var alldeles blå på läpparna efter 20 minuter.

Han tyckte dock det var jätteskoj. Det plaskades och lektes, precis som ledarna ville. Kul, kul!

Han går två veckors intensivkurs, men det går mest ut på att få vattenvana och våga lite mer i vattnet.

Att plocka upp en karl på stan

Igår skulle Björnens amerikanska kollega komma ut på middagsbesök. De andra amerikanerna hade inte dykt upp, så då roade vi denna första kille med lite svenskt familjeliv... Jag skulle plocka upp honom utanför hans hotell när jag jobbat klart för dagen. Jag fick en kort beskrivning och satte fart.

Lite konstigt kändes det, och sen blev det lite förvirrat när jag upptäckte att storgatan var avstängd för biltrafik, enbart de med tillstånd fick köra in... Jag fick åka några varv i kvarteren kring hotellet innan jag hittade en bra parkering, varifrån jag kunde börja leta upp den lille amerikanen...

Han stod dock snällt framför hotellentrén och väntade. Ingen större fara där! Väl hemma på Alnön så fick han äkta svensk thaimat... Kyckling i jordnötssås. Till efterrätt blev det chokladmuffins med grädde och jordgubbar. Då han tog två ggr av båda rätterna antar jag att det smakade bra... :-)

Men, självklart, så gjorde han en klassiker... Han hade skorna på sig inne... Ska man i det läget säga något? "I Sverige tar vi faktiskt av oss skorna inomhus!" Vi sa ingenting... :-)

Ungarna tyckte det var coolt med en som inte pratade svenska... "Wow, mamma, ska han som pratar engelska också äta efterrätt med oss!?!?"


Undras...

... varför helgens mobilbloggande inte gått så bra!!!  Stugrenovering och stavgång... Hm!


Love, love, love...

I morse, vid Antons skola var det ett litet kärleksdrama. En fågeldam satt på staketet och blev intensivt uppvaktad av en fågelherre. Han krumbuktade och fladdrade runt henne, fram och åter och "pussade" och höll på... Hon bara satt med näbben i vädret och lät honom hållas...

Efter en stund fick det vara nog, då satte han sig på staketet och tittade på henne, sen flög han upp i den närliggande björken. Då såg hon lite förvånad ut och tittade sig omkring. Efter några sekunder så flög hon efter, då var det slut på snobberiet... Kanske det blir lite fågelbebisar där framöver! :-)

Lite shopping

Jag var idag iväg på lunchen och beställde några mattor. En till köket och en till hallen. Levereras om 1-2 veckor... jag tror det blir fint jag! :-)


En skön morgon

I morse var det en sån där ganska bra morgon. Ungarna klädde på sig, åt upp maten, borstade tänderna och gick ut till sina cyklar, utan att krångla allt för mycket! Anton lämnades vid kvart i 8 och William strax före 8.

Det kan ha att göra med att det för en gångs skull är soligt och fint ute! Lite lättare att vakna och kliva upp när solen smiter in under rullgardinen. Hoppas bara det håller i sig i morgon också. Alltid bra att vara lite tidigare på jobbet!

Bara två veckor kvar till semester!!! Härligt!

Dagens kloka ord...

"Jag gäspar alltså existerar jag" sagt en onsdagsmorgon av en alldeles för trött kollega. Ibland är det ju faktiskt så det känns!

Söndagsnöje

MMS

Trevligt med bio en regnig söndagseftermiddag! Pettson och Findus!


Allting har en ände...

... och korven den har två... Eller hur det nu var!? Vi köpte en korvbricka till barnen i helgen och i denna lilla låda finns det korvstumpar som inte hade någon ände alls, eller så bestod de bara av ändar?! Det var korvar, små och runda som köttbullar! Jätteskoj tyckte ungarna! Passade perfekt på grillspett. Kul att kunna skoja till det lite för korvätande små barn också!


Byta jobb?

Kanske dags att byta jobb? Eller att uppmuntra renovering av nuvarande kontor?

Detta verkar lite kul...

Tjohoo!!

Systern har gått i mål! Hurra, hurra för henne! Bra kämpat!



Totalt cyklade hon och kompisarna omkring sjön på 11 timmar och 37 minuter. Det är många timmar på en cykelsadel det! Kan man sitta vanligt de närmsta dygnen?! Vet ej vad normalmotionärens tid på sträckan är, men jag är imponerad över att ni tagit er runt! Det är ju toklångt!!!

Förresten, kanske syster (som nu är utan bil) kommer nedcyklande på semestern istället för att åka buss? Det är ju dessutom lite kortare än runt Vättern... :-)

Sista utposten före mål!

Nyss passerade syster med anhang Medevi, sista depån före målgång. Nu är det ca 2 mil kvar, inte mycket när man gjort 28...


Kyrkskolan...

Antons skola Kyrkskolan har tilldelats "Grön Flagg" för deras arbete med miljön på skolan. Det är enbart kyrkskolan i Sundsvallstrakten som har fått sån flagg. Skolavslutningsdagen till ära så var lokala tv4 på besök och filmade lite. Om man vet var man ska titta kan man se både mig och Björn och en stund senare Antons näsa... :-)

Filmsnutten

En tredjedel kvar...

Nu har syster passerat 21 mil, bara 9 kvar! Huvvaligen vad ont hon ska ha i rumpan senare... :-) Fortsätter hon i denna takt bör hon vara i mål kring 17...  Men man kan ju stumna också, eller kanske svälta ihjäl.


Det går framåt...

Syster avancerar framåt i banan. Det har gått en timme sedan passeringen i Fagerhult, så hon har nu gjort minst halva banan... Kämpa, kämpa... :-)


Hurtbulle...

Idag är min lilla syster en av 15000 hurtbullar... Hon cyklar Vätternrundan tillsammans med några kompisar. Huvva, 30 mil på cykel...

Jag följer hennes väg på internet, och för två timmar sedan hade hon passerat Gyllene uttern i Gränna. Väntar nu på nästa tidsstämpel... Vet dock inte var den är och när man kan förvänta sig det resultatet.


Skolavslutningsdag

Igår var det skolavslutning! Antons första, iofs bara från förskoleklass, men ändå! :-) Det var lite spännande tyckte han. De har tränat på några sånger och alla var finklädda. Avslutningen hölls utomhus vid Kyrkskolan. Vädret var lite halvkyligt men inget regn som tur var!


Anton på det officiella avslutningskortet.


Avslutningsmiddag blev Antons favorit, tacos med alla tillbehör. Mums! En (svindyr) låda svenska jordgubbar inhandlades också, dagen till ära.

Till kvällen gick vi ner på den traditionsenliga familjedagen i Hovid. Varje år hålls den vid fotbollsplanen, det är tipsrunda och brännboll (barnen mot föräldrarna), korv med bröd och saft. Trevligt!

Sista dagen

Ikväll bär det av hemåt igen. Tåget avgår 17.21 mot Sundsvall. Ska bli skönt att komma hem. Jag är bara halvnöjd med hotellet och har sovit halvtaskigt, men ändå så gott som tillräckligt. Vi håller på med de sista kapitlen i boken och ska nu snart kunna allting... :-)

På måndag börjar allvaret, då ska jag börja använda mina nyvunna kunskaper... KUL!

Gårdagskvällen tillbringades hos Tony och Ellen. Trevligt, trevligt! Vi åt tacos till middag, och gissa om Anton blev avundsjuk när jag berättade i telefonen för honom vad jag skulle få... :-) Kanske det blir lite tacos i helgen! Framåt halv tio var jag tillbaka i mitt rum och slappade innan jag skulle somna till!

Nu på lunchen hann jag skutta in på en köksbutik, men miljarders miljoner olika roliga grejor. Hade kunnat tillbringa hela eftermiddagen där och tittat på spritsar, bakformar, ugnar mm. Men jag fick nöja mig med sisådär 20 minuter. Det shoppades dock 6 st majskolvshållare, så nu kan 6 personer äta majskolv samtidigt hemma hos oss. Av någon konstig anledning hade vi bara uppsättning för tre personer tidigare... Jag skaffade även några nya tyllar till spritsning, mina gamla har varit med riktigt länge och det rostfria stålet har faktiskt börjat rosta...

Så är man...

... mätt igen. Undrar om man gör annat än äter och studerar på detta ställe... :-) Idag blev det indisk mat, Kyckling Madras, starkt så det snuvade till sig i näsan och brände i munnen. Gott, gott! :-) Som tur är blir det en hel del promenerande på aftnarna så man för röra lite på dödfläsket...

Kursandet går vidare, vi  håller på med loggning av händelser mm. Intressant och lärorikt, men hur ska jag få ihop det till mitt stora projekt jag ska göra sen?! Det löser sig nog... Det brukar ju göra det!

Ny dag, nya tag!

MMS

Dags för en ny dag med nya kunskaper. Snart är huvudet fullt... Igår åt jag middag på McDonalds med en pratglad pensionärsdam från Östermalm. Ikväll ska jag träffa Tony och Ellen. Det ska bli trevligt, det var ett tag sen!


Morgonaction

Jag har under natten sovit ganska gott, när jag väl somnade. Alltid lite svårt på nya ställen. Jag stördes mest av trafiken som körde och tutde utanför. Men tillsist sov jag i alla fall. Det är ju lite sovmorgon när man är på kurs. Dels behöver man inte ta hand om någon annan än sig själv på morgonen och dels behöver man inte börja lika tidigt som vanligt på jobbet. Idag fick jag sova till 07.15. Skönt!

Frukosten var dock inte så trevlig. Tokmycket folk, hissarna upptagna hela tiden, trängsel kring maten... Puh! Nästan inte värt att äta där... Sedan tar det ca 15 minuter att promenera till kursen, förbi otaliga hus- och vägombyggnationer, och dessutom den vanliga intensiva stockholmstrafiken. Morgonturen till jobbet till vardags är bra mycket trevligare!

Nej, någon storstadsbo blir jag inte någonsin. Tycker synd om alla små barn som bor med sina föräldrar i stora höghus med bara ynkliga små gräsmattor mellan husen... Tacka vet jag lugnet på norra Alnö! :-)

Eftermiddagsvila

MMS

incheckad och klar... Puh!


I storstaden...

MMS

på väg på stockholms gator mot hotell och incheckning...


Tidig morgon

I morse ringde väckarklockan 05.15... Puh! Taxin hämtade upp 06.06 och sedan bar det av till Midlanda för vidare transport till huvudstaden Stockholm och 4 dagars kursande.

Det är roligt och intressant. Jag lär mig allt om hur man bygger paket för att skyffla och transformera data. Extra skoj är det att gå en kurs när man vet att man ska jobba med det på riktigt när man kommer hem. Man kan ställa frågor utifrån det man vet man ska göra och det är på något vis lättare att ta till sig information.

Men, det är ju bara att erkänna... Kl är nu strax efter 15 och jag börjar känna av  den tidiga reveljen i morse... För en halvtimme sen höll jag på att somna. Men nu ska vi göra labb resten av eftermiddagen så nu är det lättare att hålla sig vaken! :-)

Ska bo på hotell Amaranten under min vistelse här. Ikväll blir det tidig kväll och tv-tittande, får se om jag hittar någon god vän att fika med senare i veckan!

Det ska vi fira!

MMS

Idag firar vi Sverige och svenska flaggans dag, men vi firar även Williams och Kungens namnsdag, Gustav. Hurra, hurra!


Efterrätt

MMS

Vitchokladmousse med hallonsås


Middag

MMS

Bulgursallad mums!


Saknad

Findusen är min katt mest. Det är i mitt knä han ska sitta, jämt, i alla fall när jag sitter ner. Sedan spelar det ingen roll om jag försöker sitta vid datorn, äta frukost eller se på tv, han kommer alltid sättande och hoppar jamande upp till mig. Mysigt, mysigt!

Han tyckte dock att det var lite jobbigt när både jag och barnen var borta under tisdag kväll. Han var lite orolig och sov sen med Björn hela natten i sängen! Det har nog aldrig hänt förut... :-)

Igår kväll när jag kom hem från mitt öviksåkande så kom han direkt uppskuttande när jag satt mig i trappen för att ta av mig skorna! Mjau, mjau! I natt sov han på mig hela natten, trampade och gosade i morse när jag hade vaknat. Senare satt han förtvivlad utanför sovrumsdörren och jamade. Min teori är att han tror att barnen är där inne och att han vill vara med... Han blir nog glad när de kommer hem igen! :-)

Hur är jag skapt?!

Har varit på doktorbesök nu. Han funderade och suckade, pratade operationer eller inte, funderade och svor... Jag har tydligen ett buckligt knä...?! Det brukar vara lite rundare och lite mer skålformat på ett ställe, där mitt knä var lite buckligare, skelettet alltså... Men det var inget som var direkt fel, endera kanske jag fått någon smäll på knät när jag var liten eller så är jag helt enkelt skapt så... :-)

Då röntgenbilderna inte visade något problematiskt och han inte gärna ville operera i onödan (tack för det!), så ska jag göra en MR, en "röntgen" med magnetkamera som även fångar mjukdelarna på bild. Men han trodde inte att han skulle hitta något egentligt fel då heller.

Summa summarum så är det nog inte så mycket att göra åt mitt knä, annat än att motionera och stärka upp musklerna därikring. Men han tyckte att med hänsyn till min ringa ålder så är det ännu inte tid att kasta in handsken... Alltid något positivt! Han tyckte inte jag var lastgammal... :-)

Att vara störig...

Ibland kan jag reta upp mig på småsaker... Skulle ta ut pengar i en bankomat idag. Det stod två personer framför mig i kön, kön gick rakt ut på gågatan... Det är alltså så gott som omöjligt för någon annan att passera eftersom det står folk över hela vägen!

I min lilla värld så kanske man köar längs med väggen till bankomaten, eller är jag helt knäpp? I detta fallet så ställde jag mig bredvid den som var före mig i kön, för att dra kön närmare väggen... Så här har jag gjort förut också, och det roliga är att ibland tror folk att man försöker tränga sig före, och börjar titta konstigt på en...  Men det brukar fungera, kön drar sig liksom åt sidan.

Hö, hö, det är skoj att vara lite störig...

Dator i dator

Modern datoranvändning innefattar ibland att man använder sk virtuella maskiner. Då startar man upp en ny dator från sin egen hårddisk och kör alltså två datorer i samma dator. Det är väldigt praktiskt när man jobbar med flera kunder, då kan man ha en dator anpassad till varje specifik kunds utvecklingsmiljö och behöver inte blanda ihop inställningar mm i en och samma dator. Det blir "renare" datorer, som förhoppningsvis gör det som förväntas av dem.

Mot en av mina kunder har jag en sån virtuell maskin. Nu när jag sitter på vanligt internet och inte kundens internet måste jag koppla upp mig mot kundens nät via sk VPN-koppling. I min virtuella maskin måste jag sedan koppla upp mig mot en citrix-klient, för att sedan kunna koppla in mig på den dator jag ska jobba med hos kunden...

Just nu sitter jag alltså och jobbar med en dator som är i en annan dator som är i en tredje dator som är i min egen dator, 4 datorer på samma gång, i min egen lilla burk!!! Tänk vad tekniken kan hitta på!

Snabba ryck...

Ibland går det fort, då hinner man knappt med. I måndags fick jag ett brev på posten, som jag inte hittade förrän på tisdag morgon... Jag hade fått en tid hos ortopeden i Övik idag onsdag... dvs med två dagars varsel... Jag blev rätt stressad, kan jag tala om! Ungarna skulle eg åka upp till mormor och morfar på onsdag kväll för att det är planeringsdagar på dagis, men nu fick jag ta med dem när jag ändå skulle åka förbi, så vi åkte upp på tisdag kväll för att slippa stressa halva onsdagen.

Jag sitter nu och jobbar på sogeti-kontoret i Övik, för att inte missa massa arbetstimmar heller. Fiffigt värre! I eftermiddag ska jag träffa doktorn. Hoppas han inte tycker jag är fånig som kommer, jag haltar ju inte ens...

Det tog mindre än tre månader att få komma till Öviks ortoped, hade jag väntat på Sundsvalls ortoped hade jag nog fått vänta ett år till...

Morgonsol

MMS

att vakna i Barsta är en fröjd för ögat!


RSS 2.0