Mmm - medicicn

Medicin är bra. Medicin ska man ha. Jag har kollat igenom medicinskåpet idag och hittade en massa mojsiga saker sedan förra årets förkylning. Jag ska tydligen ha en rejäl förkylning varje år för att vara jag...

Nu är kroppen proppad med Nasonex, Pulmicort och Cocillana-Etyfin. Mumma... Dessutom kompletterar jag med hälsokost, som sägs stärka immunförsvaret. Nu jäklar ska här friskas!!!

Ska strax iväg på barnkalas. Lillen ska till Edvin som fyllde 2 igår och Storen ska till Isak som nyss har fyllt 7. Ska dessutom få i mig lite lagom friskluft och ta sparken till kalasen, då alla är inom en km.

Elände

Nu är jag förkyld igen. Hes, hostig, trött och skrot! Hade två dagar denna vecka när jag nästan var frisk, innan det bröt ut igen!!! Idag ska jag gå till hälsokosten och köpa allt de har mot förkylning... MORR!!!

Samtal i bilen

Anton pratar:
"Mamma, det finns inga superhjältar i Sverige just nu."
"Nej, det gör det inte"
"Men det kommer att finnas en sen, när jag är stor."
"Jaså?"
"Ja, för jag ska bli superhjälte. Då finns det både militär, poliser och vakter och superhjälte. Det blir bra för Sverige"
"Ja, verkligen! Då kan vi känna oss trygga."

William pratar:
"Men mamma, det finns ju redan en superhjälte!"
"Jaså, gör det? Det visste jag inte!"
"Det finns ju en Stålman, Brolle!!"
"Öh, men det tror jag inte... " (fnissar i smyg i framsätet)
"Jo, men han har ju sånt hår, som stålmannen har!!!"


Födelsedagste

Fick te och medföljande tesil av min syster i present. Teet kallades Sömntuta och hade en viss inblandning av Rooibos och jordgubbar mm. Provdrack det igår kväll. Men en sockerbit i påminde det om  Hubba Bubba... :-)

Tesilen är nog mer rolig än praktisk... Hålen var för stora så det ramlade ut teflagor och sen var det inte direkt lätt att tömma ut bladen... Men, som sagt, väldigt rolig! :-)


Födelsedagsblomman

Blommorna från födelsedagen slår ut mer och mer... Tjusigt värre!


Alla känner alla...

Som vanligt när man träffar någon ny människa så har de någon form av anknytning till en själv. Otroligt spännande faktiskt!

I lördags var jag på barnkalas hos en kompis, vars son fyllde 5 år. På kalaset fanns en fd dagiskompis till sonen (som nyss bytt dagis). Efter en stunds pratande visar det sig att hennes son är född några dagar innan Lilleman. Hon var kvar på bb några extra dagar, vilket innebär att vi var där tillsammans. Vi sågs nog inte där, man är ju i sin egen lilla grotta, men hon delade rum med min granne, vän och promenadkamrat Pernilla!

Det finns ganska många människor i denna kommun, men i slutändan känner nog alla alla, i alla fall...

Kakformstestning

Provade min nya kakform igår. Den var faktiskt tokbra!!! Rejält aluminium och fina former. Jag bakade en vanlig sockerkaka, som blev kalas! Gräddade jämnt och fint.

Ska nog lyxa till mig och skaffa någon till i framtiden! Kan absolut rekommenderas (i alla fall efter första bakningen)! Gjorde som det stod i beskrivningen, smorde formen med smör utan att mjöla/ströbröda och det lossnade finfint och blev en fin yta!

Kallt om tårna

Bilen krånglar, det kommer ingen värme på mina tår. Iofs inte på resten av kroppen heller, men tårna är känsligast... Det kommer inte direkt kalluft, men lite mer än 10-15 grader vill jag nog ha i bilen. Det verkar dessutom vara en hel del värme i motorn, temperaturmätaren har nästan varit uppe på rött... Orättvist!!

Det känns dock inte bra att köra 1½ mil in till stan, med trafikljus och motorvägar, så idag vände jag efter dagislämning och åkte hemåt igen. Får jobba hemifrån idag och se vad bildoktorns diagnos blir.

Jag blev påbackad i torsdags i främre högra hörnet, men det blev knappt något så jag tror inte det är det... Men det visar sig...

Nu ska här jobbas!

Kalas och hosta

Lördagen ägnades åt delvis hemmavarande. Storeman hade feber och hosta, så han fick vi bädda ner i soffan. Lilleman och jag for dock till Max och firade att han blivit 5 år. Syster yster provade vårt lokala skidspår, nötte 3 varv runt. Bra jobbat. På kvällen spelade vi guitar hero och dippade morötter och chips. Trevligt trevligt.

Idag söndag har vi varit sega. Jag provbakar i min nya form och vi spelar även en del tvspel. Hostan är bättre, men nu börjar lilleman hosta lite istället... Det har även skottats en del snö, det kom väl ca 1 dm under senaste dygnet. Fint, fint!!

Presenter och skoj!!!

Många presenter blev det... I morse fick jag presentkort på Team Sportia och sedan blev det en tjusig kakform från Nordic Ware. I morgon ska det bakas minisockerkakor...


Senare kom det en fin tunika från mor och far, en blombukett från svärfar och svärmor och ett gäng med clinique-grejor från kära syster. Trevligt, trevligt! Jag har nog varit ganska snäll senaste året... Ska nog förresten ta och fylla år lite oftare!

Nu ska jag sitta i soffan och slappa tills det blir kvällsdags. Ahhh....

Vintertårta...

Bloggande via mms vill inte riktigt fungera, men här är en bild i alla fall på den lilla godbiten!



Innehåll är mosade bananer och chokladmousse. Gott, gott!

HURRA, HURRA!!!

Idag är det min dag, min alldeles egna födelsedag! Hurra för mig!!! :-) Än en gång fyller man 25! Uppvaktades med ett litet paket på sängen i morse, fick presentkort till en sportaffär så jag kan skaffa mig en hjälm till slalomåkningen och förhoppningsvis något mer... :-) Trevligt, trevligt!



I eftermiddag kommer syster och föräldrarna ner på kalas. Det blir lite middag och tårta, inget storfirande direkt. Men presenter vill jag ha, i massor! Det är enda sättet att förgylla det faktum att man bara blir äldre hela tiden...

Igår fyllde min vän Anna G i Övik år också. Ett försenat blogg-grattis till henne! Kram, kram!
Dessutom GRATTIS till Maria Kling, min födelsedagskompis!! Hurra igen!

Min senaste leksak...

Inköpt i veckan. Kan ha mycket skoj med den! :-) Premiäranvändning i morgon.



Vad är det då? Jo, det är en snöflingeutstickare. Jaså, jaha, vad har man den till då? Jo, man gör snöflingor av exempelvis marsipan eller sugarpaste, när man vill göra extra vintriga tårtor! Resultatet av premiären presenteras i morgon kväll... Spännande, spännande...

Lilla Hugo får spö

Vår gosiga Findus har sina ryck... Just nu tycker han av någon anledning inte om Lilla Hugo. Han letar upp honom, sliter ner honom på golvet och sen biter, sparkar och klöser han på den lille stackaren. Spelar ingen roll om man försöker gömma honom under några kuddar i soffan, Findus hittar honom och dänger på. Nu är ju Lilla Hugo "bara" en docka, så det blir ingen blodsutgjutelse, men ändå. Man spöar väl inte Hugosar hur som helst?!

Är det inte dockan så attackerar han ett hörn på sängen i gästrummet. Av någon anledning är det otroligt kul att busa där. Men det fick jag stopp på genom att spraya lite hårspray på sängen, den lukten gillade kissen INTE!

Tur man inte är president i USA

När jag börjar ett nytt uppdrag får jag tid på mig för inskolning, från början förväntas jag inte kunna allting, behöver inte lösa problem så värstans snabbt, är ursäktad för frågor som efter några veckor framstår som otroligt banala. Mr President förväntas kliva in och dominera (och domdera) direkt! Han ska ha full koll på allt som måste åtgärdas och ändras.

Skönt att bara vara konsult...

Jag behöver dessutom inte gå runt och oroa mig för att arga kunder ska smyga på mig och skada mig var som helst, hur som helst. Mina beslut och programmatiska åtgärder går det alltid att diskutera och förändra. Den stackars presidenten lever med väldiga hot över sig och miljarders säkerhetsvakter, fanatiska idioter kan hoppa fram var som helst. Nej, jag byter nog inte mitt gula hus mot The White House.
 

Skulle vara skillnaden i lön då, men samtidigt tror jag inte att man som president kan välja att jobba 75% för att man ska hinna med familj och hem... :-)

Hårdträning

Vi kör hårdträning på skridskoisen för närvarande. Igår kväll var det dags igen. Anton hade dessutom tagit med sig skridskorna på skolan på dagen. Första gången han åkte "själv", utan familjen. Det hade gått jättebra. Lilleman körde den lite surare åkstilen inledningsvis. Bara sura miner och gnäll. Men mot slutet så satte han också fart. Kul, kul!

Än så länge går lilleman på skridskorna, men balansen finns där, så snart så... Storeman åker på ena foten och skjuter på med den andra... Bara att träna på att byta fot ibland!

Lite fånigt

Idag åkte jag hem en sväng på fm, eftersom det skulle komma några snubbar och byta ut en av våra fönsterrutor i vardagsrummet. Det var skräp mellan rutorna. De jobbade på och blev klara. Sen frågar de om de får värma sin mat hos mig innan de går. De kör mikron, busar med Findus och pratar glatt. Sen går de båda ut och sätter sig i bilarna, ja de hade varsin, och äter maten...

Hade jag tänkt till så hade jag ju erbjudit dem att sitta i köket istället. Men det gick så fort allting. Det går ju inte att gå ut i efterhand, knacka på rutorna och säga "förresten, kom in istället". Så jag satte fart och åkte tillbaka till jobbet. Dels känns det fånigt att gå omkring inomhus när de sitter på min garageuppfart och äter, dels känns det fånigt att gå förbi såna som sitter på min garageuppfart och äter...

Men, men, jag vinkade och for till jobbet...

De kunde väl ha suttit tillsammans och ätit?! Håller alla "arbetare" (byggare, elektriker mfl) på sådär? Sitter själv i sina bilar och äter lunch?

Nästa gång, om det inte är någon otrevlig typ, så ska de få äta i köket.


Det blidde inget...

... linedansande igår. Jag fegade ur, mest pga att det snöade rejält, blåste och dessutom kom lite regnblandat igår kväll. Känns inte som riktigt bra väder att ge sig ut på vägarna i. Men om jag inte kommer på andra tankar ska jag gå iväg nästa tisdag istället.

Linslus

...eller snarare "linskatt"... Mammas och pappas katt Hasse har varit i farten igen. Denna gång är han med i en artikel på Dagens Nyheters Ekonomisida.

I bakgrunden syns sjöbodarna i Barsta i trevlig eftermiddags- eller kvällssol.

Vad händer?

Vad händer om man glömmer en liten älgstek (som ska tinas) på köksbänken över natten?! 
- katten hittar den och lever rövare hela natten...

Vad händer om man städar upp steken, men glömmer att stoppa undan den ordentligt?!
- katten hittar den igen, släpar den uppför trappan till övervåningen och lämnar den på golvet i hallen uppe... 

Just nu befinner sig steken i en påse i kylskåpet i väntan på att den ska flyttas bort ordentligt...

HURRA, IGEN!!!

Det fylls år till höger och vänster... Idag är det Ann-Charlotte Johansson, Magnus Näsholm och kusinen Magnus Viklund som fyller år! Många grattiskramar till er allihopa!



Hoppas ni får en fin dag med presenter, tårta och allmänt trevligt!!!

Hittade...

... förresten en annons i tidningen i helgen. Prova på Linedance. Har alltid velat göra det men inte fått tillfälle. På tisdag är det dags. Någon som vill följa med?!

Latmask...

Tillbringade förmiddagen i soffan. Inte riktigt pigg än, men ögonen börjar bli bättre! Snuvan håller dock i sig.

På eftermiddagen tog vi en halvtimme på ishockeyplanen. Barnen övade på skridskoåkning. Själv knatade jag omkring i mina nya varma skor och täckbyxor. Nästan för varmt... :-)

Nu är det bara middagsfunderingen. Har ingen fantasi. Har inte så mycket smaklökar i farten eftersom jag är lite täppt i nosen. Blir därmed inte så sugen på mat. Men äta bör man, annars dör man. Iofs har jag ett hullager som skulle kunna räcka resten av veckan i alla fall, men familjen måste ju få mat. *suck*


Provbakning

Dags att provbaka igen, det var ett tag sen sist... Denna gång blev det ett nytt recept på bananmuffins med ett härligt, sliskigt överdrag kallat "ultimate chocolate frosting", på svenska en variant på en klassisk chokladsmörkräm...



Jag passade även på att leka lite med ett spritsmunstycke jag inte använt så mycket tidigare. Men jag vet inte jag hur snyggt det egentligen blev...  (klicka på bilden för att se nära)


Lördag

En dag fylld av aktiviteter. Jag och Lilleman for till Birsta för att handla mat och återvinna skräp, skulle även inhandla en födelsedagspresent. Sedan hem och göra lunch. Sen upp med Lilleman till grannpojken för att leka lite och iväg med Storeman till barnkalas. Där blev jag kvar för storeman drabbades av akut blygsel och ville inte vara kvar utan mig... Trevligt dock, att lära känna andra föräldrar till klasskamraterna...

Efter hemkomst var det läge att dammsuga och röja lite, som vanligt i en barnfamilj antar jag... :-)

Nu till kvälls, när middagen är i magen och barnen nöjda framför tvspelet så är det skönt att bara slappa. Får se om grannen med flickvän dyker upp ikväll.


Förnyelse...

Vårt badrumsskåp kraschade ju i somras, eller snarare en av de tre spegeldörrarna kraschade ner och gick sönder. Nu har vi tagit tag i det hela och köpt ett helt nytt skåp. Lite större, lite snyggare. Precis som på bilden, fast det är vitt istället för trä. Tre spotlight över och två spotlight under skåpet. Snyggt med lite mer ljus på själva handfatet. Mycket nöjd än så länge.


GRATTIS!!!

* Igår fyllde grannen år. Grattis Henke!!!

* Idag fyller kompisen Magnus år, bor långt borta i Modo-land. :-) Jättegrattis till dig med!!!



Snuva och skrot

Denna vecka har varit en gnällig vecka på bloggen... Bara sjukdom och elände, och det bara fortsätter. Jag var till vårdcentralen i onsdags och fick då ögondroppar, penicillin för ögonen. Förhoppningsvis blir det lite bättre och att jag är helt bra efter helgen. Hela tiden har jag låtit lite snuvig på rösten fastän jag inte varit det, men nu har det brutit ut också. Lätt hosta och snuva och fortfarande trött och öm i huvudet... Jättekul! Jag som vill åka skridskor, slalom och längdskidor, spela squash och ha skoj. Inte då...

Backt imn buasiness

eller nåt sånt... jag sitter på kontoret idag, efter ett flertal dagar i lugnt och skönt viloläge. Jag är lite piggare än tidigare, men ögonen besvärar fortfarande, ser stundvis suddigt och blir trött i ögonen och huvudet. Vilket inte är praktiskt när man ska studera en datorskärm intensivt.

Men idag ska jag träffa vårdcentralen och få lite riktig rejäl ögonmedicin, den där receptfria vet jag inte vad man ska använda till, annat än att kleta ihop ögonfransarna och färga ner örngottet...

Eländig!

Vilken eländig helg det blev! Jag stannade hemma på fredagen med mitt svullna öga. Jag var helt om halvt däckad i soffan hela dagen. Matt och trött. På lördagen var jag igång en del på förmiddagen, även om jag såg ut som ett monster då det andra ögat också drabbats, men efter lunch orkade jag inte mer och landade i soffan igen. Fick hoppa över partajet hos grannen. Björn och barnen gick iväg och hade skoj de. Lyllosarna!

Själv låg jag och tittade på allt möjligt på tv; Women Doctors, Förlossningskliniken, Okänd diagnos, Stjärnorna på slottet. Tårarna trillade i varje program tror jag... :-) Bra att rensa ut kletet ur ögonen...

Söndagen var lite piggare. Men inte full fart direkt. Gick på Tupperwareparty på eftermiddagen för att testa orken, och det gick väl ganska bra. Men det blev ett "billigt" party, så riktigt frisk är jag nog inte... Ha, ha!

Idag sitter jag här på kontoret och funderar på att åka hem igen. Synskärpan är inte riktigt bra fortfarande, så det är lite jobbigt, och jag är trött i skallen. Ska göra bort lite måsten och sen åka hem till soffan igen.

Är det ett monster...

.. är det en zombie? Nej, det är ANNA!!!

Vaknade i morse med ett igenmurat öga. Inflammationen har jobbat bra under natten... Dessutom hade ögat svullnat rejält. Jag såg ut som slagskämpar på tv, bortsett från att blåmärkena och blodstänket saknades. Jag kunde knappt öppna ögat! Dessutom tryckte det i ögat och i huvudet.

Jag bestämde mig ganska snabbt för att stanna hemma från jobbet. Både för min egen skull och för att inte skrämma bort kunder och kollegor... :-) När jag körde barnen till dagis och skola kände jag att beslutet var rätt. När jag ansträngde ögonen fick jag ondare i huvudet.

Men nu, fram på kvällskvisten, ser jag nästan lite normal ut. Ögat är bara rött nu och svullnaden har minskat till en fjärdedel av vad den var i morse. Men jag är trött och lite seg, så det blir en lugn helg.

Dålig sikt

Hm, mitt högra öga vill inte vara med idag. Det är suddigt och eländigt och känns irriterat när jag blinkar. Tog en titt i spegeln och det ser rött, eländigt och geggigt ut. Japp. Bingo. En ögoninflammation. Hurra!

Det är ju väldigt smittsamt, i alla fall på dagis... Men jag behöver nog inte vara hemma från jobbet. Får tvätta händerna extra noggrant och undvika att gnugga kind med kollegorna bara. Händer inte direkt ofta... :-)

*dubbelgäsp*

Nu är man igång då! Första riktiga arbetsdagen efter julledighet. Bara drygt 13 veckor till påskledigt...  Känns inte alls långt borta... 91 dagar... Hm, det får nog bli något extra ledigt däremellan... Kanske en skidresa till Åre med jobbet och kanske en långhelg någon annanstans...

Dags att börja planera... :-)

*gäsp*

Har jobbat lite idag. 4 timmar räcker som uppstart efter julledighet... :-)  Ska börja med en ny kund, så jag måste vara med på saker som ska ske idag... Men nu ska jag vara ledig igen. Man får ju inte överdriva. Det var ju lite jobbigt att kliva upp i morse, bara att erkänna. Men i morgon får jag också ställa klockan på 0700 så kanske det går hyfsat bra på onsdag...

Fritid

Hm. Tre timmar. Alldeles själv. Förutom katten. Som sover. Grabbarna har åkt på bio. Tro vad man ska hitta på. Det blir nog lite tvspel och sen lite hushållssysslor, sen lite slappande framför brasan och sen lite mer tvspel...

Bion var bra

Såg på "Australia" igår. Den var bra, får betyg 4 av 5. Jag har lite svårt för stora dramatiska filmer. Men det var bra. Folk som dog lite oväntat, skratt och romantik och storartade landskap. Se den!



Denna gång hade vi sällskap i salongen, men eftersom vi gick på en tidig föreställning (17.30) så var vi under snittåldern på besökarna i salongen...  Skulle dock uppskatta om biografen städade lite mellan visningarna. Det var popcorn och skräp överallt i vår rad.

Köpe, köpe...

Igår shoppade jag nya vinterskor. Kostade på mig denna gång och köpte ett par bra, sköna, varma skor "Viking Sapporo".


Provade dem ute idag i -11 grader. Varmt och skönt!!!

Dagens slit...

Har under dagen rengjort och vallat mina och björnens längdskidor för lite trevligare upplevelser i det väldigt lokala skidspåret. Provade tejpvalla, något för amatörer, men väldigt praktiskt! bara att rulla ut och gnugga fast. Nu återstår bara att åka på det hela för att se om det fungerar i spåret också...

Till kvällen ska jag på bio med Maria. Vi ska se "Australia". Denna gång är det nog lite fler folk i salongen än sist, när vi totalt var en 4-5 stycken... :-)

Om kärlek...

"Mamma, när hjärtat krockar mot seklettet, då är man kär"

William 4½ år.

*gäsp*

nya året inleds med en gäspning, nästan i alla fall. Först ska det ju skålas och pussas och ropas "Gott Nytt År", men sen när "vickningen" och bubblet är slut och man sitter och slöpratar in på småtimmarna då kommer gäspningarna smygande... Men så är man en förälder med lite yngre barn, van att somna vid 22.30... Att klockan i natt visade ca 02.30 innan man somnade känns idag. Men det gör inget!! :-)

Nyår firades med två grannfamiljer. Mat i massor (som räckte till middag till allihopa i dag också) och trevligt umgänge. Singstar och småprat. Trevligt, trevligt!

Nyårsdagen har tillbringats i soffan och framför tvspelet. Lego batman för fulla muggar. Fast först var det ju disken som skulle tas om hand. Tack och lov för diskmaskiner säger jag bara... :-)

Ha en trevlig inledning på året!!!

RSS 2.0