Är det kul, eller?

I onsdags var det dags för Vårruset här i Sundsvall. Jag var med även denna gång. Tredje året i rad, men kanske femte gången totalt. Men jag har inte riktigt bestämt mig för om det är kul... Löpning är (inte ännu) min grej, jag gillar raska promenader/stavgång. Men på vårruset är det så mycket folk att man knapp kan promenera ens... Första kilometern får man ägna åt att undvika bakhasorna på de framför. Dessutom är 5 km en ganska kort sträcka, så det är ingen utmaning direkt.

I år var det dock kalasväder! Nästan så man hade behövt solglasögonen vissa sträckor! Härligt! Sedan satt vi i en liten slänt och fikade, också mysigt. Till nästa år finns det tre alternativ. Det första är att få igång springningen i benen, det andra är att bli materialare och vakta fikakorgen (förutsatt att solen skiner), alternativ tre är att ta en långpromenad hemma på ön med grannen istället. Tål att funderas på. Ska jag springa så ska det gå fort. Då ska jag ligga kring 25 minuter, annars får det vara. 

I morgon, lördag, är det klubbmästerskap i squash. Det är mer min grej... :-)

Förlust...

Eländes elände! Sista matchen för månaden är spelad (om det stämmer att Lennart lämnat w-o till alla). Tyvärr förlorade jag med 5-4. Det var en lurig match. Motståndaren spelade tennis tidigare och det märktes på slagen. Hårt! Hennes returer var dock inte så bra, så när hon hade serven drog poängen iväg uppåt 6-1 eller liknande, men när jag lyckades bryta igenom och ta tillbaka serven så knappade jag raskt in igen. Hon vann de två första gamen, jag de två andra sen blev det avgörande game. Där var det rackarns jämnt och det slutade med 13-11 i poäng. Normalt spelar man till 11, men det måste skilja två poäng innan matchen är över. Kul!

Som det ser ut fn så klarar jag mig kvar i denna stege till nästa månad (september) och då ska de få se på annat. Här ska alla förkylningar bort, konditionen spetsas till supernivåer och koncentrationen tränas... :-)

På lördag är det klubbmästerskap. Det ska bli skoj!

Dop mm.

Söndagen ägnades åt att skjutsa sambon till tåget (för vidare transport till Kina!!!). På tågstationen fick jag och pojkarna komma in i loket och titta! Himla spännande! Har aldrig varit inne i ett lok förut, vad jag minns. Bara en massa knappar och spakar.

Sedan for jag, barnen, faster K och farfar L till Nyhem på dop. Lill-Tindra skulle döpas. Vi stannade i Bräcke och åt lunch, maken till stor pizza har jag nog aldrig sett!

 

Lilltjejen har växt och blivit stor nu. Jättesöt! Stolta föräldrar! :-) Tack för en trevlig eftermiddag!

 

Altanen

Björn fick hjälp av pappsen i helgen, så nu har det rasslat på ganska bra! På fredagen lades alla golvåsar (heter det så?) ut, och på lördagen började takåsar komma på plats. Nu ser man ganska bra hur storleken kommer att bli. Dessutom beställdes glaspartierna förra veckan så det finns en framtid...


Gamla surdegar

Hurra! Jag har tagit tag i gamla surdegar i helgen. Gubben bygger på altanen och jag har koll på barnen och bearbetar surdegar. Den första blev att fixa ute på bron. Var hemma med sjuka barn i fredags (igen, eländes hosta!!) så då passade jag på att torka av och putsa fönstren på bron. Himla fint efteråt! Dessutom har jag målat nederkanten på bron, en brun kvarleva från tidigare som vi inte hann måla i höstas. Nu är det grått och fint! Huset är härmed officiellt färdigmålat!



Dessutom har jag inlett målande av trappräcken inne i huset - till slut. Det är ju inte så jobbigt när man väl kommit igång. Men innan man kommit igång... Huvva... :-)

Bygget går vidare

Björnen jobbar på. Igår kom det upp några träbitar till... Första bilden visar hur det ser ut inifrån lekrummet. Nu får man en tydligare bild över hur stort det kommer att bli. Trevligt!

  

Gocart - Sogeti GP 2008

Huvva, vilken fegis jag är!!! Igår var det dags för gocartrace med arbetskamraterna. Det var riktigt länge sedan jag körde! Vågade inte riktigt köra. Men roligt var det! Det gick dock inte så bra... I mitt kvalrace hamnade jag sist. Fick sedan starta på sista plats i C-finalen. Kom på näst sista plats där, men det berodde bara på att Eva lyckades snurra och fick sitta och vänta på hjälp en stund. Tidsmässigt hade hon snabbare varvtid än jag. I den totala tävlingen hamnade jag på sista plats... Men någon ska ju vara där med... :-) Tröstar mig med att jag hade den bästa förbättringen mellan första och andra körningen. Nåt att vara glad över.

 

Sjukt och sjukt..

Eländes ögoninflammation... William fick vaknade med gegga i ögonen i torsdags, så i måndags var det dags att kontakta vårdcentralen. Vi fick ögondroppar som den lilla killen har varit jätteduktig att ta. Nu, onsdag, kan han äntligen vara på dagis igen och man kan återgå till nästan normalt jobb igen. Dessvärre är han lite hostig och snuvig, men håll tummarna att det inte bryter ut nåt mer...

Idag är det dags att göra återkontroll på Antons hjärtoperation. Det är kontroll vartannat år. Men han växer som han ska och är i övrigt frisk, så det ska inte vara något att oroa sig för.

Så är sambon igång...

Björnens sommarjobb har äntligen kommit igång!!! Altanbygget! Virket anlände på fredagen och idag sattes de första brädorna på plats!! Spännande!!

 


Nu är det bara resten kvar... Men tänk så härligt det blir att sitta där ute på sommarkvällarna som kommer framöver!

Så är man igång igen...

Efter den sköna semestern och den inte så sköna förkylningen var det idag dags att spela första squashmatchen i månadens stege. Är lite stressad eftersom jag ska hinna spela 5 matcher på knappt två veckor... Men, nu är i alla fall den första spelad. Dessvärre förlorade jag med 7-2 (5-0), men poängen var ganska jämna trots det ojämna slutresultatet och det var roligt spel!

Får jag bara bort det sista bacillerna från näsan och halsen så ska jag nog hålla mig kvar i denna stege.

Sjuk-frisk pojke

Gårdagen tillbringades hemma med lilleman (som man absolut inte får kalla honom så han hör det, han är ju stor nu). När vi vaknade hade han svårt att öppna sitt högra öga - en härlig liten ögoninfektion! Det har tydligen gått på dagis tidigare i veckan och är rejält smittsamt... Det var bara till att meddela jobbet och dagis. Storebror ville dock åka till sin avdelning och leka.

Jag och lilleman, förlåt jag menade William, städade övervåningen. Vi pratade och pratade, han kan verkligen gå an, undrar vem han brås på?! Putsade fönster, dammade, dammsög och moppade. Härligt rent och fräscht! Det är ju bekvämt att ha en pojke hemma som är sjuk, men ändå frisk! Det går ju bra att leka och hålla på trots lite gegga och kli i ögat.

Idag är sambon hemma. Dagen inleddes med hårdrock och gitarrspel på skohorn och sopskaft... De har lite jobb att göra också. Vårstädning i källaren sammanslaget med besöksstädning. E&M ska komma på middag, det var nog bara ett år sen sist... Tänk vad tiden går!

DESSUTOM!!! Idag anländer virket till vår blivande altan!!! Spännande! Alla som har en hammare/skruvdragare och några timmar över är välkomna på "besök".   :-)

Elände och mera elände!

Typiskt nog så åkte jag på en efter-semester-förkylning... Ont i halsen, huvud och snuva. När man egentligen ska komma hem utvilad, pigg och glad! Men, men det går väl över någon gång! Efter två dagar i soffan, framför tvn, har jag pallrat mig till jobbet. Snuvar och gnäller lite här med, men måste väl strax rycka upp mig!

Dessutom!!! Tror ni inte att de eländes rådjuren ("Rovdjuren" som William så korrekt kallar dem) stod och tuggade på mina penséer i morse, som om krukan var någon slags dukad tallrik... GRRR!!!

Borta bra...

... men hemma bäst! Kreta var trevligt! Vädret visade sig från bästa sidan. Det var väl ca 23-25 grader på dagarna, dock lite svalt/kallt på kvällarna och otroligt fuktigt inomhus. Handdukarna ville inte riktigt torka och kläderna kändes lite kalla. Men Kreta blommade och grönskade så det stod härliga till!



Vi gjorde i stort sett inte mycket mer än att ligga vid poolen hela dagarna. Som vanligt är vissa människor morgonpigga och är ute och bokar de bästa platserna VARJE dag! De två sista dagarna satte vi dock fart och var ute vid 9-tiden. Då fick vi vara nära barnsidan av poolen och kunde slappa lite under barnpassningen.

 

Anton jublade, för honom innebär semester att man får äta glass varje dag... När man dessutom får välta ner pappan i poolen från en plastkrokodil är lyckan total! :-)

 

Sista kvällen åt vi på en restaurang med värsta utsikten över Platanias, det fanns dessutom lite leksaker. Väldigt praktiskt måste jag säga...

Det var dock skönt att komma hem igår afton. Barnen toklekte med sina efterlängtade leksaker hela kvällen. Min, ej så efterlängtade, leksak (tvättmaskinen) har också fått sin beskärda del av jobb...

Packning pågår

Resfeber? Nej, inte alls. Packfeber? Nej, inte det heller. Hur ska vi då lyckas komma iväg?! Ja, har man bara passet och pengarna så löser sig det mesta... Det är ju några timmar kvar tills avresa så jag tror nog det ska ordna sig! Tvättmaskinen har dessutom gått hela veckan, så nästan alla kläder vi äger och har är rena.

Ungarna är placerade framför tvn och tittar på Shrek den tredje. Enda sättet att få dem ur vägen så man kan gå runt och plocka lite med alla grejorna.

I eftermiddag drar vi! Ni andra kan ju njuta av vårregnet så njuter jag av sol och tzatziki... :-) Tänkte komma hem med näsan full av fräknar och rejält utvilad!

http://www.solfaktor.se/tour/gallery/hellas/kreta/gerani

Krasch! Bom!

På sista april brukar det ju vara lite raketer och smällare i farten. För vår del blev det dock lite andra smällar. 04.19 rasade den stora spegeln i vårt badrumsskåp ned. Gissa om man blev pigg snabbt!? Sedan var det bara att hämta sopen och sätta igång med städningen. Inte så himla lätt att somna om sedan...

På kvällen blev det grillning hos grannarna. Trevligt! Första riktiga grillningen för året. A hade gjort en mumsig potatissallad som jag tänker låna receptet på senare. P hade en mysko efterrätt med sig, som vi länge spanade på i ugnen, för att se vad som skulle hända... Gott blev det dock! Trots det något udda utseendet innan gräddning... :-)

RSS 2.0