Modernisering

MMS


En ny investering till bostaden. Det gamla bordet har åkt ut på altanen nu, det firar sisådär 12 år i år, så det var dags att förnya sig.

Ev smulor som kan ses på golvet är mat till vårt nya husdjur Husmusen.


Sovmorgon

Härligt med sovmorgon! Sista april är alltid en ledig dag på mitt jobb. Skönt! Rent taktiskt fick storeman vara uppe lite längre igår kväll, han tittade på Roomservice med oss, för att han skulle sova lite längre i morse. Fungerade det? Knappast... 06.15 kvittrade han igång... Hurra!!!

Med lite mutor, morrande och morgonbolibompa fick jag i alla fall slumra lite till i alla fall. Men någon sovmorgon skulle jag inte vilja kalla det...

Hurra, hurra!!

Idag fyller lillasyster år, 32 stycken närmare bestämt. Ett stort grattis från oss!!



Kortet är två år gammalt, från när vi var nere i stockholm och röjde runt i några dagar. Kallt väder men man kunde ändå gå på grönan... :-) Födelsedagen då firades med tårta "på sängen" på hotellrummet innan hemresa. Tur  att det fanns minibar att förvara den i...

Sagan om den vilda morgonen

Det var en gång en familj som hade en liten katt vid namn Findus. Han tyckte om att gå ut varje morgon när pappan i familjen åkte till jobbet. Findus brukade leka ute ungefär en timme och sedan komma in innan resten av familjen skulle åka iväg. Denna speciella morgon ville inte Findus komma in. Mamman ropade och ropade men han kom inte till dörren. Mamman gick iväg för att kamma håret och borsta tänderna, men lämnade dörren öppen så att katten skulle kunna komma in själv.

Efter en liten stund sa en av familjens pojkar att Findus lekte i hallen. Alla gick dit och såg den lilla sötnosen busa med en sko. Pojken plockade upp skon och tyckte att det var något konstigt med skon, det kom små ljud ifrån den... Det brukar det inte göra...

"Ah... det är en råtta" skrek pojken och slängde skon, varvid musen passade på att smita.

"Ah.... det är en mus" skrek mamman, som drabbades av någon oförklarlig skräck för möss, som hon aldrig haft förut. Hon högg tag i närmsta tillhygge (skohorn från IKEA) och började fäkta för fullt.

Båda pojkarna sprang med full fart ut till den nybyggda altanen och stängde igen dörren med en smäll. Sedan stod de där och tryckte näsorna mot rutan och undrade vad som hände.

Den numera vilda mamman började (med hjälp av skohornet) lyfta på kepsar, skor, väskor och annat skrot som av någon anledning alltid verkade landa på golvet i hallen. Tillslut hittade hon musen iklämd i hörnet under hatthyllan. Men så fort den fick chansen så smet den genom den smala springan mellan dörrarna till skrubben under trappen.



Mamman, som suckade, pustade och svor, (det senare enbart på insidan av huvudet för barnens skull) öppnade till skrubben och började plocka ut väska för väska därifrån också. Musen återfanns tillslut längst in i den mörka skrubben. Findusen, som gärna bistod med sina musfinnarkunskaper, hörde svaga pip från ena hörnet och fick tag på den lille gynnaren. Men istället för att ta krabaten och springa ut så försvann de med rask takt in i köket och in under skåpet.

Mamman, som nu svor lite högre eftersom hennes barn var ute på gården och inte kunde höra de fula orden, jagade efter och fann att musen var borta. Findusen bekräftade det hela genom att gå längs väggen under skåpet och letade.

Var hade den tagit vägen kan man ju fråga sig?! Jo, familjen har under våren bytt golv i nedervåningen och just bakom skåpet var golvsockeln bortplockad för målning. Mellan golvet och väggen fanns en liten springa alldeles lagom stor för en mus att krypa ner i...

Katt skaffas kanske för att få hjälp att bli av med massa möss, inte för att få hjälp att få fler möss i huset...

Vårfin?

Nu är man klippt och färgad så man ska klara vårsolens grymma blickar, och alla fester och skojsigheter som är på gång... Ser dock skev och konstig ut på bilden.... Men glad i alla fall! :-)


Premiär

MMS

Första (och sista?) badmintonmatchen för året är spelad. Tur att sopbilen kommer på måndag... Man får vad man betalar för...


Hemkomst

MMS

pappan har kommit hem från staterna, med fina presenter...


Nostalgi

MMS

Kommer ni ihåg såna här godisar? Det var ett tag sen jag åt såna... Nu finns de på Ikea också. Jag var tvungen att köpa och (kn)äta lite...


Medicindags

Var till doktorn i förmiddags. William har svinkoppor på sitt öra... Bara till att äta penicillin. Rött, svullet och sårigt. Inte vackert... Orken är det dock inget fel på, är ute och busar med storebror i det fina vårvädret.

Bus och lek

MMS

glada killar leker pirater för fullt... Tack Lena!


Duktiga pojkar

Aftonen tillbringades på jobbet, med en föreläsning om "Feng Shui i hemmet". Trevligt och intressant! Lite att fundera på gällande hur man inreder och har det i hemmet, utan att för den skull bli alltför flummigt. Pojkarna följde med och lekte under tiden. Mutade dem först med hamburgare till middag, sen såg de på film och ritade/målade. De tycker det är riktigt skoj att vara på mammas jobb... Anton ropade högt och jublade med armarna i luften när jag hämtade honom på skolan. Kanske är det så alla borde känna inför sitt jobb?!

De fick med beröm godkänt för sitt uppförande under kvällen! Hoppas bara de inte är för trötta i morgon.

William och jag blir med största sannolikhet hemma. Han hade ett misstänkt svullet öra, kan vara impetigo... Han brukar få svullet och utslag på örat någon gång om året, kanske är det dags nu. Är det impetigo så ska man inte gå på skolan förrän utslagen torkat in.

Vila

MMS

det är fler än jag som trivs på altanen...


Det bästa...

MMS

... med att jobba hemifrån är att man kan vila på altanen efter lunchen!


Dagens action

Sotarmurre har varit här. Svartklädd och mörkskinnad på händerna klättrade han upp på vårt tak. De får inte vara höjdrädda, sotarna...

Vi fick godkänt och bedömt som helt normal sotmängd. Känns bra, men tanke på att vi satt på en "huva" på skorstenen sen sist. Då fungerar den bra alltså! :-)

Framtiden

I bilen på hemväg idag sa Lilleman:
"Mamma, du måste klippa mitt hår, det bara växer hela tiden!!!"

Det var väl inga problem tyckte jag, vi kan fixa det ikväll. Men efter någon minut hade han ändrat sig...

"Mamma, jag ska aldrig mer klippa mig. Jag ska ha långt hår så jag kan sjunga Hårdrock halleluja..."

Killen är fyra år och har redan bestämt sig... Huvva!


Musik

För inte så länge sedan var "Kalle Theodor"-låten från Pippi Långstrump favoritlåten här hemma... I helgen har det varit helt andra toner...


http://www.metacafe.com/fplayer/135809/lordi_hard_rock_hallelujah_eurovision_2006.swf>
Lordi - Hard Rock Hallelujah eurovision 2006

Utmattade pojkar

MMS

så här gott sover man efter en dag på lekland...


Lång resa

Efter jobbet igår så tog jag pojkarna och drog till syster i Umeå. Dessvärre var inte turen på vår sida. En stor, jättestor, olycka utanför Härnösand gjorde att vi fick inleda resan med en omväg kring Viksjö-skogarna. Det fördröjde nog restiden med 45 min. Dessutom var det lite snöigt och regnigt vissa delar av sträckan så vi tog det lugnt.

I Ö-vik stannade vi och åt hamburgare. Barnen tyckte det var jättegott! Själv åt jag en kycklingsallad (utan glas). Gott, gott! Några minuters bus i lekhörnan hann vi också med. Väl framme i Umeå fick vi vänta på mostern som var ute och drällde. Pojkarna kunde dock inte vänta 10 minuter, utan var tvungna att vattna en av björkarna här i björkarnas stad med lite änglavatten under tiden. Hoppas inte någon av grannarna såg...

Vi har dock sovit gott inatt och laddar nu för lekande på Leos lekland mm.

Matteuppgift - svaret

Jag slutade räkna efter 50 par...

Hade någon gissat rätt hade vinsten varit att få sortera alla strumporna nästa gång... :-)

Matteuppgift

MMS

hur många par strumpor ryms i en ikeakasse?


Onödigt men skoj...

MMS

Shoppade rolig skylt till köket. Kommer att göra sig ännu bättre när väggarna blir målade...


Korsord

Det är spännande att skriva. William gör bokstäver till höger och vänster... I helgen såg han chansen. Lördagstidningen låg ensam på köksbordet i Barsta. Då säger lilleman:

"Nu är det min tur att skriva korsord, alla andra har ju gjort det"

Sen stoppar han raskt och nöjt in några bokstäver lite här och där... Men sen dyker arga vargen, storebror, upp och ryter:

"Så där gör man ju inte!! Man måste ju tänka lite innan man skriver!"

Här hemma har de fortsatt på korsordsspåret. Igår satt de vid köksbordet med varsin gammal tidning och skrev bokstäver. Anton tyckte:

"Mamma, nu är jag en farbror. Gamla farbröder gillar att skriva korsord!"

Sen gick han och skapade sig ett eget korsord.


Mätt och matt

MMS

Så här trött blir man av påskfirandet...


Mera mums

MMS

dags för lite påskefterrätt...


Vårkänning

Hur vet man att våren är här på riktigt?! Jo, man får den första lilla flugan i näsan när man är ute på promenad...

GLAD PÅSK!!!

Påsken firas i Barsta i år. Förra året låg vi hemma och var sjuka. Detso mer påskgodis och ägg i år alltså! :-)



En stor påskkram till alla och njut av ledigheten!!!

Seger

Jag vann gårdagens squashmatch. Efter förlust i de två första gamen med ca 11-8, vann jag de tre sista ganska enkelt. Det krävs bara en del fokusering och koncentration. Vilket jag inte riktigt hade från början.

Nu är det bara en match kvar i denna månads stege, men jag har inte chans att kliva upp något steg, men det kan bli en andraplats i alla fall!

Jag spelade med min pulsklocka på igår, men den är nog inte riktigt korrekt för jag fick en maxnotering på 191 och eftersom min beräknade maxpuls är 192 så är det lite för nära. Så ansträngande var det inte igår... Medelpulsen hamnade på 168.


Spännande

I eftermiddag är det squashmatch. Jag är inte direkt laddad, känner mig lite trött. Men det ska spelas i alla fall. Jag ska ha på mig min pulsklocka idag för att se hur hiskeligt hög puls jag får, om jag ser ut att dö osv... :-) Ett litet experiment!

Jag hade klockan på mig en timme ungefär kring lunch, eftersom jag bytt  batteri och ville se att den kom igång ordentligt. Hade en medelpuls på 87 då, vilket inkluderade promenad bort till köket, mikrokörning, skrattande mm. Vet inte vad som är bra/dåligt/normalt...

Kalas på dagis

I morgon är det ju sågtorsdag, så idag har de påskfirande på dagis. De skulle gå en liten "påskvandring" under förmiddagen. Alla barn som ville fick klä ut sig. William valde att vara påsktomte... Som alla vet varar ju julen ända fram till påska...

Bloggar jag kollar....

Jag spanar in vänners bloggar till höger, kak- och matbloggar till vänster och lite annat däremellan. Några favoriter är dock:

Jonas Gardells blogg - roligt, allvarligt, skojigt, ledsamt om vartannat, familjen, föreställningar, livet.

Fotbollsfrun - åsikter, krönikor och lite blandat.

Baka baka liten kaka - tårt- och bakinspiration.

Pain de Martin - surdegsbakande snubbe.

Stolthet

Lilleman spelar Lego Batman för fullt, sen säger han till faster:

"Polischefen är faktiskt stolt!"

"Jaha" svarar fastern.

"Stolt över mig som fångar tjuvar"

Tänk vad härligt enkelt det kan vara att vara barn, glädjas för det man gör utan att funder mer över det!

Lilla Findusen

Findusen har varit lite sjuk, eller hängig snarare. Hela lördagkväll, söndag och halva måndagen har han varit trött och seg och mest legat och vilat. Knappt ätit någonting. I går eftermiddag började det vända, då åt han lite. Han följde efter mig ner i källaren igår kväll, men sprang inte iväg och busade som han normalt gör. Lilla stackaren! Han har de senaste nätterna sovit på fåtöljen bredvid min säng. Knappt rört sig därifrån på hela natten.

Men i natt blev han som vanligt igen. Vid 3-tiden kom först lilleman över till vår säng, efter en läskig mardröm om spindlar. Sen gick det bara någon minut så kom den kurrande katten skuttande och var på jättebra humör och väldigt gosig. Precis vad man orkar med mitt inatten... Han lade sig på min höft och kurrade så det ekade i sovrummet! Han "pratade" och kurrade om vart annat. Eftersom han varit sjuklig hade jag inte hjärta att stänga ut honom i hallen heller. I morse så var det full fart, och han skulle ut och kolla läget...

Härligt när han är som vanligt igen! :-)

Verktyg och dagar

Igår vid middagsbordet satt vi och pratade om att vi ska åka till morfar och mormor på torsdag och vara där över helgen. Kul, kul tycker barnen. Men då kom lilleman på:

"Mamma, på torsdag, då är det ju sågtorsdag!"

Jag fattade först ingenting, vad menar killen?! Sen kom jag på att han blandade ihop det... Såga, skära, ungefär samma sak...

Skärtorsdag - Sågtorsdag...

Bästa superdagen

"Mamma, i morgon är det bästa superdagen!!" sa Anton igår när jag hämtade honom på skolan.

Jaså, varför det undrade mamman, som är lite glömsk ibland.

"Ja men, Elin ska ju komma och hälsa på!"

Elin och Anton är lite förtjusta i varandra och nu har vi lyckats få till en lekträff för dem, Elin ska följa med hem efter skolan idag, och stanna över middagen. De hade tydligen planerat en massa lekande igår på skolan och Elin hade skuttat ur sängen i morse. :-) Skoj!

Problemet blir bara vad vi ska göra med lillebror... Han lär ju vilja vara med och störa hela tiden... Kanske blir lite datorspel för honom, så de får leka lite för sig själv ett tag i alla fall.

Jättegrattis!!!

Ett stort grattis till Sara och Fredrik som fått sitt tredje barn inatt. En liten tjej på 4400 g och 52 cm! Mysigt värre!


Äggstra kul!

Fick besök av kusinen med familj i söndags. Trevligt! De hade med sig ägg från sina egna höns. Det är inte några vanliga vita ägg utan en härlig blandning av små och stora ägg, gröna, beiga och vita ägg och även prickiga. Himla roligt!!! Tack, tack!! Äggen är så fina, så jag vet inte om jag vill äta dem... Bara titta! :-)


RSS 2.0