Det här med snö är lite coolt tycker jag.....

dsc00311 (MMS)

Det här med snö är lite coolt tycker jag... Tala om översnöat land nu!


Mm, lunch på langos. Med god löjrom! God o...

dsc00309 (MMS)

Mm, lunch på langos. Med god löjrom! God omväxling efter all julmat.


Rik...

Jag äger sisådär 45 st kak- och pepparkaksmått i olika former och storlekar.... Det ni! De flesta kommer till användning. Dinosaurier, hajar, hjärtan, stjärnor, ängel, katt, gubbe, gumma osv, osv. HÄRLIGT, eller hur!!!

Ett litet hus

Jag har bakat ett litet pepparkakshus till. Det tredje denna december. Nr ett gick till oss själva, nr två gick till Antons klass där jag fixade ett litet lotteri och nu blev det alltså nr tre.

Detta hus har flyttat över vägen till Axel och Hugo. Axel var så söt när han kom och hälsade på en dag och fick se vårt pepparkakshus. Han tyckte att jag skulle komma upp till dem och hjälpa dem att fixa ett pepparkakshus. När hans mamma gjorde dem blev det aldrig riktigt bra... :-D  Av pappan fick jag sen höra att det hänt att husen åkt i soporna direkt... :-D


När jag då blev övergiven i lördags kväll, med en rejäl bit deg i kylen, så bakade jag det lilla huset. Det levererades i söndags kvällens snökaos till en lite generad kille. Men han såg glad ut, och jag fick en liten kram...

William är ju en skön kille han... När vi dekorerade vår julgran igår eftermiddag så kom kommentaren:
"Mamma, det är väl bra att Axel får en riktig jul nu också!"

Nu vet jag till kommande år, det blir ingen riktig jul om man inte har ett eget pepparkakshus! :-)

Ensam och övergiven

Nja, riktigt ensam var jag ju inte. Jag hade ju både Hilmis och Findus till sällskap. Lillan blev lite dålig i magen i förra veckan, hon småkräktes lite nu och då. Men inte rikitgt som man är van vid när det gäller magsjuka, utan lite snällare, men ändock kräk...

På fredag kväll var det Permobils julfest. Gissa vem som inte kunde gå på den... Björn och pojkarna åkte iväg och jag och lillan tillbringade kvällen i soffan. Eller snarare somnade gumman vid halv 8 och sen var jag ensam med fjärrkontrollen.

På lördag kväll samma sak. Glöggkväll hos grannarna. Björn och pojkarna gick iväg och hade trevligt. Jag och gumman styrde fjärrkontrollen själva.

Det är inte lätt att lämna en liten gumma med pappan till vardags så jag försökte inte ens nu när hon är lite krasslig. Men hon har varit väldigt pigg och glad, fastän aptiten inte funnits där.

På söndagen hade jag tänkt möta upp Eva och köpa lite julklappar, men när jag vaknade var jag trött och slut så det blev inget av. Men lite vila kan göra susen, en timme slummer i soffan skakade liv i mig så jag mötte Eva på eftermiddagaen och trängdes i Birsta med allt och alla. TREVLIGT efter en ensam helg! Att jag dessutom fick tag på de sista julklapparna inklusive en till mig själv gjorde ju allting ännu bättre! :-)

Idag har vi ett litet sjukt monster i huset.

dsc00300 (MMS)

Idag har vi ett litet sjukt monster i huset.


Efter julshopping i snöstorm blir det snab...

dsc00295 (MMS)

Efter julshopping i snöstorm blir det snabbmat till middag. Inte trångt i kön idag!


Världen är vacker i all denna snökaos!

dsc00294 (MMS)

Världen är vacker i all denna snökaos!


Hilma är sugen på att gosa med Findus. Men...

dsc00293 (MMS)

Hilma är sugen på att gosa med Findus. Men det är lite spännande!


Jag är inte bara...

Ett drygt halvår kvar till jag ska börja jobba, läge att börja fundera på det!

Jag är faktiskt inte bara en halvfet, bullbakandes trebarnsmor. Jag har dessutom en Filosofie Kandidatexamen i Informatik från Umeå Universitet (Systemvetenskaplig linje) och har samlat på mig 15 års arbetslivserfarenhet. Jag har arbetat med kunder från flera olika branscher; bilindustri, utbildningsområdet, skogsindustrin, transport.

Så det så!

Världsrekord

Idag har denna familj tagit världsrekord...

Vi har fixat med julkorten. William klistrade pynt på kuverten, jag skrev text på korten, Anton stoppade korten i kuverten och Björn satte på frimärken på kuverten. Hilma satt bredvid och tittade på, lyssnade på julmusik och diggade lite lagom.

Alla var glada och sams. Jobbet blev gjort. TREVLIGT!!!

Lilla Busiga Hilma har precis fått en tand...

dsc00290 (MMS)

Lilla Busiga Hilma har precis fått en tand till, hennes tredje. Men inte den förväntade, utan en som jag trodde skulle komma som nr 5 eller 6...


Första gången

Igår var det premiär. För första gången (enda gången?) fick jag ett julkort i brevlådan från Anton. De hade gjort julkort i skolan och han valde att skicka sitt till mig.  Jättekul! :-)

Äter julbord på Grankotten. Gott, gott! Nu...

dsc00281 (MMS)

Äter julbord på Grankotten. Gott, gott! Nu ska vi anfalla maten i andra omgången...


Härligt!

Idag är det en vacker vinterdag! Vi har -11 grader och strålande sol från en blå himmel. Vackrare blir det nästan inte på vintern! Härligt!

Det hade varit skoj med en dag i slalombacken, men jag är fortfarande hostig och dessutom ska vi äta julbord i eftermiddag. Tillsammans med farfars och gammelfastern Karin ska vi upp på Norra Bergets Grankotte och äta tills byxorna spricker... Mjukisar med karuschaband rekommenderas!

Förra året var jag vid denna tidpunkt på året formad ungefär som en julskinka själv. Rund och med ett riktigt rejält lager fett... Jag fick inte äta så mycket grejor på julbordet, gravade laxar och kallrökta laxar osv är sånt man ska undvika som gravid. Jag provsmakade någon tugga här och där, men det blev inte mycket. Dessutom rymdes det ju inte så mycket där innanför Hilman....

I år ska jag njuta av laxarna och allt rökt och gott! HÄRLIGT! Ingen lunch idag och garanterat ingen middag, men ett julbord däremellan istället! :-)

Puh!

Idag har jag julshoppat, med Eva. Det är roligt att ha med sig någon när man går på stan. Kan pladdra och pluddra och titta på alla möjliga saker. Sen blev det mesta på min lista inhandlat (eller försökt till inhandlat) också. Det var ju bara kanon!

Vi nästan hängde på låset i morse. 10.07 klev jag innanför dörrarna på IN-gallerian. Det blev en anings mer folk vid 11-snåret. Men ändå helt överkomligt! Dessutom sprang jag på ganska många bekantingar, det hör till ovanligheterna faktiskt! Jag fick heja till höger och vänster! Skoj!

Men nu är jag lite trött. Det kanske egentligen inte är det bästa att springa på stan när man har hosta och lite lunginflammation, men samtidigt skönt att kunna springa på stan utan att behöva släpa på 1-3 barn...  Man får stå ut med lite trötthet då...

Idag gratulerar vi farbror Ola på hans föd...

dsc00275 (MMS)

Idag gratulerar vi farbror Ola på hans födelsedag! Hipp, hipp hurra för dig idag! Hilma skickar en puss!


Nya snygga, varma lågskor från Rieker. Skö...

dsc00267 (MMS)

Nya snygga, varma lågskor från Rieker. Skönt i kallt väder.


Hipp hipp HURRA!!!

Idag fyller farmor Marita år. Ett stort grattis från gänget här borta i Hovid!


Bättre sent...

Här är den officiella 10-månadersbilden på Hilmagumman. Hon växer så det knakar! Hon är fn intresserad av det musikaliska och dansar så snart hon får chansen. Ibland stannar hon mitt i ett kryp för att gunga till musiken. :-)

Det låter "da, da" och "dä, dä" mest hela tiden. Hon har varit förkyld senaste veckan så då har det dessvärre låtit "da, da" på nätterna också, och fniss och klapp i händerna. *gäsp*  Hon kastar slängpussar ibland, fast ofta håller hon fast pussarna i sitt eget ansikte då själva slänget inte fungerar jämt...



Hon gillar att gå runt och hålla i sig i soffan och andra möbler. Hon kan inte gå utan att hålla i nåt, men hon börjar bli duktig på att stå en stund själv (tills hon kommer på att hon inte kan).

Ute på en sen sparktur. Bidragit med lite ...

dsc00265 (MMS)

Ute på en sen sparktur. Bidragit med lite julgodis till byalaget.


RSS 2.0