Köksbekymmer

I min kökslåda finns det 4-5 decilitermått, lika många matskedsmått, ännu flera kryddmått (!!!). Men av någon outgrundlig anledning finns det max 1 teskedsmått! Man köper ju alltid dessa saker i set, med en av varje.

Hur i hela friden går det till? Är det någon som snor dem? Smälter de ihop i diskmaskinen pga den lilla storleken? Vad är det som händer? Har Björn tagit ner dem till sin verkstad för att de är så bra att ha?! Har ungarna tagit in dem i lekrummet, tillsammans med grilltängerna, när de "byggstädar"?

Ett mysterium som ska lösas under semestern...

 Vissa har problem med torktumlare och strumpor, andra med teskedsmått... :-)

Jag blir vansinnig!!!!

Här går man och pysslar och försöker få det lite mysigt på tomten, en blomkruka här och en annan där. I morse när jag for till jobbet var det så fint så. Men när jag kom hem!!!!!! De j-a rådjuren har varit här igen. De har ätit upp alla mina penséer!!! Bara grön blast kvar i lådan...

När är det fri jakt på rådjur?!?!?!  Det finns nackdelar med att bo på landet också... :-)

 

Puh! Full fart...

Puh! Full fart! Igår var det grillkväll på jobbet. Under veckan skulle läsk och chips handlas in, efterrätt och glass dessutom. Avstämning med matleverantören att allt är okej, se till att det blir dukat och inköpt osv osv. Mycket göra med en fest! Men allt ordnade sig!

Mitt i allt skulle jag hämta barnen på dagis, lämna dem hos en barnvakt (eftersom sambon är utomlands och farfars på böljan den blå) och hinna tillbaka innan mötet började...

På torsdagen var vi alla trötta, men framemot kvällen blev det härligt sommarväder så vi var ute alldeles för länge. Detta innebar att på fredagens hemresa från dagis slutade med sovande pojke i bilen... :-)


Cool utsikt!

Under måndagen var cirkusen i stan. De stod uppställda en bit utanför centrala staden, ganska nära mitt jobb. Lite coolt att kolla ut och se elefanter gå omkring... :-) Lite annat än de rådjur man är van vid hemifrån...


Träningen går inget vidare

Hela veckan har gått, ingen träning har det blivit. Trötthet, heshet och snuva har satt stopp för det. Varför blir det alltid så?! När man kört några veckor, när man tycker att man börjar komma igång, då blir man (läs jag) sjuk igen. VILL INTE!!!

Hoppas att denna vecka blir bättre. I morgon kväll ska jag försöka ge mig ut. Har sköna kläder, ny sportbh, knät glappar bara lite. Borde fungera. Är dock fortfarande trött så in i bängen och lite snuvig, men det ska jag inte tänka på...

Jobb och slit

Gubben bygger på altanen och jag fixar med gäststugan. Lördagen ägnades åt att tvätta fasaden. Jämarns vad det blir skitigt! Nu kanske den aldrig blivit tvättad sedan den målades för 20 år sedan, men ändå!!! I love fasadtvätt! Smutsen rann i bruna ränder och stugan blev faktiskt vit efteråt! På söndagen började jag så smått skrapa bort gammal lös färg, huvva så tråkigt... Som tur är så är det inte så många och stora väggar, och alla behöver inte skrapas. Sen blir det gul färg, samma som resten av våra hus har fått.

Midsommar

Midsommar firades med besök på Tunet där de var lite dans kring stången och musik. Senare blev det grillning här hemma med kompisar och deras pojkar. Totalt sprang 5 grabbar omkring på gräsmattan hela kvällen. Trevligt! Det blev en midsommarstång här hemma också. Det är nog den största och snyggaste vi haft här på tomten!

  

Första olyckan...

Inglasningen på ena sidan av altanen hann knappt vara där 12 timmar innan vi hade första olyckan... Halva larven satt kvar på rutan där pippin krockade och andra halvan låg brevid liket. Hur många småfåglar kommer vi att plocka i sommar?! Någon som vill rösta?


Altanbygget går mot nya höjder

... eller snarare väggar. Björn har börjat sätta dit skjutdörrarna på altanen. Trevligt, trevligt. Det har även blivit grundmålat på kanterna.

 

Barnprat

Anton 5½ år:
"mamma jag skärde mig, ser du där den lilla skuran"

William nästan 4 år:
"oj, vad vi pysslar! så mycket vi orkar!"

Tejprullen går varm, den är snart slut...


Kul med gamla kompisar!

Igår afton ringde en gammal kompis, vi gick i högstadiet tillsammans 1987-1989. Första veckan i högstadiet frågade han chans på mig, men fick ett nej. Då var det lite pinsamt ett tag, men efter det har vi varit kompisar och umgåtts av och till. Vi har hållit kontakten efter att han och sedan jag separerat från gamla flick/pojkvänner och hittat nya, genom ändrade familjeförhållanden och flyttande upp och ner genom Sveriges avlånga land. Senaste året har det varit glesare med kontakten, men när vi väl hörs så är det hur kul som helst!

I går ringde han, som sagt var, och vi pratade nästan 1½ timme... Puh! Trött i både öron och skrattmuskler! :-) Men nu har vi bestämt att i sommar ska vi lyckas stråla samman, för vi har ju så trevligt när vi träffas! Kanske blir det i Övik, kanske i Nordingrå. Vi får se!

En teknisk helg

Lördag morgon drog barnen och jag upp till mor och far i Barsta. Dagen ägnades åt att 'mecka' med mammas dator och att baka kakor. Till slut fungerade bredbandet och mamma kunde surfa med hastigheter från 0,2 upp till 0.7 Mbit/s, lite skillnad mot det gamla modemet. Inte lätt att bo på landsbygden och vilja ha bra internetuppkoppling. ADSL går inte att få, eftersom det är fullt på stationen. Det går inte att ställa sig i kö för att få adsl, så det finns ingen möjlighet för leverantören att veta hur stort intresset är där ute...  Det mobila bredbandet fungerar hyfsat bra, men det är många bergsknallar runtomkring som skymmer mottagningen. Det är inte som ett riktigt bredband, men lite bättre än modem.

På söndagen regnade det hela tiden! Jag undersökte varför mammas och pappas hyfsat nya tv inte ville visa röda färger jämt. Det visade sig att en av scartkontakterna som sitter i tvn är felande. Nu är det dags att ta diskussioner med elektronikfirman...

Till sist bearbetade jag en väderstation som inte ville fungera. Där visade det sig att den yttre givaren vara trasig och även där ska jag ta tag i ev reklamationer. Men tid och datum blev i alla fall korrekt inställda på huvudenheten, alltid något att hålla reda på...


Några små framsteg

Det blev lite altansnickeri i helgen. Björn hann lägga på takpappen innan regnet kom dagen efter och sedan blev det lite finlir runt taket. Sånt som inte syns så mycket och därför är svårt att fota...

Vi har ältat staketets utseende fram och tillbaka. Det är inte lätt alls! Man ska ju leva med det ett tag och sedan skrapa och måla när det behövs. Snyggt, praktiskt och lätt att underhålla. Men vi har nog, troligen bestämt oss. Det blir staket med kryss på.

Kanske inte lätt att underhålla när det ska skrapas, men riktigt fint i alla fall!

Bläh!

Två dagar försenad gav jag mig ut på veckans första spring/gång-pass. Det gick åt skogen... Jag fick halvkramp i vänstra benet, stortån kändes som den inte var min egentligen och sportbehån var bara blaha. Vänstra foten bara slängde omkring när jag försökte springa. Det gick inte alls, jag fick hålla mig till rask promenad. Det som skulle bli 4*3 min jogg blandat med 4*3 min promenad blev totalt ca 4-5 min jogg + 35 min rask promenad. Det blev ju motion, men inte det jag egentligen ville.

Strechade rejält när jag kom hem och hoppas att det släpper tills på lördag när jag ska utnyttja backarna i Nordingrå för att skaffa mig träningsvärk...

Kul present

Våra grannar håller på att städa ur huset, finns gamla saker sedan "urminnes tider". Den stora containern får sin beskärda del. Men de hade inte hjärta att slänga iväg detta piano, även om det är trasigt, så de kom över med det till småkillarna. Gissa om de blev lyckliga?!



Det måste lagas och dammas av, finns även en söt liten pall till. Det är inte riktiga pianosträngar i det, endast någon slags metallpinnar som tangenterna slår an. Men visst är det tjusigt!!! Bra mycket roligare än batteridrivna som spelar ankkvack...

William plockar fram sagoböcker och ställer på det lilla notstället, sen spelar han "Nalle puh"... :-)

Hur går det...

... med springningen då, kan man fråga?! Jo, än så länge går det bra. Jag följer fortfarande, efter en vecka, programmet... :-) Gång/jogg i lördags igen. Men då var jag trött. Sedan blev det extra stavgång med grannen i söndags kväll. Skönt väder!

Idag ska jag egentligen ut på gång/jogg igen, men ikväll ska jag träffa arbetskamraterna och paddla kanot/kajak. Det får bli träning i morgon istället, jag tänker inte banga!

Trötta barn

Sommarvärmen sliter på. Barnen sover gott på nätterna.

 

Altanbygget går vidare

I helgen har det kommit till golv över hela altanen och början på taket. Björn började sätta takpapp igår kväll, men tiden går dessvärre så fort så han hann inte riktigt klart. Men trevligt blir det! Jag, syrran och lilleman invigde med en grillkorvslunch på picnicfilt i lördags. Syster satt och njöt av eftermiddagssolen lite senare.

 

Det är varmt!

Vi sitter på kontoret och svettas. Nu idag har vi rekord. Temperaturen har toppat på 28.1 grader hittills idag. Hjärnan fungerar inte riktigt som den brukar, fingrarna blir klibbiga och man blir allmänt trött och seg. Att öppna fönster hjälper inte där jag sitter i alla fall. Puh!

Under de senaste veckorna har tempen hållit sig på ca 26 grader. Lite jobbigt! Gnäll, gnäll. Man får låtsas att man sitter på stranden vid medelhavet så kanske det känns bättre... :-)

Jobb och slit

Nu är det nästan klart!! Jag har två dörrposter/lister/foder eller vad det heter kvar att måla sista varvet på. Tänk vad det blir fint!!!

Sambon är ute och snickrar på altanen på kvällarna. Nu är alla takbjälkar/stolar uppe på plats. Fotobevis kommer i helgen. Huset blir bara bättre och bättre!

Jag gjorde det!

Igår afton var det dags. Björn fick skjutsa mig till föräldramötet på dagis på kvällen, sen tog jag apostlahästarna hem. Jag hade min nya ipodsensor på foten och musik i lurarna. Den var faktiskt riktigt bra. Jag ställde in ipoden på 5 km och sedan får man talad info för varje km man passerar. När man trycker på knappen på ipoden får man aktuell sträcka, tid och hastighet i lurarna. Behöver inte kolla klockan utan bara lyssna.

Jag körde programmet från marathon.se. 3 min rask promenad, 3 min jogging upprepas 3 ggr. Det är bara att erkänna, 3 minuters jogging/lufsande är jobbigt när man inte är van att göra det... resten av vägen hem så promenerade jag i rask takt, för att känna springlusten när rösten i mitt öra sa att det bara var 400 m kvar. Lagom till garaget hemma så fick jag gratulationer om att jag hade fullgjort min träning! :-) Lättlurad motionär som lockas av teknik... Men kul är det!!! Totalt blev det strax under en timmes motion, inte helt fel i kvällssolen!

Ikväll ska jag tanka in det hela i datorn så jag får se hur det fungerar där... Coolt! På lördag ska syrran få dra mig runt vägarna.


Tertialets goda gärning

Så var det dags igen, efter månader av förkylningar och trötthet har jag till slut varit och lämnat blod. En god gärning, som kvinna kan man göra det 3 ggr per år. Som belöning får man en liten värdecheck som kan användas i flertalet butiker i stan/landet.

Mina tidigare checkar samlades på hög och blev till en delbetalning på en fin bikini från Sköna Under. Nu har samlandet börjat igen!

Det är inte alls läskigt, bara sticker till lite när nålen sätts i, sen är det bara att tuta och köra! GeBlod.nu

Ikväll är det dags.

Dags att börja springträningen. Huvva, hur ska det gå?! Men, i alla fall, för att det ska bli lite mer spännade och lättare att följa utvecklingen så satsade jag på shopping... Jag har ju min lilla Ipod Nano med musik i öronen när jag är ute på motion själv. Till den finns det, såklart, en hel del tillbehör. Jag har skaffat något som heter Nike + Ipod. En liten sensor man kan montera i sin Nike-sko som skickar data till ipoden gällande hastighet, tid mm. Enkelt förklarat är det en lite mer avancerad stegräknare som du kan koppla in till datorn och följa din träning i efterhand.

Nu har jag dock inga nike-skor, jag har väldigt sköna Adidas, om man nu ska göra en massa reklam. Men, då finns det ju fiffiga människor som tillverkar en liten, liten väska som man kan stoppa sensorn i och sedan fästa i skosnörena... Inte dumt alls! ipodträning

Vissa händelser sitter kvar...

Willam 3 år 9 månader:
"Mamma, jag berättade för lill-Elin, att, att morfar klättrade högst upp i trädet, så högt man kan komma. Sedan ramlade han ner. Då gick skelettet (uttalat "seklettet") sönder, och sen var det bara det man såg."

William har inte glömt morfars olycka. Ibland vill han titta i läkarboken, där jag så pedagogiskt visade var morfar gjort illa sig... "Mamma, jag vill se mojfajs seklett"

Morfar ramlade ner från ett träd och bröt några/flera revben.

Att bo på landet..

... är härligt! Utsikten från sovrumsfönstret på morgnarna piggar upp så gott som varje dag! Äppelträden blommar, syrenen är på god väg att slå ut fullt! Från vardagsrummet är det inte så illa heller! Ännu ett gammalt äppelträd i blom, Alnösundet som glittrar blått mellan träden och morgonsolen... Kan nästan inte bli mycket bättre!!! Ska iofs vara en färdig altan där man kan äta frukost efter en liten sovmorgon och semester i lugn och ro. Men bara 5 veckors jobb till...

 

Premiär!!!

Idag har jag lyckats få igång gräsklipparen, till slut... Det tog sin lilla tid. Men med påfyllning av färsk bensin och lite solvärme på motorn så lyckades jag. Det blir så himla fint när det är nyklippt, när det inte längre finns 30 cm höga ogräs som sticker upp...

Ska även lägga ut barnpoolen idag, så det är bra om det blir klippt först.

På tisdag börjar allvaret

Då ska jag börja springa... :-) Får väl se hur det går, men jag tänkte prova i alla fall. På sidan www.marathon.se finns det träningsprogram man kan följa. Jag tänkte köra programmet för att springa tjejmiljen, även om jag inte tänker vara med i tävlingen. Se de olika träningsprogrammen på denna länk.

Igår var det klubbmästerskap i The Squash Club i Sundsvall. Det var trevligt. Jag fick dock ta med mig pojkarna dit, så lite svårfokuserat var det... Jag hade tagit med deras cyklar, så i pauserna fick de cykla av sig lite spring i benen. Dessutom hade vi med filmer, papper och pennor och en bok. Om man även mutar med glass och hamburgarlunch så löser sig det mesta! :-)  Snälla Christer kom förbi en sväng och tog ut barnen på luftning också.

Spelandet gick sådär. Jag var lite för trött i benen. Vi blev bara fyra stycken i damgruppen, så vi spelade alla mot alla. En tjej var rent tokbra, så där hade jag inte en chans. En annan var också bra, men där hade jag lite mer chans, och den sista var jag ganska jämnspelt med, men då hade min kropp helt gett upp och jag orkade knappt någonting. Nästa gång... :-)

Cykelträning

Smågrabbarna är inte så jätteintresserade av att cykla, kan bero på att det inte är så lätt att cykla där vi bor. På fredagens afton for vi därför till Kyrkskolan. Där finns en stor plan, hälften grus och hälften asfalt. Där cyklade de så det stod härliga till! :-) Det kom dessutom förbi två pojkar i tio-årsåldern på cykel. De körde i slänter och backar. Gissa om smågrabbarna blev imponerade... Perfekt för att locka deras cykellust!!!

 

RSS 2.0