Hemfärd

MMS

mys i bilen innan vi hämtar upp storebror.


Idag är jag lite trött...

Matchen var inte så jobbig, men kul! Min motståndare åkte direkt efter att vi spelat klart matchen. Oftast när matchen är klar och det finns speltid kvar så brukar vi spela några game till. Men inte denna gång. Då var jag lite duktig... Jag stannade kvar och stod och matade forehand- och backhandslag i 20 minuter. Riktigt nyttigt! Fast det tar ju på. Armarna är lite trötta idag...

I love SQUASH!!!

Puh!

Dagens match slutade 5-4 till mig. SEGER ALLTSÅ!!! Jihaa!! :-) Hade nog kunnat få 6-3 också, med lite fokusering. Men jag är nöjd ändå!

Just nu leder jag stegen, bara de sista siffrorna matas in... Om inte Liza, som ligger före mig just nu, spelar någon mer match så är det jag som går upp till stege Röd B (är i Röd C just nu). Inte för att jag är bättre, hon vann ju över mig, men för att jag spelat fler matcher och därmed fångat mer poäng...

Håll tummarna för mig!

Sista matchen...

... för månaden spelas idag kl 16. Om jag vinner minst 2 av de 5 gamen så går jag upp till stegen ovanför. Inte för att jag förtjänar att vara där, men det skulle vara skoj! :-)

Håll tummarna...

Måndag igen

Tiden flyger iväg! Helgen är överstökad. Vi fick besök av sambons bror med familj. Trevligt!

Dessutom var det kalas i helgen också, så på lördagen var jag med stora pojken hos en kamrat (han drabbades av extra blygsel i helgen) och på söndagen med båda pojkarna hos en granne.

Nu sitter man på jobbet och får vila upp sig lite, eller hur man ska se det!! :-)

Helgbesök

MMS

Besök av lilla kusinen Tindra med familj. Tänk vad de växer snabbt de små?


Lördagsbak!

MMS

nybakat, både kanelbullar och chokladdoppade strassburgare! Mums!


I drömmarnas värld

Det är alltid spännande att sova... Man vet aldrig vad som ska "hända"!

I natt träffade jag Ulf Lundell... :-) Jag var på en fest någonstans och där var han. Trevlig att prata med, och jag fick en autograf. Sen kom jag på, precis när jag var på väg därifrån, att kompisen Sara gillar Lundell jättemycket. Dessutom fyller hon ju år snart. Självklart bad jag herr Lundell att skriva en till autograf, som inkluderade en grattishälsning också... Det gjorde han så gärna... :-)

Sen att Sara fyller år i juni, att jag inte vet om hon fortfarande gillar Lundell och att jag dessutom inte är något stort fan av hans musik, det var inget som drömmarna tog hänsyn till. Kul var det i alla fall!

Pysselmarodör...

MMS

Inte lätt att sticka sockor med en katt som jagar garn och stickor... Eller lägger sig mitt på garnhögen... :)


Stadsbesök

Gårdagens afton tillbringades i sällskap med M. Vi gick runt lite på staden och letade efter vinterjackor till mig. Jag vet att det är tidigt, men man får börja i tid...

Min älskade gamla dunjacka fyller 6 år i år och släpper in kyla och väta i diverse sömmar. Fickor och dragkedjor är trasiga. Det är alltså dags att skaffa en ny... Men det är inte lätt. Jag har i alla fall två förslag från en av sportaffärerna. Får väl se var det slutar.

Middag intogs sedan på Thai Hao. Premiäranvändande av Restaurangchansen - kupongätning. Ät två, betala för en. Vi åt en mycket god middag för 124 kr; Kycklingspett, jordnötssås och ris för två personer inkl en vatten och en läsk. Det är inte fy skam!

Ser framemot att prova lite andra ställen här under vintern! Trevligt!

Dubbelt upp!

Jag var in på biblioteket igår för att lämna tillbaka och låna några nya böcker till barnen. Till min glädje såg jag en ny bok om Halvan "Här kommer grävskopan", alldeles färsk, verkade helt oläst. Ungarna har alla andra böcker om Halvan, så jag tänkte att den här lånar jag så får vi läsa den till godnattsaga. "Killarna kommer att bli överlyckliga...."

När jag väl kom hem så hade min stora pojke haft besök av bokbussen i skolan. Gissa vilken bok han hade hittat och lånat med sig hem... Jodå, vi hade lånat samma bok båda två!  *skratt*

I övrigt så ska vi läsa "Vi på Saltkråkan" nu och ev även "Madicken", vi är inne i ett Astrid-stim för närvarande. Vi avslutade "Rasmus på luffen" för någon vecka sedan. Ronja, Mio och Lejonhjärta får vänta lite, de är lite läskigare och barnen tycker det är otäckt med exempelvis grådvärgar och vildvittror. Men om något år så...

Jag kan absolut rekommendera alla böcker om Halvan, de skrivs av Arne Norlin och Jonas Burman. Vi har läst böckerna riktigt många gånger. Man lär sig lite själv också om bussar, flygplan och polisbilar... :-)


Varför?

Köpte med mig mat från McD på lunchen. Framför mig i drive-in-kön så var det ett äldre par, kanske i 60-årsåldern. De fick sin mat och åkte iväg - till andra sidan parkeringen för att äta upp det...

Varför? Om man ändå ska vara vid restaurangen och äta sin mat, varför går man inte in? Varför vill man ha skräp och matos i bilen, när man bara sitter 20 meter utanför byggnaden?! Jag kan förstå de som åker iväg och sätter sig vid någon trevlig utsikt i solen... Men i bilen, på parkeringen?! Är 60-plussare obekväma på "modern" restaurang.

Ja, ja, varför åt jag inte i restaurangen själv då? Det går lite fortare att köpa med sig och äta på jobbet än att kliva ur och gå in. Dessutom är jag lite sällskapssjuk, det finns oftast några arbetskamrater i matsalen att tjattra med under tiden man äter.

Det var bara en undran...

Att oroa sig

Nu har man en familjemedlem till att oroa sig för... Den lille Findusen. Resan hittills har varit bra. Inga konstigheter mer än klättring högt upp i äppelträd och stick i tassen av geting.

Men i går kväll, då stack han ut... Han var säkert ute i två timmar totalt sett. Brukar bara vara ute en kvart eller så när han är själv och brukar komma skuttande så fort vi ropar på honom. Men inte igår. Vi ropade och ropade. Han satt på bron en sväng när Björn stack ut huvudet, men då spratt han iväg i mörkret snabbt som ögat. Busig värre!

Jag ropade och ropade, skramlade med en konservburk (brukar fungera klockrent), promenerade ut i mörkret runt huset och mot garaget. Ingen kisse. Till saken hör att vi har en grävling som brukar tassa omkring på tomten... De äter väl inte katter egentligen, men om den är hungrig... Katten är ju inte stor ännu... Jag såg framför mig hur kissen bars iväg av en morrande grävling... Såg även framför mig hur han blivit överkörd av grannen i kvällsmörkret bara för att han inte har vett att akta sig för vägen... Skulle jag vara tvungen att gå ut en gång i timmen och se om han ville in hela natten!?!

Men tillslut kom han skuttande, vid halv tio-tiden. Hur gosig och söt som helst! Helt oskyldig, som om han bara varit i lekrummet... Rackarns kattskrälle. Skrämmas sådär... :-)

Ingen vinst

Som jag trodde så förlorade jag matchen. Sjävklart går det inte att vinna om man går in med inställningen att man kommer att förlora... Men samtidigt så känner jag till mitt motstånd i denna match, och visste att det inte skulle gå så bra. Nu blir det till att försöka ignorera den analkande förkylningen och ta lite promenader och köra lite teknikträning... Bara... :-)

Det är en match kvar att köra (en av mina motståndare lyckas jag inte få till match med pga tidsbrist) där borde jag kunna ta några poäng. Håll tummarna.

Ställningen efter denna match:

Ställning 24/9 efter match

Coolt jobb...

"In a rock band", en lite annorlunda företagspresentation. Men, som ni säkert redan förstått, jag är en rockstjärna... :-)


Idag är det dags igen...

... för lite squashande. Jag ska spela mot Liza, som jag vet är duktig. Jag vet alltså att jag kommer att få däng... Men, man får 2 poäng för att man spelar sin match. Den kan vara bra att ha, dessutom kanske hon har legat av sig lite, så jag har chans på någon poäng till... Jag ska försöka i alla fall... :-)

Ställningen före match ser ut som följer:

Ställning 24/9

Annas bageri

Det är dags att fylla på i frysen. Jag har bakat lite ikväll. Det blev syltkakor (fast med gelé i mitten) och strassburgare. De senare blev dock lite för stora och inte 100% gräddade ordentligt. Men nu vet jag att jag har praktiska prylar att trycka ut dem i, så jag får göra ett nytt försök senare.

Syltkakor Strassburgare
Välkomna på fika! :-)

Klart!

Det blev middag på altanen. Biff Stroganoff på älg och ris. Gott. Sedan var det dags att ta tag i gardinerna...

Nu är de kapade och strukna och hänger på rätt ställe. Äntligen! Det ser trevligt ut, nu hoppas jag det fungerar att flytta runt dem allt eftersom solen flyttar sig. Lite lurigt var det dock. Gardinernas längd måste ju anpassas efter det kommande golvet. Inte lätt, men jag tror det blev ganska bra!

Kvällen avslutades med att titta på Magnus Betnérs "I ditt ansikte". Förstod inte vitsen med programmet fast trots att jag inte riktigt gillar Betnérs stil så var det lite underhållande på nåt mysko vis... Hm.

Gäsp!

Så är måndagens arbetsdag över. Nu väntar bara hemmaarbetet. Men det ser ut som att solen fortfarande lyser över oss, så man kanske kan hoppas på en middag på altanen!


Ikväll kanske man kan lyckas ta sig en promenad dessutom!


En nästan perfekt morgon

Klockan ringde 06.04. Visst är det kul att använda de minuter som faktiskt finns, inte bara hel, halv och kvart... :-) Skuttade ur sängen, nja nästan i alla fall... Hoppade in i duschen.

När barnen var lite mindre (och även någon enstaka gång nu) skulle de alltid sitta utanför duschen och titta på vattnet som strilade. Sedan skulle man skriva deras namn på glaset, spegelvänt från insidan alltså. Nu för tiden så sitter det en liten kissemisse och tittar på vattnet, och piper lite ibland för att man ska prata med honom... :-)

Efter frukost och hårblåsning fick jag leta en stund efter mina husnycklar. Sambon hade så lämpligt stoppat dem i fickan på sina arbetsbyxor och hängt byxorna nere i källaren.... Sen raka spåret till jobbet, en dryg halvtimme tidigare än vanligt.

Hm, vad är det som gör att denna dag flöt på så hyfsat smidigt?!?! Jo, barnen ska vara hemma med Björnen idag. Det var ingen annan än mig själv att ta hänsyn till. Jihaaa! :-) Men i morgon är det tillbaka till kriget igen. Då är det dagis och skola som vanligt. Men man får glädjas över det lilla!

IT-katt

Är det någon som har sett en mus här i trakterna?!


Härlig helg!

Lördagen tillbringades på bio, Wall-e, visning med jobbet. Sedan tog vi en promenad på stan och käkade grillkorv. Björnen fick sig en åktur (och körtur) i en Viper. Gissa om han var nöjd... :-) Barnen busade med Göran senare på aftonen. Mysigt värre!



Söndagen har varit härligt solig och höstgrann. Jag och ungarna klippte bort gamla lupiner och gräselände i en av slänterna. Sedan blev det fika och lek hos grannen. På kvällen kom kusinen förbi med familj. Vi passade på att fika ute på altanen. Vem vet, kanske sista kvällen då man slipper frysa...

 

Nu är det strax måndag igen och veckan rullar på som vanligt. Inget särskilt på gång mer än någon liten squashmatch... Håll tummarna!!!


Förrätt.

MMS

God förrätt en lördag. Fetaost inbakad i filodeg.


Varje morgon...

... drabbas jag av lätt psykbryt! Hur får man ungarna att sluta prata och börja lyssna? Varje morgon ska tänder borstas, skor och jacka tas på och sedan gå ut genom dörren... Inga konstiga saker, inga svåra saker. Men alltid nästan slutar det med att jag blir lätt vansinnig, vill skrika högt och slita mitt hår,  och är färdig att slänga ut ungarna med bara en sko och jackan på sniskan...

I morgon ska jag vara ledig, då ska jag INTE kliva upp tidigare än nödvändigt. Om barnen inte tar på sig skor och kläder som jag förväntar mig så blir det INGEN Drakborg senare på dagen.

Puh!

Match nr 2 är avklarad. Fick däng. Dels för att han var bättre än vad jag är och dels för att jag var för trött idag. Det måste till lite mer konditionsträning nu. Ställningen för närvarande är enligt följande:



Jag har match inbokad mot både Helen och Agneta, och inväntar svar från Liza. Så några poäng till blir det! Sist ska jag INTE komma! :-)

Plåster, tack!!

Håller just nu på att förblöda... Sänder ett sista tack och adjö... eller, nästan i alla fall. Råkade klösa mig i pannan för 10 min sedan. En liten, ynklig prick, som måste ha träffat ett blodkärl, som inte vill sluta blöda. Kan man ha plåster i pannan? Mina kollegor tyckte jag skulle satsa på plåster a´la turbanmodellen... Kanske en fin vink att jag borde gå till frissan snart igen... :-)

Syjuntan...

MMS

Syjuntan jobbar på. Gårdagens sockande var nog en succé... Vi hade knappt tid att fika. Fint blir det, men svårt att tro att denna remsa ska passa en fot...


Pyssel

Ikväll ska det pysslas, syjuntan ska träffas hos Anna och gemensamt inleda sockstickning; ett par sockor/tofflor att värma kalla fötter med i vinter.



Jag har valt nedanstående färger till mina sockor. Härligt, tjejigt rosa! :-)

Jihaaa!

Matchen slutade med seger, 5-0. Vilket ger poäng 7-2 till mig. För närvarande ligger jag i ledning, men jag ska spela en match till på onsdag... Ska boka in någon mer också!

Dessutom kan jag fortfarande röra mig. Kanske jag stelnar till mer framåt eftermiddagen, men känns helt okej ändå... :-)


gofika i Birsta med barnen.

MMS

gofika i Birsta med barnen. Självklart väljer man en tårtbit när man har chansen...


Huvva...

... i afton är det dags. Höstens första squashmatch. Mot någon jag aldrig träffat. Säkert en liten knartig 18-åring med mer energi i benen än han behöver... Min kondition har ju bara vilat hela sommaren.

PERNILLA, vi måste ut och motionera!! NU!!! IGÅR!!!

Ja, ja, kommer jag ur sängen i morgon får ni veta hur matchen gick... Annars kanske man kan mobilblogga från en sjuksäng...

Hoppas bara att knät håller. Jag har ju inte lyckats gå till doktorn ännu. Man kan ju inte gå om man inte har ont... Det är ju bara lite lösa delar i knät, som knakar och har sig och inte håller ihop...

En galen katt

En galen katt har attackerat min mors blommor. Inte kan det vara min lilla sötnos? Han hittar ju inte på såna saker?! Anledningen till att han hittades överst (eller snarare det som tidigare var överst, nu beläget väldigt nära golvet) i en Benjamin Fikus var att han skulle kolla om den som ställt till eländet fortfarande var kvar där inne... Eller?!

Piff

Ibland behövs det piffas på ställen som man inte prioriterar. Så även i min far och mors källare. Eftersom de har allt de behöver och inte önskar sig något särskilt på födelsedagarna så fick de bl a en färgburk och penslar av mig. Lördagen ägnade jag åt att måla väggarna i källartrappen och även övre delen av väggarna i första källarrummet. Det blev riktigt vitt, ljust och fint! Nästa sväng vi åker hit blir det till att ta med en grå färgburk så jag kan måla nedre delen av väggarna. Det är alltså hälften grått och hälften vitt på väggarna där nere...

Den pimpade altanen

Nu är eluttag och lamputtag på plats. I taket sitter det vita spotlights, tunna värre, syns nästan inte när man bara är där ute. Tjusigt! De har dimmerfunktion och frostat glas, så det går att få trevligt ljus där ute!
8 spotar i taket. Vita, superslimmade, med frostat glas. Självklart dimmer.

Igår drog jag ut på shoppingrunda också. Det blev panellängder i färgen "offwhite". De hänger på plats, ostrukna och ännu ej uppfållade, men det är skönt att ha dem på plats. Blir lite mer ombonat! Nu kan solen skina utan att vi behöver fly ut!

Utsikten från hörnet... Altanen utifrån Utsikt mot uteplatsen  Gardiner och eluttag på plats.
Tanken är att vi ska flytta runt panelerna allt eftersom det behövs solskydd. Upphängningen på bilderna är den "städade" varianten...


Ikväll närmar det sig...

... nu ska det monteras elkontakter på altanen! All el är redan dragen, men det sticker ut sladdar lite här och var ur väggarna. Det ska även sättas upp spotlights i taket.

Efter jobbet ska jag och grabbsen åka till Birsta och köpa gardiner. När jag var där sist var det bara lite rekognicering; kolla lite tygval och färgfunderingar. Det fanns ju hur många färger som helst att välja på... Men det lutar mest mot offwhite. Det är ljust och lite lagom vitt, inte kritvitt... Kanske känns kallt till vintern, men då får man väl ta ner dem eller nåt...

Bilder närmar sig alltså... :-)

Pimpad altan...

I helgen införskaffades gardinstång till altanen. Vi insåg att det var dags när höstsolen stekte... Det blev vanlig enkel stång i grå/silver runt hela altanen. Dessutom köpte vi panelhängare också. Jag hämtade upp två gamla skeva paneler från källaren och hängde där ute (självklart tillfälligt i väntan på att jag ska köpa nya snygga). Det blev helt plötsligt en liten förändring! Det blev ett rum där ute! Med två små hängande ljuslyktor med ljus i så var det nästan perfekt! Nu fattas bara sköna vilstolar, ett matbordsmöblemang och golv och el och och och... Men ändå!!! Bilder kommer när gardiner inköpts, ev redan i em...


Hittade en länk...

... på en annan blogg. Nu du Björn, nu finns det inget att skylla på. Välkommen ner i tvättstugan! :-)

 

Tänk att man kan hitta allt på internet... :-) Fascinerande!

Kalasladdade killar

Killarna laddar för barnkalaset!

På kvällen kom grannarna över och käkade lite tacos. Tjejerna rockade loss till Singstar och killarna gick ner (flydde?) i källaren och spelade pingis och dart. Ungarna lekte och busade, Findus likaså, tills de somnade av utmattning på mattor och soffor. Trevligt värre!!!

Hjärnan är godast...

Tårtsuccé!!! Trots min sorg och tandagnissel över den skrynkliga spindelmannen blev barnen överlyckliga. Både mina barn och kalasande barn tyckte det var skoj med en spindelmanstårta. Alla ville inledningsvis äta av ögonen... Någon ville äta den svarta spindel som jag gjort på Spindelmannens haka... Men min kära Anton skulle bestämt ha en bit av hjärnan, eftersom den såklart smakade godast... Hjälp! Vad säger man?! :-)

Dekorationerna utfördes i några steg. Först det grundläggande spindelnätet, och till det svarta ögon.
The making of Spiderman - part 1 The making of Spider man - part 2

Slutresultatet blev så här (dock en aning skrynkligt):
The making of Spider man - part 3

GRRR!!!

Spindelmannentårtan går åt skogen!!! Förutom att den är cerisefärgad istf röd så fastnade degen i bakplåtspapper, som jag av någon idiotisk anledning tänkte skulle vara bra som underlägg... Jag har ingen mer deg att täcka tårtan med så jag måste använda den jag nu bråkat med. Slutresultatet kommer att vara en koppärrig spindelman med rosa dragning... hur dum kan jag vara?!?!?!?!?

Tuff kisse

Hittade en död fågel i lekrummet och en stolt ägare bredvid... Kissen har släpat in en död fågel, ungefär lika stor som honom själv, uppför endera altantrappen eller yttertrappen. Båda vägarna är krångliga, så det är en riktig prestation. Han blev inte glad när jag lyfte bort honom och Björn slängde ut liket... Kissen letade överallt i lekrummet efter sin fångst.

Lite off

Handväskan står hemma i köket, eller möjligtvis hallen. Mobilen och plånboken är alltså drygt 1½ mil ifrån mig... Ingen kan ringa... Näsan täpper igen och nässprayen är i väskan, på Alnö, i köket (eller hallen)... Kan inte köpa någon ny eftersom jag inte har pengar till vare sig parkering eller till nässprayen själv.

Hjärnan blir seg av att man inte kan andas riktigt bra. Hm, MAC-adressen, var hittar jag den nu igen... TUR att man kan googla när man inte har hjärnan med sig heller. Den kanske också ligger hemma i köket (eller hallen)?!

Tårtbekymmer

Är det någon som har sett den rosa spindelmannen? Det går inte att få tag på röd karamellfärg. Nej, ekströms röda karamellfärg är inte röd, den blir rosa när man färgar in marsipan eller sockerdeg. Jag "hedde" i extra mycket röd färg för att intensifiera det hela, men då måste man ha i extra mycket socker för att det inte ska kladda. Slutfärgen blir en slags ceris färg.

Men, men! Det finns, såvitt jag vet, ingen som säljer "riktiga" färger i Sundsvall. Man får beställa via webben, där är utbudet stort. Fast då gäller det att man har gott om tid och nu blev det ju lite tidsbrist...

Varför?! Jo, William ska ha ett litet barnkalas i morgon för de närmaste barnen och har önskat sig en spindelmannentårta. Bilder kommer i morgon... :-)

Puh!

Storhandlade igår... Proppfull kundvagn. Mat för nästan en hel månad, hoppas jag. Matlistan är klar, fast ej utskriven. Kanske nätet på jobbet fungerar bättre idag så jag kan skriva ut den.

Det är jobbigt att handla! Kundvagnen blir tung och svårstyrd, skulle dessutom ha tagit den största varianten för att slippa trängas med kassarna. Men, men, den får bli nästa månad. Det lär ju behövas storhandlas även då... Slutade på 5 kassar och då var toapapper och hushållspapper utanför.

Nu behöver jag förhoppningsvis bara komplettera med lite mjölk, yoghurt, frukt och grönt.

I love matlistor! Det har bara varit lite si och så med att följa dem senaste gångerna jag gjort någon. Men nu blir det skärpning. Jag är less på köttbullar och falukorv...

Shopping

På hemresan fastnade vi på Arlanda lite extra länge, eftersom vårt plan blev inställt. Det fanns då "tyvärr"  tid för lite shopping... Råkade fastna för ett halsband och ett par örhängen. Har dessvärre ingen bild på örhängena. Det blev bara suddigt...


Cool kille

Vi fick solglasögon i present av företaget på gotlandsresan. Självklart måste dessa provas efter hemkomst och jämföras med de gamla... Hm? Vilka är snyggast?!

  Mina nya glasögon är också trevliga att leka med! William älskar mina solglasögon!

Psst, de till vänster är de nya...

En tur

Hemma igen efter en helg på Gotland med företaget. Himla trevligt måste jag säga! Det känns dock i kroppen... några nätter med 4-5 timmars sömn brukar göra sitt till... Men det är sånt som går över!

Vi anlände med egen båt vid 21.30 på fredag kväll, vi var ganska så många 700-800 var någon siffra jag hörde. Minglade på "Hamnplan 5", med varmkorv och öl/cider, innan jag och min rumskompis fröken K och fröken S skulle leta fram vårt lilla hotell. Visby i mörkret, när man aldrig varit där... Många gränder finns det... Men vi hade en ganska enkel väg och kom fram utan större besvär!

Utsikt från sovrumsfönster

När man vaknade kändes det att man inte var hemma... Både i kroppen och när man tittade ut! Solen lyste, blå himmel och såklart en liten kyrkoruin.

Under dagen blev det konfererande och lite nöje. Bl a fick vi se tornering med "riktiga" riddare. Gissa om småkillarna blev impade av bilderna när jag visa dem igår...



Innan vi gick hem och piffade oss inför lördagkvällens aktiviteter så tog vi ca en timmes promenad i Visby, så man i alla fall sett lite av staden innanför murarna. Fotobevis i form av ett torn, tror att detta ska föreställa Sankt Göransporten.



Nästa år blir det nog en riktig resa, så man kan se mer av vad som verkar vara en väldigt trevlig ö!

RSS 2.0