Hilmas första tur till Rotsidan. Blåsigt m...

dsc00174 (MMS)

Hilmas första tur till Rotsidan. Blåsigt men vackert. Pojkarna promenerade genom skogen. Nu är de fikasugna...


Är på hopp- och studslek med pojkarna. Rol...

dsc00170 (MMS)

Är på hopp- och studslek med pojkarna. Rolig lek när det är tråkigt väder!


Dags för dagens första prövning... Lunch p...

dsc00169 (MMS)

Dags för dagens första prövning... Lunch på stan med tre barn. :) idag gör vi Övik.


Nyskördade gubbar från landet! Mormors lan...

dsc00166 (MMS)

Nyskördade gubbar från landet! Mormors land...


När man kommer hem från resa på har trädgå...

dsc00164 (MMS)

När man kommer hem från resa på har trädgårdens plantor lämnat stora skördar. 3 av sisådär 100 squashar och många jordgubbar. Trevligt!


Ibland sker märkliga saker... Jag, kak- oc...

dsc00160 (MMS)

Ibland sker märkliga saker... Jag, kak- och bakanna, har bakat en kaka från en ask! Mörk choklad- och apelsinkaka... Får väl se hur den smakar. :-)


På väg söderut, mitt i ingenstans, i Hälsi...

dsc00157 (MMS)

På väg söderut, mitt i ingenstans, i Hälsingland. Snart dags för lunch. Det blir medhavd låda.


Grattis! Idag fyller lilla kusinen Timmy 1...

dsc00156 (MMS)

Grattis! Idag fyller lilla kusinen Timmy 1 år. Det ska firas med presenter och tårta!


Dags för middag på pizzeria i Gällö. En bå...

dsc00152 (MMS)

Dags för middag på pizzeria i Gällö. En båttur på 1 1/2 som retade aptiten rejält. Gissar att många barn somnar på hemvägen...


En mänsklig rättighet

Det är alla bebisars rättighet (i alla fall i Sverige) att någon gång få bada i diskhon. Praktiskt ställe och bra arbetshöjd. Hilma tyckte det var jätteskoj! :-) Det var dock lite halkigt så hon fick sätta sig på en disktrasa för att inte glida. :-)

  

Lilla damen har blivit mätt, vägd och vaccinerad igen. Den officiella 5-månadersvikten slutar på 10 080 gram... Längden på 66,5 cm. Det är ingen liten dam detta. Enligt normalkurvorna för vikt bör hon vara kring året nu. Det fattas bara 7 månader dit...

Igår tog vi en ny tur till Alnöbadet. Pojkarna plaskar runt rejält, inte mycket rädsla för vatten kvar nu! Hilma tycker också det är skoj. Det är dock lite för kallt när man inte är där en torsdag/fredag, så hon blir snabbare kall. Men innan dess har man jätteskoj, och efteråt (med lite mat i magen) sover man som en stock! :-)


Tre av fyra avklarade

Idag simmade min lilla duktiga syster hela vägen i Vansbrosimmet. Det tog 1 timme och 16 minuter, på 3 km. Bra plaskat lilla syster.
Nu har hon "bara" Lidingöloppet kvar... Det går i slutet av september.
Heja, heja syster och Leif som kämpar tappert!!!

Gatufestens tivoli

dsc00144 (MMS)

Är på gatufestens tivoli och svettas.


Äter picnic på Alnöbadet efter nästan två ...

dsc00141 (MMS)

Äter picnic på Alnöbadet efter nästan två timmars badande inkl simskolan. Nu är vi lite trötta och hungriga, men en liten stund till ska vi bada.


Är på stan en snabb sväng, mitt i lunchtid...

dsc00140 (MMS)

Är på stan en snabb sväng, mitt i lunchtid och gatufesttid. Mutar barnen med glass i värmen.


Sommaren på Hovid

Är det någon sommar här på Hovid i år? FInns det något som växer och frodas? Är det bara ogräs överallt?

Lite blomsterfägring har vi lyckats få. Jag odlar lite squash i mitt trädgårdsland och av snälla grannen Lennart fick jag 23 jordgubbsplantor som han plockat från sitt eget land och drivit upp. Dem har jag planterat i två pallkragar. I squash-lådan har jag även sått lite gräslök och basilika, men något odjur (rådjur? katt?) har bökat runt där så gräslöken är yttepytte. Men kanske till nästa år har tuvan tagit sig.

 

Ute på tomten finns det, fortfarande, lite blommande delar. Lupinerna håller på att ta över det mesta, men de är fina ett tag i alla fall. Det finns även lite rosbuskar och Aklejor lite här och där.

  

Jag har lite blommor i lådor runt tomten också. Inte så mycket i år, men lite. Jag har köpt ganska mycket lavendel, det luktar så gott! I övrigt blev det tobaksblommor och silverek.

  
 
Vårens penséer hänger kvar fortfarande också, men de sjunger på sista versen nu. De har varit himla fina där på platta taket.


I våras fick jag ju hjälp att gräva bort de uschliga bergeniorna. Den rabatten har jag jobbat lite med under försommaren. Det börjar ta sig, men ser fortfarande ganska klent ut. Men perennerna ska ju växa på sig så det är bara att vänta nåt år eller två. Jag har blandat många blå och lila färger. Kantnepeta, Stäppsalvia och Lavendel och någon liten blåklocka. I mitten finns en rosa-röd ros som ska blomma länge och även en stockros, men den tror jag inte riktigt på... :-) Bästa blicken har man från fönstret uppe i hallen där man ser allt från ovan. Där ser man färgerna bäst. Jag ska dock jobba vidare på själva inhängnaden/omringaren. Har inte riktigt bestämt vad jag ska ha runt. Det ska ju helst vara lite praktiskt med gräsklipparen också...
 

Jag fick två tomatplantor av grannen också. En busktomat och en kvisttomat. Det är lite blommor på dem och några små tendenser till tomater. Spännande!
  

Jag gjorde ett nytt försök att så mina favoriter "Heliotrop", men de är ännu så länge alldeles för små. Nästa år ska jag börja så i mars för att ha någon chans... Fröna har dålig grobarhet och växer sakta, men de är så fina när de blommar och luktar så gott. I september kanske de blommar... :-) I bakgrunden i krukan ser man även världens minsta luktärter...


Man kan ju inte visa bilder från tomten utan att visa våra pioner. Det blev bara en, halvtaskig bild. Vi har massor av pioner. Mest vita, men även denna vackert rosa. Grannen har jättefina mörkröda, kan man smyga dit och palla?! :-)


Slutsatsen är denna. Det är skönt att vara hemma med barnen. Man hinner njuta av trädgården, eller i alla fall njuta lite mer än när man jobbar. Med tre barn att ta hand om på dagarna så blir det mest sporadiska anfall i trädgården, men dessa njuter jag desto mer av! :-)

5 månader

Under bloggtorkan har lilla stumpan hunnit fylla 5 månader också! Här är den officiella 5-månadersbilden!



Håret håller fortfarande formen, dvs det står upp mitt på skallen. Det börjar dock bli väldigt långt, och hon har börjat sprattla som en larv när hon ligger på rygg så hon börjar bli kal i nacken nu. *snyft* Men ganska så snygg ändå! :-)




Anna Hilma Elisabeth

Nu har vi haft namnfest för vår lilla Hilma. Hennes fulla namn är Anna Hilma Elisabeth Henriksson. Anna kommer självklart från mig då, Hilma kommer från mormors andranamn, som kommer från mormors farmor och mormor. Elisabeth kommer från Björns mamma. Dessutom kan man väl säga att William hade ett ord med i laget också... "Anton fick ju bestämma vad katten skulle heta, så jag måste få bestämma bebisens namn!" Han tyckte någon gång att bebisen skulle få namn från Elisabeth i "Pirates of the Caribbean". :-)

Närmaste släkten träffades en solig söndag efter midsommar. Vi åt lite godsaker, grillade lite mat, åt lite jordgubbar och lekte lite trekamp. En tipsrunda om Hilma, lite ringkastning och lite PET-bowling. Mormor Siw vann det stora priset bestående av en 200g chokladkaka.

  
  
  

Tack för en trevlig eftermiddag, och tack för alla presenter!

Soool och poool

Vi har plockat fram poolen nu, någon dag före midsommar åkte den fram. Vi flyttade upp poolen till kullen vid gäststugan nu, tidigare stod den nere vid gungställningen.

Flytten har gjort stor skillnad på temperaturen. Förut hamnade vi enbart kring 19-20 grader. Nu har vi haft temperaturen uppe i 26 grader flera ggr. Solen lyser nu på poolen från tidig morgon till en bit in på aftonen. Det gör susen för badtempen det!



När denna bild togs var det dock inte lika varmt i vattnet, men ungarna hade skoj ändå! :-)

Full fart

Nej, jag har inte dött i bloggdöden, jag har bara alldeles fullt upp hela tiden. Det är en hel del full fart när man är hemma med tre barn. Det ska matas, bytas, tjatas, matas och bytas igen. Däremellan ska man helst hinna prata och vara med barnen också, inte bara tjata på dem... :-)

Hilma (eller snarare jag, hon bryr sig inte) kämpar vidare med matningen. Det blir dock inte någon direkt kontinuitet i det hela så det går inte så mycket framåt. Hon tycker inte så mycket om vissa mos, men banangröt är ganska så gott. Jag ska ta tag i det hela nu, hon måste ju klara sig hemma en kväll om en månad när jag ska på konserten med Roxette...


Hon börjar bli stark den lilla tjejen. Gymmet ligger inte längre kvar på plats när hon håller på träna. Man brukar höra några arga vrål efter någon minut och då är allt på sniskan. :-)


RSS 2.0