Orättvist

Under veckan som har gått har det konsumerats en hel del semlor. Vi fikade hemma tillsammans på måndagkvällen och Björn och barnen mumsade på tisdagskvällen när jag var borta. På onsdagen fick jag sura kommentarer från Anton. Han hade ju bara fått äta en enda semla kvällen innan. Vilket verkligen inte var tillräckligt...

Igår efter skolan var han sur igen. Tydligen skulle Marcus äta semlor igen på kvällen och det var ju grymt orättvist att inte Anton också kunde få någon semla. Marcus hade fått semlor både tisdag, onsdag och torsdag... Jag har därför lovat att han och William ska få semlor som fredagsmys ikväll. Hoppas han är nöjd sen... :-)

Kraftuttryck

Lilleman skulle ta på sig en ren pyjamas igår efter duschningen. Det blev den tjusiga drakepyjamasen i plysch. Det är en hel pyjamas/mysdress och på framsidan är det tryckknappar. Han tycker den är väldigt mysig att ha på sig och han brukar sova som en stock... Det är dock ganska många knappar att knäppa innan man är klar för sängen..

"Mamma, den här pyjamasen, den är..... skitknappig!"

Vilket är ett positivt uttalande, det betyder bara att det är många knappar...


Det går framåt men sakta

Det nya golvet kryper så sakteliga ut över köket. Många vinklar och elementrör mm som ska passas in. Det lär gå betydligt fortare när det är dags för lekrum och hall.

Det tråkiga är att det just nu ser ut som skrot hemma... Förutom de 6 kvm som är nylagda. Köksbord mm står huller om buller i lekrummet som just nu heter "matsalen". Hallen är urplockad, bara hatthyllan och spegeln kvar. I vardagsrummet står en byrå och en skohylla. Gissa om jag längtar till att det ska bli klart...

Det enda som är fint är badrummet där jag gjorde en storstädning igår kväll... Ska se om jag kan beta av resten av övervåningen idag. Dammtussar är inga trevliga husdjur.

Plastsaker

Den som vill är välkommen till mig på Tupperwareparty den 11 mars kl 19. Säg bara till några dagar innan, så jag vet hur mycket fika som går åt...


Slutresultat


Resultatet efter februari månads alla matcher. En tredjeplats. Lite kondition på det här så ska det nog bli annat än en tredjeplats...

Snart börjar vårsäsongen i serien. Jag och Göran ska spela lag i division 4... KUL!!!

Arbetet pågår...

Björn och grannen Lars jobbar på med golvet. Igår kväll inleddes "click"-andet...


Notera skillnaden mot det gamla trägolvet som vi gått på i några veckor nu... Bara liiiite snyggare med det nya, eller? :-)

Mormor luras

När vi åkte hem från mor och far i helgen åkte även en påse kanelbullar med på färden. Gott, gott! Barnen blev så glada. Dessvärre har Anton upptäckt att mormor luras.

Han väljer en stor fin bulle ur påsen, plockar papperet av den och ska just sätta tänderna i den. Då märker han att det är ett "hål" på undersidan. Den goda bullen är alltså inte så stor som den ser ut! Under jäsningen har den rest sig i papperet och ett hål har uppstått.

Killen blev lite sur och tyckte att mormor luras med sina bullar...


Aktuell ställning

Pga förra månadens eviga sjuklighet blev det bara en match spelad, resten blev wo, så jag åkte ner en nivå i stegen. Denna månad spelar jag i Röd D.



Jag kommer med största sannolikhet att sluta på en tredjeplats denna gång. Jag ska möta den som är på 5:e plats i kväll. Han ska få däng... :-)


Nya skor

Har införskaffat nya squashskor idag. Började fundera över mina gamla och insåg att de nog är ca 10 år gamla. Jag har tyckt att jag inte har jättebra grepp på golvet när jag spelar och att foten inte känns stabil i skon heller. När man tänker på skornas ålder är det kanske inte så konstigt...


Det blev ett par röda (!!) Adidas Stabil 7. Känns väldigt sköna på foten och stadiga. Man måste ju kolla runt lite på webben och då hittade jag nedanstående om skorna:

"The world's most popular indoor court shoe just got better. A great shoe for squash, racquetball, handball and volleyball.
Combining the best features of its predecessors, Adidas has created the best Stabil ever. Its light, supportive design channels power directly to the court for incredibly quick cuts."

Kan inte bli bättre?! Jo, om jag vinner matchen i kväll... :-)

En "tvilling"?

Jag jobbar nu mot en ny kund här på kontoret. Ny för mig, gammal för själva Sogeti... I mitt projekt finns en annan Anna, som presenterar sig som "Anna på Sogeti", det ska ju vara jag!?!?! Dessutom har hon en grå ford Mondeo, precis som jag (som tur är har hon en ljust grå, vår är mörkare), dessutom på registreringsplåten skiljer det endast en bokstav (SRS, SRT).

Som tur är så är vi inte likadana i övrigt. Hon är blond, jag är rödlätt, hon är ungefär hälften så stor som jag och har (om jag inte minns fel) två tjejbarn istf två killbarn. Puh! Tänk om ingen kunnat se skillnad?! ;-)

Shopping

Nu är vi ett snäpp närmare färdigt golv... Björnen lappade och lagade i kring spisen i helgen och nu har vi idag inhandlat golvet som ska läggas... Om några dagar är det fixt och färdigt!!! Längtas...




Surprise!!!

Eftermiddagen tillbringades i Härnösand på barndop. Lilla Moa skulle döpas. Trevligt, trevligt!!



Det fanns dock vissa misstankar/ledtrådar redan innan, att föräldrarna skulle passa på att gifta sig samtidigt... Det blev som vi trodde. När dopgudstjänsten var över så bad prästen oss att sitta kvar och lyssna på den fina musiken. Under tiden hoppade Angelica i nya kläder och de kom inpromenerande  till bröllopsmarschen... Tårögd tittade vi på den lilla ceremonin! Fina var de! Efteråt blev det fika med tårta. Gooootttt fika!



JÄTTEGRATTIS på bröllopsdagen!

Jihaa!

Jag tänkte inte vinna, jag skulle inte vinna, JAG VANN! Vann med råge dessutom. 5-0. Inte illa. Hurra för mig! Nu är det bara att bygga upp resten av konditionen... HURRA för mig!!!

Knästatus och squash

En liten uppdatering... :-)

Vänstra knät är likadant som tidigare, lite instabilt och knäppande, går dock bra att spela squash. Blir varken bättre eller sämre...  Beroende på hjärnans förmåga att koncentrera sig så kan jag ibland ignorera det hela. Högra knät, som var knäppt efter skidresan, är ganska normalt idag, lite instabilt där också, men inte svullet längre. Får väl se om det blir sämre efter dagens squashande. Men det är inte ont i något av knäna, så jag kör till det spricker...

Ändrar min text från tidigare. I morgon bitti ska jag spela squash. Jag tänker inte vinna, JAG SKA VINNA!!! :-) Har vunnit mot snubben förut, så jag SKA göra det i morgon också... :-)  Inget annat.

Squash igen

Har spelat min andra match denna månad. Förlorade med 6-3, men vad gör väl det?! Det viktigaste för mig var att jag kände mig pigg! Ingen elak förkylning som drar ner orken, nu var det bara den dåliga konditionen som ställde till det... I morgon bitti är det dags igen. Men då tänkte jag vinna!!! :-)

Long time no see

Datorn är tillbaka, nästan frisk. Nu är det bara musplattan som har slutat fungera... Men det fungerar med sladdmus, så jag klarar mig tills jag har hunnit ordna problemet...

I går blev jag kvar hemma, Anton är hostig och William har lite problem med magen. Vi byggde lego i massor, dessutom hann jag sätta upp gardiner i renoveringsrummet och köra ett oräknebart antal tvättmaskiner. Puh! blev även lite dammsugning och dammtorkning...

Utryckning?

Min dator fick alldeles nyss en "blåskärm" och det var bara till att stänga av den...

Jag startade upp den och får ett meddelande om att den stängt av sig själv eftersom den blev för varm.



Var händer när datorn blir för varm? Hur nära för varm blev den? Hur nära att hårddisken smälter ihop och mina fingertoppar börjar glöda när jag programmerar?

Mycket riskfyllda frågor så jag kontaktade supporten... Troligen under onsdagen kommer jag att få hit en snubbe som byter "heatsink" och fläkt. Jag har nu tillbringat senaste timmen med telefon och backup av information från hårddisken till min externa disk... Spännande, spännande...


Skidben

Hemma från en helg i Åre. Inte särskilt trött, eftersom vi smet  från festandet... :-) Somnade nog senast vid 12-tiden varje kväll. Det var en skön säng med samma sorts kudde som jag har hemma. Perfekt!

Det var skoj att åka slalom! På fredagen tog vi oss över hela liftsystemet. Började med Ullådalen på fm och hann ända längst bort till Copperhill på eftermiddagen.



Molnen var dock på låg höjd så våra två turer på toppen var besvärliga. man såg knappt någonting framför sig.  Jag blev nästan yr sista gången, visste inte vilken fart jag hade, såg inte guppen och knappt någon skillnad mellan himmel och backe.

Dessvärre är jag lite "skadad" i ett knä, mitt högra är svullet och varmt. Det tokiga är att det är mitt braiga knä...  Men blir det inte bättre så har jag en tid hos farbror doktorn på onsdag. Vatten i knät? Sitter med benet på en stol nu så känns det lite bättre...

Livet på landet - vintern

På vintern kan man ha skoj. Vi har värsta tefatbanan på tomten just nu...




Livet för en mor...

Nästan så man får en tår i ögat...


Shoppade...

... mig en fleece igår. En som inte är för bylsig och fungerar mellan skidjackan och understället. Känner mig ganska nöjd...


Lägger man då till mina nya VARMA vantar, och den fleecekrage jag köpte förra året så är jag riktigt rustad för kyligare väder... Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder?! Får se, har nog ändå inte lust att åka skidor om det är 18 minus eller snöstorm...

Svar

Vad ska jag äta till lunch?
* det blidde en låda frysmat från bistromaskinen

Vad ska jag laga till middag?
* det blidde köttbullar, prinskorvar och makaroner

Vad ska jag packa med för mat till Åreresan? Frukostmat...
* smörgåsar, fil, mjölk, jos, skinkost, skinka, lite festis och hemliga saker till efterrätten...

Vad ska jag äta för mat på restaurangen på lördag?
* Rensteksröra till förrätt, och en specialisk hamburgertallrik till varmrätt

Stress

Utöver alla matfunderingar så kommer torsdagen att bli lite körig...

Squashmatch ska spelas, konstklubbsinköp ska göras, ungarna ska skjutsas till mormors jobb i Härnösand, katten ska till Christer osv, osv. Dessutom ska jag hinna med bussen som går från kontoret kl 17.30... Puh! Dessutom gäller det att komma ihåg alla olika packningar, inte minst min egen... Det är lika bra att börja ikväll!

Funderingar

Vad ska jag äta till lunch?

Vad ska jag laga till middag?

Vad ska jag packa med för mat till Åreresan? Frukostmat...

Vad ska jag äta för mat på restaurangen på lördag?

Många av dessa frågor måste jag ta beslut på idag, vissa snabbare än andra. Inte lätt!

Gapflabb

På väg till dagis körde vi om en farbror, han ser ut att vara kring 114 i ålder, grådassig i huden,krum och böjd...

Lilleman i baksätet brister ut i ett gapskratt:
"Såg du!!! Han hade en APA på huvudet!! Han hade en APA på huvudet!!!"

Så här såg apan ut:

Insnöade...

Gårdagen blev lugn. Det snöade, snöade och snöade! På förmiddagen var vi ute och skottade. Björnen tog slungan och röjde bort den dryga dm snö som kommit sen förra gången han skottade... Jag och småtomtarna skottade av altanen. Sen gjorde vi en "rodelbana" i slänten där ungarna kunde åka på sina tefat. Det var dock lite mycket snö, så det blev några snöiga ansikten och gråt... :-)

Senare när ungarna tröttnat förlängde jag och Björnen banan så den startade uppe vid gäststugan, gissa om det var skoj... :-)

Det blev dock ingen slalom för oss. Inte läge att sitta och åka 3 mil till slalombacken i dåligt väder och dåligt före... Vi fick ställa in besöket hos fastern också. Det blev trist pytt i panna-middag hemma istället.

Reklamfilm?

Har ni sett den där reklamfilmen på tv, för blåkläder eller nåt sånt... Där snickarna har brutit upp parketten och säger nåt i stil med "skulle bara kolla lite"...

Välkommen hem till oss...



Vi ska ju lägga nytt golv i lekrum, kök och hall och kom på, i eftermiddags, att det var lika bra att ta bort de gamla masonitskivorna och den gamla plastmattan. Lekrummet var "piece of cake", men i köket blev det lite jobbigt... Det är murbruk och lappningar om vartannat.

Nu är bara frågan hur man går vidare från det här... Puh!

Jag gjorde det...

Jag tog en tur på skidorna. Det har ju gått ett tag sen de vallades... Men inte mycket mer att göra när man varit förkyld och seg de senaste drygt 4 veckorna. Jag fegade dock ur och tog bara en kort sväng, så det blev inte mer än 2 km. Men det var ju uppstart! Nu vet jag hur spåret ser ut och kan ge mig ut någon afton med pannlampa. Kalas! Jag fick dock lite ont i fötterna, är inte van vid skorna, och armstyrkan är inte den bästa.

Får se om jag får med mig någon av granntjejerna någon kväll...


Bekymmer!

Nu har Milko börjat med lokalt producerad mjölk, från de närmsta landskapen. Det är ju jättebra! Man slipper den äckliga mjölken från dalarna... Nej, inte direkt så menat. Men nu blir det svårt! Ska jag köpa den "nya" mjölken för att visa att jag uppskattar att den är nära producerad, eller ska jag fortsätta köpa den ekologiska som jag brukar?! Helst skulle jag vilja ha ekologisk, närproducerad mjölk. Men det dröjer nog några år...

Kommer i alla fall aldrig att köpa någon konstig mjölk fraktad från södra sverige eller utlandet. Heja, heja för lokala kossor!


Att falla på målsnöret

Jag gjorde allt jag tänkt! Startade tvättmaskinen, hittade fästena och skruvar trots att de befann sig i rummet som gud glömde, alternativt kan man även kalla det för "det svarta hålet". Jag hittade till slut skruvdragaren (som jag måste ha för annars orkar jag inte dra in skruvarna i våra hårda väggar), men, jag föll på målsnöret. Batteriet var helt urladdat. Nu ligger det på laddning och om sisådär en timme eller så får jag fortsätta med gardinerna. Fast då har jag nog hunnit glömma bort det hela till förmån för tvättvikning eller legobyggande... Men sånt är familjelivet! :-)

när jag ändå

... ska gå ner i källaren och leta fästen kan jag lika gärna starta en tvättmaskin, jag är ju ändå i närheten...


Borta!?

Är det någon som sett gardinstångsfästena som ska vara i lekrummet?! De försvann före jul i samband med renovering...

Bakförsök

Har provat att baka ett par kakor (igen). Jag har gjort dem en gång förut och då blev de inte lyckade. Nu har jag ett nytt recept och har varit noggrann i mitt bakande. Får se om det blev bra denna gång eller bara degigt...


Födelsedagspresent

Jag har shoppat min födelsedagspresent idag. Fick ju ett presentkort på Team Sportia för att köpa mig en slalomhjälm. Idag var det dags då vi ska åka i Nolby på söndag och åka till Åre nästa helg. Det blev en Scott Fission i ljus grå. Med fluff kring öronen och hakan ska man väl kunna hålla sig varm, och blir det för varmt finns det ventiler man kan öppna (och stänga). Sen ser jag väl ut som en mupp, men vad gör man inte för att skydda huvudet! :-)


Sen är det numera konstaterat att någon tjockskalle är jag INTE! Hjälmstorlek XS! Det är nog det enda XS-"plagg" jag någonsin haft... :-) Passade även på att inköpa några varma vantar, det blidde sådana med lite fingervantekänsla på insidan. Nu är man rustad! Iofs måste jag kolla över mitt fleeceinnehav och hur slalomglasögonen fungerar med hjälmen...

Vansinnigt! Kul!

Ibland blir man helt tokig... och glad... Jag har haft krångel med min dator sen jag fick den i stort sett. Om jag kopplar in en extern skärm eller exempelvis en projektor så får datorn spatt... Den börjar zooma hej vilt i olika program så fort jag för musen över bilden. En internetsida zoomad till endast 10% är inte stor... Desto större blir texten i eposten, där zoomas till 400 eller 500 %... Det brukar ordna sig om man startar om datorn med den aktuella kabeln redan i. Men att starta om en dator som har alla mina program i sig kan ta i runda slängar mellan 5 och 10 minuter. Inte effektivt.

Jag har ägnat åtskilliga timmar i telefon med vår helpdesk och letandes på internet utan lycka. Till slut tyckte de att det är bara till att installera om hela datorn. Det har jag inte haft lust till, iom att jag har så mycket installerat. Lär ju ta en vecka att få ordning på allt man behöver... Jag vågar dock inte tänka på hur mycket tid som försvunnit till att krångla och starta om och hålla på...

Idag gjorde jag en ny sökning på internet och, trot eller ej, jag hittade ett nytt uppslag! Det fanns tre olika tips på den sidan om det enklaste inte fungerade kunde man prova nr två osv. Jag började tveksamt med första förslaget. Det fanns en enda liten ruta att bocka ur i inställningarna för tangentbordet i kontrollpanelen. Sen stoppade jag dit projektorkabeln, och döm om min förvåning när det fungerade klockrent! Helt sjukt att jag bråkat med datorn så länge för en sak som är så enkel att åtgärda...

Iofs så tror man väl inte att ett problem med visning av bilder har med tangentbordet att göra... Så alla ni som har liknande problem så kolla upp vilken version av Intellitype ni har och bocka ur zoomning i kontrollpanelen...

Mysko!

Sitter och skummar aftonbladet, då råkar jag klicka med höger musknapp. Döm om min förvåning om det börjar ritas på skärmen... så fort jag släpper knappen så försvinner bilden, men jag kan rita igen genom att trycka ner den igen...

Undra varför?! Titta vilken vacker blomma jag kan göra:


Idag...

... ska jag åka och röntga mitt knä. Första steget mot att få ett helt fungerande knä. Dessvärre har jag fått tid i Härnösand för att det ska gå fortare. Så det blir en liten tur norrut idag. Kan man hitta på nåt skoj i Härnösand, när man ändå ska dit... Hade tänkt ta med hela familjen och gå på Technichus, men då stängde de redan kl 16 så då blir det lite för tajt. Det får bli en annan gång!

Utryckning...

Körde fram mot trafikljuset vid järnvägsstationen alldeles nyss, i filen bredvid mig kör två bilar. Den första kör rakt mot rött över korsningen. Det var inte ens en tillstymmelse till gult. Självklart så är den andra bilen en polisbil... *skratt* den bara slog på blåljuset kör efter den första bilen och "haffar" den på studs. När det väl var grönt och jag fick köra vidare så står de och pratar och reder ut situationen. Tala om att åka fast direkt! Lätt komiskt!

Är jag frisk än?

Nej, inte direkt fullt frisk, men det går åt rätt håll! Jag hostar inte så mycket, men är fortfarande rejält trött vissa stunder under dagen, Medicinerna fungerar finfint! Så innan veckan är slut så är det nog full fart igen!

Matrecension

Gårdagens afton tillbringades på Invito tillsammans med förra årets styrelse i Fritidsklubben. Vi åt och pratade en bra stund. Vad åt jag för mat då?

Förrätt: Uova di alborella
Löjrom från Kalix med klassiska tillbehör: finhackad rödlök, vispad crème fraiche & smörstekt bröd

Varmrätt: Sella di Agnello alla griglia
Grillad lammsadel från norrländska gårdar med karljohansvamp, friterad potatisgnocchi, citronsky & skummad parmesan

Efterrätt: Dolce di Cioccolato
Ljummen choklad fondant med vit chokladmousse, hjortronsorbet & pistagenötter

Till detta drack jag en fin årgång coca cola... :-)

Maten var god. Tyckte dock att det var lite för stor klick löjrom på min tallrik... :-) Ett angenämt bekymmer! Hjortronsorbeten smakade ungefär som mango, så det var gott! Allt var väldigt fint upplagt och smakade mumsigt. Sen kostar det en ganska rejäl slant...

Gratulationer!

Idag fyller Åsa år, en vän från både jobbet och syjuntan. GRATTIS, GRATTIS!!!


Mat-mums

Kvällens middag blev en liten älgstek med tillhörande trattkantarellsås och kokt potatis. Gott gott. Men morgondagens middag har jag ännu större förväntningar på. Jag ska ut med den avgående styrelsen för Fritidsklubben på jobbet. Vi får gå ut och äta en fin middag som tack för det gågna årets slit med aktiviteter. Denna gång ska vi gå på Invito. Jag har aldrig varit där, så det ska bli spännande och förhoppningsvis jättegott... Fullständig recension följer...

Söndagsfixande

Idag har jag varit på Drakborgen med Anton, som var bjuden på kalas. Han blygade till sig så jag stannade kvar under kalaset. Det var trevligt att sitta och prata med lite föräldrar!

Efter kalaset for jag och Anton och köpte en hylla till deras rum, en Billy från IKEA. Sanslöst att man kan köpa en fin hylla för strax över 300 kr...

Förvaring är nödvändigt i grabbarnas rum... Förutom hyllan införskaffade jag några lådor (till). Eftermiddagen har gått till att sortera upp saker och ställa in i hyllan. Det blev riktigt bra. Får se hur länge de håller städat där uppe...

RSS 2.0