Idag är den stora dagen

Idag fyller lilleman 4 år. Det är stort. Han hade själv glömt bort det när han vaknade, det tog säkert 5 minuter innan han flyger upp ur sängen och ropar "IDAG FYLLEJ JAG ÅJ!!!"... Sedan kom jag med en liten bricka med muffins, ljus och svensk flagga på. Det, tillsammans med några fina paket, blev succé!

I paketen fanns shampoo med Tom och Jerry, filmen Shrek 2 och en Lego Bionicle-figur. Han är egentligen för liten för såna, så gissa vem som fick bygga ihop den?! :-) Men att leka med den ska inte vara någon fara. Anton fick också en (de var på rea på Ica för 39 kr!!!), för husfridens skull.

Dessutom hade den "snälla" gammelfastern skickat ett grattiskort, med ljud, eller snarare är det väl oljud... :-) När man öppnar kortet, och håller det öppet, så hör man en tupp som gal om och om och om igen. Gissa om jag höll på bli tokig i morse!!! Hm, vänta du Karin, jag ska nog hitta på nåt bus till dig också!!! :-)

Efter jobb och dagis ska vi åka och handla lite, så jag har sagt att de ska få hamburgare till middag. Kanske även lite tårta.

Min idol...

Jag har hittat min idol på internet, en baktjej som verkar göra allt jag drömmer om att baka... Kolla länken: Baka baka liten kaka

Måste hem och öva lite... Tänkte även jag skulle boka in en kurs i höst nere i Jakobsberg... Dekorera Mera

Altanen

Altanen är nu "i princip" klar! Det är kvar lite eldragning och lampmontering och även någon form av golvbeklädnad. Trevligt värre. Det kommer även att behövas lite gardiner mot solen osv, men det räknas om inredning ej bygge...

     

GRATTIS!!!

Ett stort grattis till alla födelsedagsbarn idag!! Min vän Irene i Skellefteå fyller 80 år idag! Det är en fin siffra! Faster Louise i Östersund fyller också år!

Många kramar till er båda!!!


Fyra år!!

Vi firade "vuxenkalas" igår lördag för William. Han fyller inte år förrän på onsdag. Farfars och morfars kom på besök. Presenterna träffade klockrent killens intressen.

 

Tårta serverades också. En klassisk med hallon, vaniljkräm och bananmos, grädde och på toppen ett lock av sugarpaste. "Fuskade" lite med dekorationer från Ica, nalle puh och hans vänner, men man kan ju inte hinna allt!! :-) God var den i alla fall, och ännu godare som frukostefterrätt idag söndag...


Den lille Findusen

Kissen är ett riktigt charmtroll. Han pratar och kommer springande om han ser att man sitter ned. Alltid redo att starta spinnmaskinen... Hög motor har han! På de 3 dygnen han varit hos oss har han hunnit med en del... Det var lite nervöst när han första gången skuttade ut på gräset och direkt upp i äppelträdet - högt upp i äppelträdet. :-) Men sedan första besöket har han nog tillbringat några timmar där uppe.

Idag stack han sig på en geting när han försökte fånga den... Dessutom gillar han mat, han är som en hund och plockar smulor under barnen. Tigger när vi sitter och äter... Idag åt han nästan en hel kycklinginnerfilé, de är iofs inte så stora, men det är inte katten heller!






Säg välkommen...

... till FINDUS HENRIKSSON. Han flyttade in i vårt hus idag torsdag. En söt liten kattkille, född 30 maj. Han är full av bus och lek men samtidig social och gosig. Han spinner bara man lyfter upp honom!




Singing in the rain

Killarna passar på att gå ut när det regnar - utan regnkläder. När man ropar åt dem att komma in så ska de bara plaska färdigt först... Alla kläder var genomblöta och håret låg slickat på huvudet! Men kul hade de! Som tur var när de kom in så hade vi en brasa igång och de bäddade ner sig framför kaminen för en mysig stund.


Den är ju så fin!

Var i Stockholm för några veckor sedan och gick och tittade ett flertal gånger på en fin ljuslykta i ett skyltfönster. Det slutade dock med att jag inte köpte den, eftersom den är ganska stor och därmed tung och otymplig att åka tåg med...

Men! De gulliga människorna T&E hade med sig den till vårt lilla 5-årsparty för huset!!!! Gissa om jag blev förvånad, stum (om nu jag kan bli det) och otroligt glad och rörd!!!



TACK, TACK, TACK!!!!

Huvvaligen vad tiden går!!!

Sista semesterveckan gick otrooooligt fort! Vi målade och fixade, röjde och slängde skräp. Lagade mat och bakade. osv osv... Altanen är nästan klar, lillstugan halvmålad, huset städat, barnen busade med.

På lördagen firade vi 5 år i huset och hade en liten jubileumsfest. Trevligt blev det! Vi hade lite femkamp och grillade lite mat. Sista grenen blev Singstar. Grannar och vänner i salig blandning (grannarna är självklart också vänner! :-)  ).

Nu sitter man här på jobbet efter 6 veckors semester, eller snarare arbetsläger... Tiden går fort! Fötterna är trötta efter sista veckans slit, så det kanske är bra att man börjar jobba och får vila upp sig. Har inte ens hunnit lägga in bilder på den "i princip" färdiga altanen... Men det kommer!

Men mycket trevligt hann vi med. Resa till faster i Säter, kattvaktande i Barsta, djurpark i Östersund. Däremellan snickrande och umgänge på hemmaplan. 3 fester inom en månad och en kilometers radie, det är inte illa!

Altanen...

...har fått räcke nu! Inte klart ännu, men på plats i alla fall! Nu är det "bara" en massa annat jox kvar. Överliggare, lock över stolpar, el och innertak, golv.... Men nästan! :-) Nästa år ska stolpar och andra tryckade delar målas vita, så då blir det ännu finare!




Livet på landet...

Björn fick avbryta altansnickrandet och plocka lite hallon i trädgården. Det blev inte så lite heller... 2,5 kg! I morse kokades det sylt. Förhoppningsvis räcker det en bra bit in på vintern...


Hasse - fortsättningen

Hasse var på vift... Inte lätt att vara kattvakt när katten varit borta i 24 timmar. Tillslut kom han i alla fall hem. Jag fick, som förväntat, cykla ner till campingen och hämta honom. Han spatserade på staketet till kapellet och när jag kom dit och ropade på honom blev han jätteglad, sprang mig till mötes och när jag klappade i lådan hoppade han glatt upp och lade sig. Sedan trampade jag hemåt. Turisterna, som han varit med, blev mäkta förvånade när de såg honom åka iväg... :-) Han trivs där bak.

När så pappa och mamma kom hem fick pappa ta en tur med katten. Jag vet inte vem av dem som har roligast... :-)

 


Besök i Barsta

Vädret var trevligt hela veckan, så det kändes inte så jättenödvändigt att skynda hemåt. Jag ringde därför grannen och föreslog att hon skulle ta med sig barnen och komma upp på torsdag kväll. Hon nappade och dök up framåt kvällningen. Barnen blev glada och spattiga över att få lekkamrater!




Tyvärr vände sig vädret emot oss och det blev lite mulet med regn hängande i molnen, och även lite blåsigt. Vi tog dock en liten utflykt till Rotsidan. Det var som vanligt pampigt och trevligt! Lite oroligt bara med massa barn som skuttar från stenar...

 

RSS 2.0