Grattis!!!

Folk fyller år till höger och vänster... Denna gång är det, ja, hur definierar man henne... Kusinsvägerska, finns det?

Min kusins Johans hustru, Angelica Hägglund, fyller år idag! Ett stort grattis till henne från hela Hovidsmaffian!



En helg går fort...

På fredagen kom Farbror Ola och Faster Louise på besök med småkusinerna. De är så söta. Lilla Tindra var hårt drillad, så när hon klev över tröskeln ropade hon högt och tydligt "Anna!!!!" Gissa om man smälter då... :-)

Lilleman Timmy har växt ordentligt på de veckor som gått sen vi träffades sist, nu var han med lite mer med blicken och så söt och go så! Trots min snuviga näsa kände jag den mysiga bebislukten!

På lördagens eftermiddag kom det hit några pojkar på ett litet enkelt kalas. De var inte mer än 6-7 st totalt, men oj vad de kunde låta... några pojkar från dagis och några andra kompisar. Full fart!

Till aftonen kom mormor/morfar och Göran också, det blev riktig barnkalasmat, stuvade makaroner och falukorv...Gott och enkelt. Är det barnkalas så är det! :-)

I dag söndag var jag ganska rejält trött. Är ju fortfarande snuvig och en heldag "på benen" med fullt av fixande känner på. Men familjen gick på kalas hos grannen och jag låg ute på altanen med en god bok. Fick mig även en liten sovstund. Det behövdes verkligen när det senare blev en utryckning till akuten...

Men nu är det strax sovdags för både stora och små. I morgon är en ny vecka med jobb och skola för hela slanten. Bara 7½ arbetsdag tills vi åker till Turkiet!!!!

Kalasolycka

0-4e71306d3f960de36ea5c05da0f35a95.png

 vad vore denna helg med kalas, om vi inte avslutat med en utflykt till akuten... William var på barnkalas hos granntjejen och trillade på/från/mot en släpvagn. Blodet rann och pojken skrek... Det blev en liten tur till akuten för att sys och plåstras om.

På väg dit var lilleman mest bekymrad över att hans tröja blivit förstörd. Det var ju blod lite överallt. Men efter löfte om att vi ska skaffa en ny tröja så kändes det lite bättre.

 Han var jätteduktig hela tiden. Det var bara lite jobbigt när de skulle stickas med bedövningssprutan, men sen gick allt bra igen. Dessutom mutades barnen med Piggelin-glass av en sköterska. Inte helt fel... :-)


V18 i magen

"Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu."



Det är lite lustigt att vara gravid. Jag som "normalt sett" brukar vara värsta godistrollet har helt tappat det suget. Dippade morötter är MYCKET godare... en helgs kalasande blev inte så himla mycket sötsaker heller. Någon liten kaka här och en tårtbit där, inte mycket mer. Fascinerande! :-)  

Min gamla favorit Pepsi Max är inte heller något som lockar... Nej, nu ska det hellre vara något apelsinigt eller citrusigt (men inte grapefruktjuice). Får jag inte vanlig juice till frukosten blir det nästan nervkli... :-) Salt är godare än sött. Får se hur länge det håller i...

litet barnkalas, stort ljud...

053b594019f4247c87318ef0ecdadf96.png

litet barnkalas, stort ljud...


Williams kalastårta - Pingu

3bb9bc4a5dfffb2a6ff6f998bc0398bf.png

dagens kalastårta är klar. Pingu och hans kompis, med en liten skev igloo...


en enkel tårta på den stora dagen.

5287b8629684c5029e0b8400c3889829.png

en enkel tårta på den stora dagen. William har dekorerat med godisar.


Hurra för William!

0-5c210123b62b6cbed33aced1a5c07760.png

glad födelsedagspojke med en liten radiostyrd bil!


Är hon tjock, eller?

Det är lite roligt just nu... Jag har min lilla mage, och eftersom jag är en rulta till vardags också så vågar folk inte riktigt fråga om det är sommarens glassar och grillning som ställt till det eller om det är en bebis på gång... Det kan ju vara en känslig fråga ibland!

I början av veckan stod jag i köket på jobbet och pratade med en kollega. Jag såg att hennes ögon ett flertal gånger letade sig ner till magregionerna, men hon sa inget... :-) Inte jag heller... Fast nu vet hon säkert läget, för flera andra i hennes grupp vet om det, så de har säkert berättat. Lite skoj är det dock att se smått förbryllade miner ibland!

GRATTIS - igen

Det är ingen ordning på bloggandet nu för tiden! Glömde ju gratulera Louise på hennes födelsedag i måndags.... Förlåt!!!  Många stora grattiskramar, lite försenat, från oss på Alnön!!!


GRATTIS, dagen efter!!!

Igår fyllde min vän Irene i Skellefteå 81 år. Hon överraskades med en blombukett och blev himla glad! Kul! :-)




En rolig dag

Anton var så glad när han kom hem från skolan igår eftermiddag. Det hade varit jätteskoj, och han skulle absolut tillbaka idag... :-)  Han som var så orolig för läxorna mm. De hade fått läxa till fredagen, ett papper med alfabetet på. Man skulle färglägga alla bokstäver som man visste namnet på, och Anton kan ju alla. Såna läxor gillar han! :-)

När pappan hämtade barnen igår hade han med sig en överraskning till Anton. En ny cykel. Den gamla har ju varit för liten mest hela sommaren, men ganska bra att träna cykling på. Nu blev det en cykel modell större, som dessutom har 3 växlar, hur coolt är inte det?! :-) Det intensivcyklades hela halva eftermiddagen och kvällen igår. Lilleman fick ju ärva Antons gamla cykel, så han var också nöjd och hade en cykel som passade bättre till hans storlek.


Upprop!

Så har man varit på upprop i första klass med Anton. Spännande! Han var lite nervös innan, tyckte inte det skulle bli skoj alls. Fritids är hur kul som helst, men skolan den kunde han strunta i...

Det kändes ju ännu större när vi kom till skolan och alla barnen dimper in och en hel drös med föräldrar... Något speciellt var på gång! När klockan ringde så öppnade fröken dörren.

Anton fick sitta vid samma bord som sin kompis Albin, vilket var väldigt bra. Men han har inte lekt med honom på hela sommaren, så det var lite blyga ögonkast! När det var dags för alla föräldrar att gå så fick jag stanna kvar. Jag satte mig i ett av hörnen och bara tittade på. Efter en stund gick jag ut i korridoren där andra föräldrar också satt. Det var många storögda barn idag. Två tjejer började gråta av spänningen! Vilken tur att fröken tagit med ett klassgosedjur som de fick låna!

Sedan var det dags för rast och efter det skulle barnen delas in i grupper och ha skolaktivitet. Antons grupp gick ner på Tunet och jag var kvar på skolgården. Hans lilla hand hittade frökens, och sen var det inga problem. När de kom tillbaka var det dags för lunch och då passade jag på att åka till jobbet. Bara han lär känna fröken och kommer igång med lekandet så kommer han att tycka det är jätteskoj!

Ny vecka - 17

I dag, lördag, inleds graviditetsvecka 17, dvs 16 fullgågna veckor och därmed befinner man sig "i vecka 17". Lite speciell räkning...

Vad händer då, kan man fråga sig? gravid.se har en väntabarnkalender där man kan följa vecka för vecka. Om vecka 17 skriver de så här:

"Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24 liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln. "

Förhoppningsvis känner jag ett sprattel snart, som man säkert kan säga är ett sprattel och inte bara någon tarm på vift... :-)


Hur jag gjorde mina langos...

Receptet, som jag fått av Maria, är ganska så enkelt tycker jag.

Langos
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt kall potatis (som rivs grovt)
1 tsk salt
ca 7 dl mjöl + 1 dl till utbakningen

Knåda ihop degen på vanligt degvis (om någon inte vet hur man gör så får ni fråga)

Jäs i 35-40 minuter
Dela degen i 12-16 delar (beroende på hur stora langos du vill göra)
Platta ut degen med handen eller kavel till ca 1 cm tjocklek (mina brukar vara lite ojämna)
Jäs ca 10 min

Friteras i olja några minuter på varje sida, färgen ska vara lite gyllene. Låt dem gärna droppa av lite fett på hushållspapper på ett galler, jag brukar ibland "dutta" med papperet på langosen om den ser fet ut.

Tillbehör
Vi brukar ha vitlökssmör eller färskost med vitlök i botten, sen kan man välja vilka tillbehör man själv vill. Här är några förslag:

riven ost
hackad rödlök
stenbitsrom
räkor
gräddfil

Mums, mums, kanske jag måste baka en till i morgon... :-)

Full fart

Denna vecka har det varit full fart...

Tisdagens afton ägnades åt syjunta-möhippande för Sara, som ska gifta sig om en dryg vecka. Vi "lurade" henne att vi skulle köra höstens första syjunta i tisdags och så hämtade vi upp henne några timmar för tidigt... Vi åkte ut till en liten trevlig sommarstuga och åt lite gott kallskuret med potatissallad och Sara fick svara på några frågor som Fredrik (blivande maken) tidigare svarat på och sen jämförde vi svaren. Kul! Hon fick såklart även pyssla, det hör ju till när det är fråga om syjunta. Det var en jättetrevlig kväll med mycket prat och skratt!

På onsdagen var det dags för fotbollslek. Ungarna var laddade och tyckte det var jätteskoj, som vanligt! Men mamman var lite trött på kvällen... 5 timmars sömn räcker inte långt när bebisar ska växa och kroppen jobba... :-)

Under veckan har jag fortsatt med möbleringen av Williams rum också. Igår åkte en byrå ut därifrån och ikväll ska hyllor monteras och kanske någon tavla sättas upp. Han tycker det är jättemysigt med eget rum, fast inte mitt i natten... Vid 3-4-tiden på morgonen vill man inte ha eget rum, då ska det sovas med mamma helst. Men det släpper nog snart!

Idag är det torsdag, och vad kallar vi torsdagar?! STÄDTORSDAG!!! Det ska dammas och dammsugas, torkas och städas toaletter, och helst ska det vara klart snabbt för jag ska på Tupperwareparty ikväll... :-)

Puh! Tur att det snart är helg, så man får vila upp sig lite!

Ugly Kid Joe...

Denna låten är en av mina gamla favoriter. Den är så sorglig att jag nästan måste gråta varje gång jag hör den... Tyvärr hittade jag inte någon kod för att bädda in den i sidan, men klickar man på länken så kan man höra den...

Ugly Kid Joe - Cats in the Cradle

För länge sen...

För länge sen, så länge sen att vi nog inte ens hade någon syjunta på den tiden... Det är nästan i forntiden, i alla fall i förra århundradet! :-) För så länge sedan skulle vi (dvs jobbet som då hette Cap Gemini) delta i Drakbåtsfestivalen och vi ville synas. Åsa och jag (var det någon fler med?) byggde denna drake.



Huvudet är gjort med hönsnät och papier maiche, tyg och färg. Det fanns även en kropp med svans till draken, gjord i tyg med hål för flera huvuden så totalt ca 6 personer kunde promenera runt bland folket på staden! När det begav sig gick vår dåvarande regionchef framför draken och viftade med företagsflaggor! Det var tider det... :-)

Draken, som har vilat i arkivet sedan dess, har nu fått åka till den andra sidan för att leka med andra förbrukade drakar...

Kökspyssel

I helgen har jag samlat ork och gjort mina gardiner till slut. Det är lätt hänt att tyget bara blir liggande för att det är så otrooooligt jobbigt att plocka fram allt man behöver... (tänk om jag hade måsta sy för hand då...) Men nöjd blev jag! Lite annan känsla i köket just nu.



Tyget heter "Hallon" och kommer från Serholt. Det finns både mer röda, normala, hallon och dessa svarta. Kanske borde heta Björnbär istället? :-) Jag gillar det jättemycket i alla fall!

Söndagslunch

Idag har vi ätit Langos till lunch. Gott, gott, men det är inte något man äter allt för ofta. Blir lite flottigt i magtrakten... Men jag missade ju Langoskungen på gatufesten så man får sno ihop några egna, så det blir en gång detta år i alla fall...



Men nu får jag nog lägga mig och jäsa ett tag, med magen full av langos orkar man inte göra så mycket mer på en stund!

GRATTIS, GRATTIS!!!

I dag fyller Eva-peva-sleva år... Många grattiskramar från oss på Alnön! :-) Hoppas du får en trevlig dag, att solen lyser lite lokalt över Alingsåsvägen i alla fall, och även några presenter som du inte visste om i förväg... ;-)


Shopping och mat

Gårdagens afton tillbringades med Maria, alldeles för länge sen sist! Vi gick en sväng på stan och jag shoppade baddräkt. Skulle se om det gick att hitta någon med lite mer plats för magen, utbudet på sommaren är ju oftast bättre än i oktober... Dagen innan hade jag varit in på Sköna Under. Där finns mycket fint för "vanliga kroppar", inte så mycket för bebismagar. Såg en fin baddräkt/bikini-sak som jag ska införskaffa när kroppen har rätt form igen... Trodde inte jag skulle hitta något denna gång heller. Men döm om min förvåning när jag faktiskt hittade en baddräkt, i bra storlek och med bra pris... 19,50kr!!! För säkerhetsskull köpte jag även storleken större, om det blir en William-mage även denna gång... Två baddräkter för 39 kr! Slå det om ni kan!! :-) Rea är kul ibland!

Senare blev det middag på Playa Primo på sjögatan, snyggpizza. En snyggpizza är lite snyggare och lite godare än en vanlig pizza, tillagad med lite mer kärlek och eftertanke liksom. Jag åt en med ananas och färska tomater på, dessutom god mozzarellablandning, ruccola och chiliolja. Mycket god måste jag säga. Men det kändes lite konstigt att sitta och "finäta" pizza i gamla Skeppsbrokällaren. Menyn fint tryckt och i den så står det "Bautakebab"... lite motsägelsefullt på något vis...*skratt* Men, som sagt, gott var det och personalen trevlig. Dit kan jag gå fler gånger!



Visst ser den god ut!

Semester...

Lite semesterbilder kanske? Vi hälsade, som vanligt, på faster Karin på Lerviken en vecka. Vädret var dock lite trist så det blev ingen lek i Säterdalen denna gång. Där var risk för översvämning...


Mete i Sävstjärnen är ett måste!

 
Myggorna fick rejäla bett på lilleman...


Vi gjorde även en utflykt till Tomteland i Gesunda en bit utanför Mora. På väg mot Mora stannade vi till i Nusnäs och tittade på dalahästtillverkningen.

 

Ungarna tyckte att Tomteland var jätteskoj. William var lite rädd för trollen och Trollkungen, men Anton tyckte allt var jätteskoj. Det var en saga som pågick under hela dagen så man fick följa med på olika äventyr och se häxor, troll och tomtar, alver och huldror. Mysigt! William gillade allra mest hoppborgen.

 
Tomten själv och hans stora verkstad


Två glada killar med diplom på att de fått Tomtekraft av självaste tomten och lovat att vara rädda om varandra och naturen.

 
Avslutningsvis bilder på riktigt hemska troll...

Hoppsan, hejsan...

Så var det dags för ett litet hoppsan, hejsan igen... Det ska ju vara lite spännande saker på bloggen så här efter sommarledigheterna... Eller hur?!

So, here we go:

Säg HEJ! till Helge/Hilma Henriksson... Om allt går vägen så ser han/hon dagens ljus i början av februari. :-)

 


Tiden går fort...

Nu är semester över för denna gång! Sista dagarna blev intensiva! Vi tillbringade två dagar i Nyhem hos svågern Ola med familj och svärmor. Trevligt! Vädret var på sin bästa sida och småkusinerna så söta att man ville äta upp dem... :-) Ungarna badade och fiskade med pappa, farbror och kusinernas kusin Pontus. Den sistnämnda är en riktig idol för ungarna. Han är 14 år och de tycker att han är så häftig! Denna gång skjutsade han runt dem några svängar på en åkgräsklippare... Gissa hur roligt det var?! :-)

Lördagen tillbringades på havet runt Alnön. En sommartur med Farfar Lennart och Farmor Marita. Solen lyste nästan hela dagen och min näsa var lagom röd på kvällen...

Söndagen var varm och skön. Jag tapetserade lillstugan så nu är rummet klart! Det ska in lite elkablar och möbler, och när Björn har lust och tid ska han bygga ett trädäck på baksidan av stugan så man kan sitta och njuta av kvällssolen! Härligt när saker blir färdiga!

Bilder kommer när kameran och datorn är på samma plats några dagar... :-)

Men nu sitter man här... dags att snart äta lunch... lite folk på kontoret och ingen lust att åka in till stan för lunch. Det får bli en trist låda från frysen kanske.

storasyster gillar glass i stora l

1773596683eb3a300c300e817d5cdba9.png

Kolla varifrån!

storasyster gillar glass i stora lass


på besök hos nya lilla kusinen Tim

6335f767712409c7a2ee5a77446e0947.png

Kolla varifrån!

på besök hos nya lilla kusinen Timmy!


Ibland får man ork...

I morse vaknade jag och satte lite fart (efter att jag läst ut en trevlig bok), badrummet städades och kläder i högar plockades ihop mm. Tur var väl det... När jag tittade ut hade en av grannarna tittat förbi, det blev husesyn... Huvvaligen om han hade fått se det semesterkaos som rådde innan röjning... :-) Men nu ser det hyfsat ut en liten stund i alla fall...

renoveringarna av lillstugan forts

077f23d9c7db29b4ad1bb331a1ee9fd0.png

Kolla varifrån!

renoveringarna av lillstugan fortsätter. På fredag kommer tapeterna. Någon som vill komma på övernattning?


sommarfika på gång. Mums!

0-79c6de7909224cc31e0a2f9307281fc0.png

Kolla varifrån!

sommarfika på gång. Mums!


Barnvakt

Kvällen tillbringades med garagefest/invigning hos en av våra grannar. Kära moster var barnvakt åt trollen... Allt lugnt so far... Men vad händer när föräldrarna är på vift? Det passas på... :-)


RSS 2.0