Puh!

Lördagen var en aktiv dag av sällan skådat slag!

Vi inledde med att åka till badhuset för barnens simskola. Jag och Hilma hade äran denna gång, Björn gick istället till grannen för att hjälpa till med lite snickrande. Det var trevligt på simskolan. Jag träffade många att prata med, både en arbetskamrat och läkaren som försökte vräka Hilma ur magen.

Efter simskolan bar det av till Ica för inköp av lördagsgodis och lite annat. Sen hem för att baka bullar. De går ju ganska hårt åt nu när vi får mycket besök så jag bakade dubbel sats när jag ändå höll på. Men det blev lite stressigt. Jag hade tänkt amma när bullarna jäste, men lillgumman passade på att sova jättegott och därmed missade hon sin vanliga mattid. Det var bara att snabbaka så jag skulle hinna klart innan hon vaknade och var tokhungrig...

Jag bakade vanliga bullar fast så där lite annorlunda. Smöret ska vara rumstemperatur och alla ingredienser ska hivas ner i bunken på en gång. Det blir väldigt saftiga och goda bullar tycker jag. Denna gång provade jag att fylla en del av bullarna med råsocker istället och jag hade även råsocker ovanpå. Det blev gott och inte lika sött som vanliga bullar. Men vanliga är nog ändå godast...

 

På eftermiddagen var det till att packa badväskan igen och åka med Anton på badkalas (fast först fick vi lämna William hos grannen). Det blev två timmar till i en varm badhall för mig och lillgumman. Hon är ju lite för liten för att bada någon längre stund, och inte särskilt intresserad, så vi satt där och svettades istället. Gissa om vi var trötta i huvudet sedan!?! En simhall med ca 40 ungar plus ca 20 föräldrar. Det blir ganska livat det!

Anton hade jätteskoj. Han hittade ett cyklop och ett par simfötter som han plaskade runt med.

Till middag blev det köpepizza då jag inte hade någon ork att laga mat och Björnen var kvar på snickrande hos grannen. Gott! Sedan somnade både ungarna och jag tidigt... :-)

Besök i massor!

Fredagen var en dag full av besök! Det första besöket var ett litet rådjur, som knatade alldeles utanför köksfönstret... Den var lite skadad på ryggen, man såg att pälsen var borta och skinnet bart. Men i övrigt såg den pigg och glad ut! :-)



En liten stund senare kom Williams kompis Olle med sin mamma och hämtade upp William för lite lek. Det blev en trevlig liten pratstund!

Sedan kom min kusin Sara med sin lilla dotter Thea. En riktig sötnos och gladtjej! Det var lätt att få henne att le! Sara bor i Söråker, dvs ganska så nära Alnön tvärs över vattnet. Fågelvägen är det ca 8,5 km. Men eftersom det inte är så vanligt med svävare så måste man köra runt, vilket så istället blir en sträcka på ca 32 km. Lite skillnad! Thea hade med sig chokladtryfflar till mig och en mysig badrock till Hilma. Tack, tack!



Senare på kvällen hade vi bjudit hem familjen Näsholm på lite mat. Jag passade på att prova två nya recept och ett som vi ätit en gång förut. Förrätten var två sorters snacks gjorda på filodeg, fyllda med fetaost, soltorkade tomater och tapenade. De blev bara sådär tycker jag... Till huvudrätt blev det omlagning av nyårsmiddagen med kyckling invirad i lufttorkad skinka i balsamsås. Det blev jättegott och till efterrätt provade jag att laga messmörsparfait med hallonsås. Supergott, ska lagas igen!

Hilma fick några presenter av Näsholms. Ett fint litet halsband med Hilmas månadssten och en liten nalle. Sen fick hon en present som jag inte vet om jag gillar eller inte... :-D En tutte med vampyrtänder... Ska denna hemskhet vara i munnen på min lilla sötnos?!?!  Hm... :-)

Jättetack för presenterna!


GRATTIS!!!

Idag fyller lillebror Jimpa år! 31 st närmare bestämt! Ett stort grattis från busungarna och vi andra här på Hovid.


Växer

Hilma växer så det knakar! Nu har hon vuxit i sina första jeans! Kolla vilken cool, sovande, tjej!


Lyllos Hilma!

Hilma har det bra. När man är liten, ny och söt får man presenter mest hela tiden! Här kommer ett nytt presentregn:

Från faster Karin fick hon sin första bok, prasslig och säkert god att tuggläsa framöver... Hon fick även en fin lillasystertröja:


Från Christer kom Hilmas första gosedjur, en Barbapapa som är nästan lika stor som lillan (lite kortare men mycket tjockare):


Igår kom dessutom farbror Postgubbe och ringde på dörren. Det kom ett stort paket till Hilma som inte rymdes i brevlådan! Det var från vår "bonussläkt" i amerika! Fint inslaget kom tre dressar i olika storlekar för stumpan att växa i. Finfina!


  

Mången tack från Hilma och oss!

Bakverk

I måndags var det dags för syjunta igen, denna gång hos mig. Jag bakade mina favoritcookies och dagen till ära blev det med prickar på... Kanske inte världens vackraste kakor, men goda!


En dubbeldag!!

Idag har jag två födelsedagar att uppmärksamma! Dels busiga Jenny från jobbet och dels ostkroks-Ulle från Umeå. Många GRATTIS-kramar till er båda två! Hoppas solen lyser lika fint på er som den gör på mig idag!!!



Dessutom missade jag av någon anledning att uppmärksamma Klackelinas födelsedag här på bloggen. *skäms* Så ett försenat bloggrattis till dig med!!!

Kalldusch

0-12371fedef3a72037928b487eaf4ab01.png

Är det ett oväder? Är det en morgondusch? Ja, i alla fall för den smutsiga bilen. Det var dags att ta en tur till biltvätten. Vårstädning på alla fronter!


I lördags

I lördags var vi till slut i tidningen, på bebissidan. Det är inte lätt att komma sig för att knäppa kort, och absolut inte lätt att få med hela familjen. Vi hade dessutom ingen som kunde hjälpa oss, så vi fick använda självutlösaren på kameran... Det blev några försök. :-) På några kort sitter jag framför de andra och ser därmed ut som jättekvinnan från urskogarna. På något kort tappar Hilma huvudet och på nåt annat viftar hon till med benet så strumpbyxan ser ut som ett gipsat ben. Sedan har vi ju "problemet" med William som spänner ögonen i kameran. Vi var helt trötta och svettiga efteråt! Men några gapskratt blev det i alla fall.


  


7 veckor

Tiden med Hilma går fort! Idag fyller hon 7 veckor. Leendena blir fler och fler, det är så skoj att se! Dessutom bjuder hon på lite mer nattsömn nu också. Första sovperioden efter kvällsmatningen blir ca 4 timmar, sedan kan det vara 2½-3 timmar mellan matningarna. Men den första lite längre vilan gör att man orkar så mycket mer! Hoppas det håller i sig!

Dagen till ära har gumman fått ta på sig presenten från moster, en lillasysterdress. Den är lite stor ännu, lite lång i ryggen och lång i benen, men eftersom hon är av det rundare slaget så sitter byxorna finfint kring magen. :-)

Nedan följer lite blandade miner (klicka på bilden för att se i större format)!

  



 

Vårsol

0-3fc6bee773ef01b47f8a166c87821e0c.png

Jag och gumman är ensamma hemma. Vi passar på att vila i solen och att odla lite fräknar! Björn och Anton åker slalom och William leker hos en kompis. Snark!


Resterna av ett leende

Hilma har ju börjat le så smått. Men hon är snål med leendena och att försöka fånga dem med kameran är helt omöjligt. Men nu i eftermiddag var det nära...



 

 


Kalasbilder

Förra helgen var vi på besök hos kusinerna. Tindra fyllde två år.


Kalastjejen


De glada kusinerna.

 
Timmy och Tindra

Fredagens aktivitet

Idag har Hilma, jag och William hälsat på i Antons klass. Hela klassen hade tidigare ritat varsin teckning till Hilma och sedan hade fröken Anette satt ihop det till en liten bok. Denna bok fick Hilma som ett litet välkomnande till världen. Idag var det dags att visa upp lilla Hilma för barnen. Tidigare har de bara sett Hilma nerpackad i bilbarnstolen...

När Anton vaknade i morse riktigt längtades han till vårt besök. Detta var den roligaste dagen i hela hans liv sa han. Sedan lade han till ett litet "nästan"... :-)

Dagen till ära hade jag och Anton bakat väldigt många chokladbollar (tror det var ca 65 st ganska så stora bollar) och muffins. Vi bjöd på rabarbersaft till fikat. Barnen tyckte det var väldigt gott och alla ville ta om. :-)

 

Självklart ville fröken Anette klämma och snusa lite på Hilma, som på vanligt bebismanér markerade Anette med lite mjölkkräka...

  

William fick sitta bredvid Anton och göra samma rit- och matematikövningar som barnen höll på med. Det tyckte han var roligt. När skolan var slut på dagen fick även han en kram av fröken...

Humor

William har lite rolig humor ibland...

Nyss kom han sättande med en stekpincett (ca 30 cm lång) i högsta hugg och undrade (med glimten i ögat) om det var någon som hade en sticka som behöver plockas ut... :-D

Stor tjej!

Nu har vi varit på läkarundersökning på BVC. Hilma fick, med beröm, godkänt. :-) Hon skrek lite på doktorn när hon blev lite klämd på, men annars bara fint uppförande!

Nu väger lillgumman 6440 gram och är 57 cm lång. Hon växer så det knakar!

Otur som vanligt

Igår var det dags för den årliga utlottningen av konstverk i vår konstförening på jobbet. Gissa om jag vann... INTE! Men, men, jag är ju van, brukar inte vinna där så ofta!

Men jag får en fin garantivinst i alla fall. Alltid något att trösta sig med!


Tjusiga!

Titta vilka fina tofflor Hilma-stumpan fick av min moster Gun och morbror Lasse. De heter Bellio och tillverkas på skofabriken i Docksta av morbror Lasse. De blir kanon när hon ska börja leka och busa!

Hilma fick också en liten dress, samma som hon fick från syjuntan, men det är en annan storlek så det spelar ingen roll och hon kommer att kunna mysa länge framöver! Tack, tack snälla moster!

 

En stor dag

Idag är det en stor dag för lillgumman. Pappa Björn ska in till familjerätten och erkänna sitt faderskap. Om modern inte är gift måste man in till familjerätten så faderskapet skriftligt kan fastställas. Ganska så fånigt, men så är det sagt.

I samband med det så bestäms om gemensam vårdnad av stumpan också. Det låter dock bra, innebär det att jag får sova några nätter framöver nu? Björn kan ju mata med tillägg... :-D

Sömntuta

7bd527ce2477aa0090724b853618289b.png

Hilma tycker att det är så skönt att sova på pappans mage.


Byggarkillen

65f2387f648c29e5e2f328283745e1f7.png

Anton har byggt lego. Bamse och text, bra jobbat!


Duktig tjej

I söndags åkte syster yster vasaloppet. Nio mil på skidor i ett klassiskt skidspår. Hon kom i mål på tiden 9 timmar och 47 minuter. Bra jobbat!!!

 

Någon gång ska jag också åka vasaloppet. Inte nästa år, men kanske året därpå?


Knak, vad hon växer

Förra veckan var vi på besök på BVC igen. Då hade lillfian gått upp 400 gram sedan veckan innan... Inte illa! :-) Då vägde hon ca 5800g och mätte 56½ cm. Tänk vad tiden går fort och barnen växer! Nästa mätning är nästa vecka, då är det även läkarkontroll.



Vi fick de första leendena i lördags, men hon är ganska så snål på dem än så länge. Det går liksom inte att fånga på bild. Hilma har även börjat "prata" en hel del när hon ligger på skötbordet. Mysigt!

Två flugor i en smäll?

-104687253d0ae719b12988695562135.png

Ibland går det fort i utvecklingen... Nyss rök den andra framtanden också!


Tandtroll

1e68d4f11f32de31d8c3884faabdd83c.png

Nu är killen ännu större! I morse åkte första tanden i överkäken ut. Gissa om han var nöjd...


En egen sammanfattning

Vi behöver inte lyssna på nyheterna längre... Grabbarna har upptäckt radions nyheter (på gott och ont). I tisdags kom Anton nerspringande:

- Mamma, nu vet jag vad det blev i matchen mellan MoDo och Timrå!! Jag hörde det på radion! Timrå vann!

Det var ju inte de roligaste nyheterna direkt. Men sen säger han:

- "En ilsken och besviken Peter Foppa..."

Vår lilla Anton har lyssnat på radion och skrivit ner lite citat, sen kommer han till oss och berättar vad de sa... Himla gulligt! Hoppas bara det inte är några läskiga nyheter när vi inte är med och kan tolka...

RSS 2.0