Världsrekordsmiddag!

Idag blev middagen världsrekord i familjen Henriksson/Wiklund! Vi åt hämtmat från lokala thaikiosken, Björn och pojkarna åt Friterad Kyckling med sötsur sås och jag åt Pad Thai Kai, wokade nudlar med kyckling och grönsaker. Gott gott!

Vari låg själva världsrekordet då, kan man fråga sig?! Jo, dels satt Hilma snällt hela måltiden och åt småplättar. Skrattade lyckligt varje gång hon fick en ny att gnaga i sig, dels åt William 4 st kycklingbollar och en helt normal portion ris. UTAN ATT BRÅKA!!!

Alltid när vi köper hämtmat så blir det tjafs, han tycker inte om det här, och han tycker inte om det där. Det enda som brukar gå bra är hamburgare, men det vill man kanske inte ha jämt. Men nu äter han kycklingbollar! Det finns alltså en (i alla fall teoretisk) möjlighet att gå ut på restaurang med hela familjen i framtiden! Jihaaa! :-)

Smidig lördagslunch.

dsc00370 (MMS)

Plättar och småplättar steks parallellt på spisen. Hilma äter under tiden, är nu på sin femte småplätta. Skriker högt emellan dem, det får inte ta slut...


Insikter...

Tänk att blommor håller sig fina längre (och är finare rent allmänt) om man vattnar dem regelbundet...

;-)

Ska jag, eller inte?!

Ska jag måla köksskänken svart?

Ska jag måla byrån uppe i hallen vit?

Ska jag måla den gamla farfarsstolen vit?

Ska jag, tills jag bestämt mig gällande föregående punkt, åtminstone klä om sitsen till mitt fuskfårskinnstyg?

Ska jag även klä om Björns gamla stol som för närvarande är brun?

Ska jag någonsin göra klart stolsdynorna till Hilmas små stolar?

Ska jag sy någon sänghimmel? Den kan ju vara bra att ha när vi har ett nytt sovrum och blir utan snedtak...


... eller ska jag gå ner i källaren och köra en tvättmaskin istället?!


Dagens jobb

Idag har byggubbarna fortsatt med isolering och förberedande inför isolering av tak. De har satt distanser mot yttertaket för att få till luftspalt och börjat sätta plankorna som taket i framtiden ska fästas i. Plast uppåt mm. De har även byggt stommen till den vägg som går ut mot balkongen.


Utsikt mot balkongväggen


Utsikt från balkongen, lite inåt.


Utsikt mot mathörnan, med en "byggdörr" istf det ena fönstret.
När Björn kommit hem från jobbet och gubbarna gjort kväll så var det bara att gå ut ochbörja riva bort det gamla papptaket på nya golvet/ gamla källartaket.

 

Det finns faktiskt en gräns!!!

... för hur mycket godis en unge kan klämma i sig! Idag fick pojkarna "knäcka" godiskransen, den som var full med punschpraliner. Från början tänkte de vara lite rättvisa och ta lika många, men sen sa jag att de fick äta så mycket de ville... och det gjorde de! Men de orkade inte alltihopa! Det är väl ca en tredjedel kvar av godisarna, och då hjälpte jag till med ätandet också.

 
 

Nöjda var de dock, på alla sätt som går! :-)

Nytt ord?

Ev har Hilma lärt sig använda ett nytt ord. Förutom att hon tidigare sa "Findus" har hon ju kört med "Mamma" och "Mammamammmamammamammamammamammammmmmmaaaammmm!!!!" ett tag. Men idag fick hon lite sockerkaka och då tyckte jag bestämt att jag hörde ett "Mea!" dvs mera... Jag har hört det en gång förut också, men blev lite osäker då, men nu är det nog säkert! Ett ord som används i alldeles speciella fall, typ sockerkaka... :-)

Nu börjar visst sista sovrumsväggen ta for...

dsc00369 (MMS)

Nu börjar visst sista sovrumsväggen ta form! Dubbeldörr i mitten, och fönster på var sida. Ljust och fint!


Fräschaste bilderna...

Byggnationerna fortgår. De stackars gubbarna fryser i det vackra, isiga vintervädret. Tur att solen tittar fram ibland! Idag låg temperaturen på -17 när de kom och kring -13 när de for. De ser lite trötta ut när de sitter inne på eftermiddagsfikat...  Men det är väl bra att det är kallt så jobbar de hårt för att hålla värmen! :-)

 

En liten vy från insidan...

dsc00366 (MMS)

En liten vy från insidan...


Hilma sitter på Alnöbadet och ropar efter ...

dsc00365 (MMS)

Hilma sitter på Alnöbadet och ropar efter bragokex... Det var det godaste hon smakat på länge.


Bygget går vidare

Det har hänt lite på gården sen förra veckan! Nu ser man formerna på kommande byggnaden!


Här är min utvalda fotograferingspunkt.

 
Titt in genom nya matsalsväggen och titt genom sovrumsväggen (från balkongen)


Stående ute på blivande balkongen.

Då det är ett gammalt hus hittar man spännande saker som måste lösas under renoveringens gång. Det material som använts till taket på utbyggnaden och som blir kommande golv är ett betongmaterial som är lite poröst. För att det ska orka bära upp tyngden från taket ute i balkonghörnet ville snickarna bygga vägg hela vägen ut. Det kommer därför att se lite annorlunda ut än enligt ursprunglig plan. Men balkongen blir kvar. På ovanstående bild ser man fönstergluggen mitt i bilden och balkonggluggen till höger om denna.

Visst är det spännande!?!?!!

Dåliga idéer

Alla idéer man får är inte av det bästa slaget... Jag tänkte baka en marängglasstårta till helgens träff med grannarna. Då fick jag den "briljanta" idén att jag skulle använda vår nya glassmaskin till glassen.

"Då borde ju glassen bli ännu bättre!"

Så var dock inte fallet. Den stackars dajmen i glassen gjorde att maskinens visp fastnade lite nu och då. När jag sedan skulle breda ut glassen på marängbottnen blev det lite svårt att få till det då glassen blev hårdare än vanligt.

Smaken var det dock inget fel på, lika god som vanligt... Nu måste jag dock fundera på någon annan efterrätt, då detta enbart kommer att serveras till interna magar...

Vår på gång?

Förutom att det har vräkt ner snö i några dagar nu så tror jag att våren börjar närma sig... Eller nästan i alla fall... De mörkröda gardiner som hängt kvar sedan julen är nu nerplockade till förmån för ljusgröna i lekrum och vardagsrum och mina älskade "svarta hallon" i köket.

Städbehov...

Varför måste Hilma slänga alla leksakerna på golvet? Saker som står i hyllan eller på hennes lilla bord ska absolut slängas på golvet. Sätter man en liten gubbe i tex flygplanet eller tåget så kastas de direkt på golvet igen... Hopplös unge!

Praktiskt!

Tänk vad det är praktiskt att ha en söt lillasyster... William utnyttjar henne till max! I Björns nya mobiltelefon, en Iphone, finns det en liten katt som härmar det man säger, kan spinna om man kliar den på magen mm. William höll på att skratta ihjäl sig första gågen han såg den, och nu är det en återkommande tjat-favorit. Även Hilma och Anton tycker katten är jätterolig.

Idag försökte han ett nytt knep... "Hilma, visst vill du skratta?! Hilma... Visst vill du skratta?! "

Här är han, Tom Cat:

Nybadad kille, som börjat fundera på det d...

img_0333 (MMS)

Nybadad kille, som börjat fundera på det där med frisyser...


Busfrö...


Beskåda Hilmas första steg på snö! Inga skor dock, men sköna tossor från PoP. Den lilla dottern rent ut sagt HATAR skor... Hon har ett par sommarskor som vi provar inomhus ibland, men det stackars barnet gråter så tårarna sprutar tills vi tar av dem igen. Hon gillar bara sina röda äppeltofflor. Men skoträning fortsätter, någon gång måste hon ju kunna.

  
Jag plockade fram lektältet i går. Det tyckte hon var väldigt roligt. Hon kryper in och leker tittut. Dessvärre tycker även Findus att tältet är skoj så han har hoppat ut flera ggr och skrämt henne. :-)

 
Hilma älskar att bada. Hon brukar stå bredvid när jag tappar upp vattnet och då fnissar hon och hoppar!

Första bilderna från bygget...

Jag har letat fram en bra plats att fotografera utvecklingen... Placerad vid flaggstångsfästet ska jag dokumentera vad som händer. Om jag inte lyckas varje dag så i alla fall några bilder varje vecka.


Tisdagen 8 februari, på morgonen. Startbilden eller före-bilden.  Lite senare dök byggarna upp med byggställningen.


Onsdagen 9 februari, på morgonen.  Nu väntar vi bara på själva byggarna.


Fredag 11 februari, på morgonen. Torsdagens arbete åstadkom detta. De har mätt ut var det nya taket kommer att bli och börjat riva bort. Dessutom har det kommit en hög med virke.
Under fredagen blev inget gjort då det kom en hel del snö under torsdag och natten mot fredag, som drev och stängde in alla människor i hemmen för att skotta fram sina bilar.

Nu väntar vi med spänning på måndagen då arbetet går vidare. Dessvärre ska det bli kallt till veckan...

Kul

Det är väldigt kul med ett lektält när man är 1 år... Även när man är snart 3-årig kissekatt.

Nu är byggnationerna igång...

I tisdags kom de och satte upp byggställningen. Igår kom de och började mäta, diskutera, riva och fundera. Idag kom de inte, det var ju snöstorm under natten som var...

Men bygget är igång. Spännande! Bilder kommer snart...

Lagat och bakat

En del matlagning och bakning blev det nu i helgen.
Fredagens middag blev Coeur de Filet Provencale, tillagat med älgfilé. Rejäl vitlökskick! Mycket gott!



Lite bakning måste också göras. På onsdag är det dags för klädparty hemma hos mig, kläder från Me & I. Då måste besökarna få lite fika. Det blev lite Snickerskaka och sk Whoopies. Det senare är en mjukare kaka (nästan som sockerkakssmet) som läggs ihop två och två, med en fyllning av mintchokladtryffel.

 

Är det någon som vill komma på klädpartyt, men som inte fått någon inbjudan, så hör av er!! Alla är välkomna!

Veckan i bilder...

Förra helgen hade vi kalas för lilla Hilmis. Några dagar före hennes födelsedag. Farfar, Farmor, Mormor, Morfar, Ola, Louise, Tindra, Timmy och faster Karin kom och hälsade på. Vi åt Tacopaj, Kycklingpaj och Västerbottenpaj och sen hade vi tårta till efterrätt.

Hilma fick fina presenter! En goseapa, ett rosa flygplan, lite lego, pengar till fonden och en liten jeansdress fanns i paketen.


Nu väntar vi på tårtan. På bilden saknas Louise, Mormor och Tindra.

 
Tindra och Nallen.


Morfar och Hilma väntar på att hugga in.

På Hilmas födelsedag så firade vi lite i familjen. Det blev paketen från familjen och sen semlor till kvällsfika. 
   
Hilma fick en stor samling Fisher Price-leksaker; en liten bondgård, ett litet tåg, klossar i olika former. Hon fick även en klänning från moster.

Så här söt och glad är man på sin födelsedag!

 
Årets första semlor. Hilma fick en bulle med lite socker på. Gott, gott tyckte hon.


RSS 2.0