Arbetsam tjej

dsc01092 (MMS)

Hilma har fattat hur en skottkärra ska dras. Den lastas med fördel med gårdsgrus.


Morsdagsfirande

dsc01089 (MMS)

Morsdagsfirande med marängglasstårta. En köpe-marängbotten lastades med hemgjord vaniljglass och nykokt chokladkolasås och vispad grädde. Till det lite strössel. Gottigottgott!


Grattis, grattis!!

Idag gratulerar vi alla mammor inklusive mig själv och min egen! Hurra för oss alla!!!

Själv fick jag lite sovmorgon och sedan limpmacka, som William brett sitt finaste på, och ett glas juice. Till det en kanelbulle och en snabbritat grattiskort! :-) Trevligt!

Sedan blev det kamp om bullpapperet, juiceglaset, brickan osv, för då var Hilma less... :-)

Tappert gäng

Idag har det varit Kulturskolans dag i Sundsvall. Alla elever som spelar instrument, målar eller gör nåt annat fick chansen att visa upp sig. Anton har spelat klarinett under sitt år i andra klass. Tillsammans med några kompisar spelade de inför en publik på ca 100 personer. De var nog de yngsta som visade upp sig under den timme vi tittade på.

Det låter kanske inte vackert, men tänk vad tuffa de är som vågar! :-) Det var dessutom ganska svårt att hålla sig för skratt när de tutade igång.



Stolta föräldrar är vi! Anton är killen i grön jacka, det var dock inte han som snedtutade...

Man tager vad man haver...

Idag har jag bakat vad jag kallar "Sladderkakor". Ett bröd med bikarbonat som jäsmedel och som steks i panna. Gott, gott! Såna åt vi ibland när jag var liten.

Men idag fanns det inte så mycket i köksskåpen, så det blev ett hopkok. Enligt receptet ska man ta 2 l mjöl, som kan blandas. Blanda gjorde jag... Det blev lite rågsikt, mest grahamsmjöl och lite vetemjöl och lite lantbrödsmjöl. Sen hade jag inte tillräckligt mycket bikarbonat så jag fick fylla på med bakpulver (som eg är samma sak fast lite utspätt). Det blöta bestod av diverse utgångna filprodukter, dvs gräddfil, turkisk yoghurt och creme fraiche. De var inte sura på nåt vis, bara passerat bästföre med råge. Original ska det vara fil, så denna deg blev lite fetare än vanligt, men mycket saftigare också.

Den kladdiga degen plattar jag ut med händerna och sen kavlar jag med kruskavel innan jag via skärbrädor förflyttar degen till min steketakke. Brödet steks i stekpanna utan fett, men jag har ju en stekhäll så jag använder den istället. Går lika bra, om inte bättre eftersom den är så stor.

 
 

Resultatet blev kanon. Lite mer nyttigt då det är mer fibrer från grahamsmjölet, men brödet blev lite sprödare också så det går sönder lättare vid hantering.

När man är klar måste man ju få smaka lite också. Som godast när de är varmljumma så smöret smälter och osten mjuknar... Yummie!


Nya regler

Allt eftersom busungen kommer på nya saker så får man hitta på nya regler. Dagens regel är:

"Den som spottar i soffan får inte titta på Pingu-film"

Nu ska regeln följas upp...

Tomt?

Med tanke på hur mycket sand min son bär hem i stövlar och byxor varje dag så kan det inte finnas så mycket kvar i sandlådorna på skolan.

Skulle ha lagt upp detta bättre och skakat av pojken över en hink varje dag, så kan vi ju enkelt fylla på vår egen sandlåda väldigt billigt...

Hipp hipp hurra, för Björn på hans födelse...

dsc01081 (MMS)

Hipp hipp hurra, för Björn på hans födelsedag! Nu är tårtan klar, kalaset kan börja!


Docktjej

Hilma är en riktig docktjej. Hon går runt och kramar och myser med sin docka, daskar den i rumpan när den ligger mot axeln, pussar på den. Skojigt att se! Fast sen i nästa sekund kan hon hiva den i golvet och gå därifrån. På sjukhuset fanns det flera dockor och en dockvagn i lekhörnan. Fast handtaget var i ögonhöjd på henne så lastade hon i dockorna och körde iväg i korridoren.

Idag var vi på skolans utemiljödag och loppis. De ska samla in pengar till ett fadderbarn från afrika. På loppisen fanns såklart en docka som Hilma direkt ville ha och krama på. För 10 kronor blev den hennes! Glad tjej som kramade den lilla stackaren.

När vi kom hem hämtade jag upp pojkarnas "gamla" docka från källaren så nu har hon helt plötsligt 3 små dockor att leka med. Då hittade jag även en liten nappflaska som Hilma tyckte var väldigt rolig, så nu har alla dockorna fått mat. Jag ska börja hålla koll på ev dockvagnsrea framöver har jag tänkt...

Idag blir det sista klart. Elkillarna och ...

dsc01074 (MMS)

Idag blir det sista klart. Elkillarna och snickare Sören har gjort klart det sista nu. Lite fika får de här på eftermiddagen. Gott gott!


Huset

Det tapetserades intensivt sista dagarna före avresan till Umeå. Alltid trevligare att komma hem om man är färdig med stöket!


Så här blev matrummet. Gardinerna är bara temporära, men dock nödvändiga för att försöka få lite mindre slamrande ljud i köket. Det ska ju även möbleras upp lite mer och tavlor och dylikt, men det är ju detaljer!
 

Sovrummet blir vitt och grönt. Trivsam färg i tapeten tycker jag. Nu ska jag göra mig en stor random light-kopia att hänga över sängen. Så snart herr elektriker har varit och hälsat på så kan vi börja flytta ner möblerna. Vi inhandlade rullgardiner i helgen och Björn monterade de sista i dag. Garderober ska även inköpas.

Dessutom ska vår snickare Sören komma förbi och montera golvsocklar och dörrfoder. Sen är det bara resten kvar... Måla några varv ute på fasaden och göra ett räcke till balkongen.

Det är skönt att ha mycket utrymme! Huset är ju riktigt stort nu, för att vara litet! Det blir väl någon invigningsfest framöver...

Operation

Hilma har ju varit i Umeå och opererat sig nu. Vi åkte först upp förra fredagen för inskrivning och provtagning. Björn hade sedan tidigare bokat in en resa till Ängelholm och Göran, så jag och Hilmis åkte själva. Jag hade dock ingen lust att sitta på patienthotellet hela helgen så vi gjorde en dagstur bara. Provtagningen uppskattade hon inte, men det måste ju göras.

På söndag eftermiddag åkte vi upp alla tre. Mor och far kom ner för att bo med pojkarna. När vi kom upp fick vi middag hos syster och Leffe-boy. Trevligt (förutom att vi brände papadumsen, sorry)!

 

Operationen var inplanerad måndag fm. Hilma lekte glatt och sov gott under förmiddagen så hon märkte inte av att hon var fastande som tur var. Vid halv elva var det dags, då promenerade vi iväg ner till operationsavdelningen och vi fick lämna ifrån oss henne. Alltid lika jobbigt att få ungarna nedsövda (även om man gärna skulle ha lite sovgas här hemma ibland).

Det var en enkel och snabb operation så efter 2½ timme var hon tillbaka tillsammans med oss. Det tog inte lång stund för henne att vakna upp. Hon var dock lite seg och somnade några timmar senare på eftermiddagen. Men efter den sovstunden var hon tillbaka till full fart igen! På kvällen kom det clowner på besök och vi lekte en lång stund ute i dagrummet.

 

Dagen efter operationen åkte Björn mot hemmet och pojkarna. Jag och Hilmis fick då flytta till patienthotellet. Risk fanns väl annars att hon skulle riva barnavdelningen... Lite lyx hanns dock med. Vi låg på en avdelning som behandlar barn med cancer och neurologiska problem och en gång i veckan bjöd barncancerföreningen på massage för föräldrarna till inlagda barn. Jag passade på och eftersom jag var enda inbokade föräldern denna dag så fick jag en hel timmes massage. Härligt efter en natt med orolig Hilma, som trängts med mig i sängen.

 

Vi tillbringade sista kvällen med syster Marie. Vi åt middag på en pastarestaurang. Lite jobbigt dock då lilla Hilma var livlig och ljudlig... Sedan hälsade jag på Ulle, en gammal studiekamrat från universitetstiden. Alltid lika roligt att ses!

På onsdagen skulle vi träffa Hilmas neurokirurg, som ville titta på såret, och sen blev vi hemskickade. Det var ganska så skönt att komma hem. Hilma har varit pigg och glad hela tiden men ganska så uppe i varv. Mycket att hålla reda på när hon far omkring överallt.

Det blev 8-10 stygn i skallen på lilla damen, och en period framöver med extra högt hårfäste. Det är tur att hon har mycket hår, det blir som en naturlig överkamning... Hilma hade en sk dermoidcysta alldeles vid fontanellen. Den var som en bula på huvudet. De är ofarliga men onödiga, så bort skulle den!

Risker

Att lämna kameran framme, lätt tillgänglig för busiga pojkar, är ju något vi borde lärt oss undvika nu kan man tycka. Men samtidigt får man ju se världen på ett lite annorlunda vis... :-)

 

 

Det är ju lite av det roliga med digitalkameror. Hur kul hade det varit med 4-5 knäppa bilder på en gammal 24-bilders rulle?!

Fullt upp de senaste veckorna!

Oj, vad tiden flyger iväg! De sista veckorna har varit väldigt intensiva måste jag säga. Bygg, bygg, spackla, slipa, spackla, slipa, måla, måla, måla.... Sen kom tapetsera, tapetsera och tapetsera. Däremellan skulle det även vara lite påsk och sista april och tvätt och städning... Ja, jag gissar att ni förstår!

Påsken tillbringades i Barsta hos mor och far. Flera lediga dagar från stök och husbygge, skönt! Vädret var ju kanon så ungarna lekte ute stor del av tiden. De hittade även en kamrat i ett grannhus så de hade lite extra sällskap under helgen. Trevligt för både stora och små!

  
  

Pojkarna spelade badminton, gungade, hoppade studsmatta och hade det trevligt värre!

Nu drar vi hemåt. Härligt!

dsc01072 (MMS)

Nu drar vi hemåt. Härligt!


En trött Hilma är opererad och klar. Allt ...

dsc01068 (MMS)

En trött Hilma är opererad och klar. Allt har gått fint och vi får åka hem om några dagar.


Min son, en galning

"Mamma, nu går jag ut och cyklar!"

"Ja, gör det, men ta det försiktigt."

"Det gör jag, men jag cyklar ändå som en galning."

"Nej, det ska du inte göra!"

"Jo, för jag är ju en galning..."

Hm, vad svarar man på det!?

Upptäckte, i Övik, att Hilma hjälpt till a...

dsc01055 (MMS)

Upptäckte, i Övik, att Hilma hjälpt till att packa leksaker. Vem kan åka hemifrån utan fjärrkontrollen till tvn?! Jag borde iofs blivit misstänksam tidigare när jag såg att hon lagt en annan fjärrkontroll i vagnen.... :)


Hilma börjar få upp intresset för fordon. ...

dsc01053 (MMS)

Hilma börjar få upp intresset för fordon. Lite jobbigt för ryggen att putta på hela tiden. De korta benen kan inte trampa själv...


Nu blommar det även i trädgårdskomposten!

dsc01051 (MMS)

Nu blommar det även i trädgårdskomposten!


RSS 2.0