På tal om cyklar...

William gillar att cykla. Hans favoritcykelsättning skulle man kunna säga. Göran har tydligen imponerande två cyklar... En mountainbike och en dirt bike. Cool kille. Björn han hade en cykel med limpa när han var liten. Hur förklarar man vad en sån är?! Tur det finns ett internet fullt med bilder...

William den kloke undrade dock:

"Pappa, hade du en sån där brevlådecykel när du var liten?"

"Ööööhhhh?" Var pappans svar.

Svaret på den gåtan om vad en brevlådecykel är helt enkelt en cykel med pakethållare. Det är inte så lätt att uttrycka sig korrekt jämt! :-)

 


När lillan blir ensam i köket...

dsc01169 (MMS)

När lillan blir ensam i köket...


Det är jobbigt att vara i Stockholm. Hilma...

dsc01163 (MMS)

Det är jobbigt att vara i Stockholm. Hilma har däckat på tåget hem...


Världens största och dyraste mjukglass? Är...

dsc01161 (MMS)

Världens största och dyraste mjukglass? Är det lönt att berätta att killen inte orkade någon middag?


På väg mot stockholm. Första gången i ett ...

dsc01156 (MMS)

På väg mot stockholm. Första gången i ett tåg! Killarna är lite nervösa. Nu ska vi kolla om kungen är hemma. Skansen ska också då ett besök, om det inte regnar för mycket.


Vackra Hilma har lärt sig att flörta i dag...

dsc01142 (MMS)

Vackra Hilma har lärt sig att flörta i dagarna.


Rackaren

Findusen hittade hem efter 9 dagar på vift. Våra grannar, som höll ögonen öppna när vi var borta, hittade honom på altanen och låste kvickt in honom i huset. De har även varit förbi och matat honom några dagar tills vi kom hem.

Skönt! Man vill inte behöva oroa sig för honom igen på ett tag nu... Men vågar man släppa ut honom? Vi ska ju resa bort i slutet av veckan igen och om han är borta igen så kan han ju inte åka till kattvakten.

Fast det går ju inte att hålla honom inne i flera dagar när vi är hemma...

Nu ikväll gick jag ut i trädgården och han följde med. Tänkte jag ska titta till min lilla odling av kantnepeta, en perenn även känd som kattmynta... De små plantorna har tagit sig fint, tills nu, när Findusen hittade dem och blev som tokig! Tydligen luktar de som godast när de är små! Han låg och korvade sig på dem, jamade med konstig röst och ville inte att jag skulle lyfta därifrån honom då jamade han ännu högre. Knäppt djur!



Marknadsbesök

dsc01139 (MMS)

Vi for med Ola, Louise och alla barnen till Bräcke på marknad. Nya efterlängtade kepsar med platt skärm. Glada pojkar!


Vår lilla luffare har hittat hem igen! Snä...

imag0029 (MMS)

Vår lilla luffare har hittat hem igen! Snälla grannarna tittade förbi och hittade honom sovandes på altanen. Nu är han inlåst och har fått mat. Kommer inte ut på ett tag nu...


Eld och kött

Grillning är inte min grej. Jag har inga problem att vara i köket och hålla på med diverse saker med svåra moment, men eld gillar jag inte. Idag är det dock min tur att köra grillen då Björn står ute på en stege och målar. Alternativet är att äta något från spisen, men grillat är ju gott...

Sagt och gjort, jag har sprutat tändvätska på briketterna och nu även fjuttat på. Det blir dock inte så varmt som jag skulle önska och matlagningen lär väl bli en långsamt stekt köttbit. Det är väl iofs ganska bra, då blir den ju godare och kanske lite mörare.... Men blir det klart idag, eller i kväll? Riktig amerikansk barbeque som ska steka i 5-6-7 timmar?

Kycklingbitarna lär väl ha tur och bli klara idag i alla fall. Just nu luktar jag själv som en grillbiff.

Lortig unge?

Påhittiga Hilma sitter på köksgolvet, har tagit av sig strumporna och skvätter vatten på sina fötter från sin dryckesflaska. Sen borstar hon fötterna med en liten sopborste från sin leksakshög...

Är det någon fin vink att hon tycker att hon behöver bada eller är det en blivande karriär inom fotvården?!


Bakar kaka med Anton. Världens största Dröm?

dsc01128 (MMS)

Bakar kaka med Anton. Världens största Dröm?


Kattskrälle

Vår lilla katt är på vift igen. Nu har han varit borta sen i onsdags, 5 dagar hittills. Ingen har sett skymten av honom, vi har frågat grannarna där vi vet han brukar dra omkring. Har inte sett något överkört längs vägen heller. Det är dock mycket gräs i dikena så där vet man ju inte vad som ligger.

Kanske är han borta, kanske är han på en årlig sommarpromenad... Hoppas på det senare...


Första semesterturen

I helgen åkte vi upp till Barsta, drog alldeles efter simskolan slutade och bilen packats. Dessutom hann vi med ett stopp på Ikea för att inhandla en ny säng till vårt sovrum där uppe. Jag har dömt ut den gamla sen ett tag... Det blev en Aspelund med skumgummimadrasser. Det blev bra. Det var så länge sen jag sov bra där uppe och trots att Hilma stökade första natten och for runt som en propeller så vaknade jag med en kropp som fungerade om än lite trött. Inte ont i rygg eller nacke...

Busfröt Hilma for runt på gräsmattan och hade skoj!

  

Jag och mamma åkte på loppis i Mjällom. Mamma inhandlade en efterlängtad liten kristallkrona. Själv shoppade jag ett fat med tre lösa glasskålar på, ett glasfat på fot (som jag fick av mamma) och ett lucianattlinne. Dessutom hade mamma tidigare köpt en såsskål (Rörstrand tidigt 50-tal) som jag också fick. Såssleven hade hennes sommargranne skänkt... Nu blir det fullt i skåpen igen! :-)



Pojkarna ägnade många stunder åt att fiska. De tyckte det var skoj! Det blev några spiggar, nån siklöja och nån aborre.

 

Det där med tivoli kanske inte är så skoj,...

dsc01125 (MMS)

Det där med tivoli kanske inte är så skoj, men rutschkana i form av dinosaurie är en höjdare.


Impad kompis?

Jag håller på att bygga lego tillsammans med pojkarna, eller kanske mest bredvid pojkarna. Jag bygger brandstationen och de bygger diverse egna varianter av star warsskepp. För någon dags sen hade de en kompis här och jag gick förbi legorummet där uppe och ropar till Anton att han ska hjälpa mig att hitta en viss legobit som jag saknar. Då hör jag kompisens mycket förvånade röst:

"Gillar er mamma lego?!"

Ja, tänk för att jag faktiskt gör det! Så det så!

Och jag väljer att höra kompisens kommentar som en positiv, jag-önskar-att-min-mamma-också-gjorde-det-kommentar, och inte en hur-knäpp-är-hon-kommentar... :-) Det lät ganska så positivt tycker jag.

Idag blev det en tur till Alnöbadet. Gott ...

dsc01124 (MMS)

Idag blev det en tur till Alnöbadet. Gott med lite fika sådär på eftermiddagen...


Där man minst väntar det... En mörkröd pio...

dsc01123 (MMS)

Där man minst väntar det... En mörkröd pion bland alla lupiner! Den ska vårdas ömt!


Vad gör man?!

Igår hade Björn hem sitt projekt till huset för lite grillning, lekar och sommaravslutande. Jag hade förberett lite kokt potatis och efterrätt så fick de göra sallad, potatissallad och sås. Det blev gott.

När de körde permobilen ute så var pojkarna på hugget och körde starter och kollade att de följde banan korrekt.

Kära William blir ju lätt lite speedad och vrålar högt något liknande:

"Kör nu din gamla gubbe!!! Du är så fliiiiiintskaaaallig!!!"


Öh... och känner jag min son rätt så kom det något som i andras öron kan låta som ett hånskratt... Jag är glad att jag för stunden var inne och diskade och missade det hela. Dessutom var tydligen den killen yngst i hela gänget, om än tunnhårig och därmed hade rakat huvudet...

Någon som vill låna en charmig 6-åring?!

RSS 2.0