Nu är bullarna klara och det är dags för r...

dsc00243 (MMS)

Nu är bullarna klara och det är dags för rejält fika... Mums!


Hipp, hipp HURRA!!!

... för grannfrun idag! Pernilla, granne och promenadkompis fyller 33 idag! Ett stort grattis från alla på Hovid 8:1!


Skönt att sova i vagnen under en promenad ...

dsc00242 (MMS)

Skönt att sova i vagnen under en promenad i det fina höstvädret. 5 grader och sol!


Hilma är överallt, hela tiden, i hög fart....

dsc00241 (MMS)

Hilma är överallt, hela tiden, i hög fart. Passa, vakta, passa... Puh!


Hilmas framsteg

Hilma är en rörlig tjej. Det är lite svårt att fånga på bild. Hon kryper omkring på golvet, ganska långsamt men med fin teknik. Hon drar upp sig mot allt som kommer i närheten, drar i lådor i köket, drar i stolar på golvet. Idag upptäckte jag att hon dragit upp sig mot gåstolen och gick några steg med den. Gissa om jag var snabbt där och satte ned henne... :-)

 
Skön sovstil på lillgumman... Rumpan i vädret! :-)

Förra fredagen lärde hon sig klappa händer. I fredags började hon krypa. Tro vad hon ska hitta på kommande fredag... kanske en liten tand?

Nedan följer en liten film med en av hennes favoritsysselsättningar. Hoppa till reklam på tv....


Bara lite bevis...

Jag som alltid varit rakhårig har, på äldre dar, efter barnafödande, fått hår med lite mer böj på. Nedan ser ni beviset... :-) Detta är hår som självtorkat utan hårtork och borste, inte är det rakt inte. Lite fånigt är det dock att jag insåg lockigheten bara för någon månad sedan... Det har ju inte kommit över en natt direkt!
 


Fredagsmys

I fredags tog vi hela familjen och åkte på lite fredagsmys i bowlinghallen. Det var första gången för William och andra gången för Anton. De var ganska speedade och pirriga båda två. :-)

  

 

Det var dock ganska jobbigt för de små händerna och armarna så när det var 10 minuter kvar på timmen så började orken tryta och surläppen kom fram på storebror. Men det var skoj så det ska vi göra om!

Kvällen avslutades med hamburgare på McDonalds och handling på Maxi som helgen till ära hade en liten hoppborg utanför kassorna. Trots att barnen var trötta så orkade de hoppa en liten stund. Hilma hoppade på lite också och skrattade högt. Hoppa är bland det roligaste hon vet!

Motion

Motion är nyttigt. Jag försöker komma iväg på promenad minst två ggr i veckan, gärna mer. Jag går ju på gympa här på ön också, men nu blir det lite mindre av det ett tag då lilla Hilmagumman inte är så förtjust i sin far på kvällarna. Hon är väldigt mammig och då är det inte lätt att åka på gympa mitt i läggningstiden. Men vi får träna lite...

Sist jag var ute själv så hade jag lite spring i benen, men jag är ingen löpare så då kom jag på den glada idén att jag skulle "hoppsa" istället. Jag gjorde 50 hoppsasteg sen gick jag igen och efter en stund gjorde jag 20 höga knäuppdragningar och lite senare 20 spark i baken-steg. Detta upprepade jag återkommande under promenaden och när jag var klar kändes det härligt i kroppen! Intervallträning ska ju vara ett effektivt sätt att förbättra konditionen och hoppsasteg istället för löpning borde ju fylla lite samma funktion. Tycker då jag, i alla fall. Man får upp pulsen lite högre än bara promenaden ger och tempot blir lite högre. Dessutom blir man ju så väldigt glad av hoppsasteg, den känslan får man ju inte från samma sträcka löpning...

Igår kväll när jag drog med grannen Pernilla på promenad så upprepade jag samma hoppsasteg och knädrag och sparkar. Hon kunde inte låta bli att skratta under hoppsastegen heller... :-) Prova själva om ni inte tror mig! Det enda är ju att man ser lite knäppsig ut...

(påminner lite om det gamla vänner-avsnittet där Rachel skulle locka med Phoebe ut på löpturer, för er som kommer ihåg )

Pappershögar

dsc00237 (MMS)

Bland det värsta jag vet är nog pappershögar på bordet. De växer snabbare än jag hinner rensa...


GRATTIS!!!

Idag fyller Marie Karlsson i Österjörn år! Hipp, hipp HURRA för dig idag!! Hoppas du får en fin dag!!


Varför grupperingar!?

Jag brukar följa "Biggest Loser Sverige" på tv4 varje måndag. Det är ett trevligt program och det är skoj att se hur bra det går för deltagarna att tappa vikt. Men igår blev jag lite ilsk...

Varför ska det alltid grupperas tjejer och killar?! Har vi inte kommit längre i våra hjärnor att vi fortfarande väljer efter kön och inte efter person?! När de skulle rösta ut en av René och Lotta så var två av deltagarnas motivering "jag vill se tre tjejer i finalen"... Vad tusan har det med saken att göra, vilket kön man har?! När det finns så många andra motiveringar att ta till!!!

Jag väljer att rösta ut René
- eftersom jag är bättre kompis med Lotta...
- eftersom René är ett större hot mot min egen vistelse här...
- eftersom jag tycker Lotta förtjänar att vara kvar...

Man kan fortsätta en stund till med att hitta på bättre motiveringar. Antagligen har de på tv klippt bort och redigerat lite grann av vad som sagts, men ändå... Det stör mig!


Ett annat grattis!!

Nu har min gamla goda vän Anna i Ö-vik förökat sig (för andra gången)... I helgen fick hon och sambon Jörgen en liten dotter, Elton har blivit storebror. Himla roligt!!! En stor tös på 4300 g och 55 cm. Bra jobbat! :-)

Bilden har jag lånat från Jörgens egen hemsida.

Många grattiskramar från oss!

Hipp hipp HURRA!!!

Idag fyller gamle vännen Christer Melander år, 38 år närmare bestämt. Ett stort gratts till dig från hela gänget här ute på ön! Födelsedagsmiddag på fredag kanske?! Ungarna är redo för ett "kitteljagis"... :-)


Findus

Findus älskar att ligga i Hilmas babysitter. Nu när hon inte längre använder den så ofta så passar han på att njuta. Tutten skuffar han undan och sen snusar han gott...


Babysim

Nu har Hilma och jag gått klart första kursen i babysim, "Ankan". Både hon och jag tycker att det är jätteroligt! När man kommer in i omklädningsrummet börjar hon se glad ut och sen så fort man kommer i vattnet så börjar hon sparka och plaska. Hon ropar även "ei!" till de andra bebisarna.

Nedan tränar hon på att åka i badring. Hon kan hålla fast sig själv och åka med när jag sätter fart på henne.


Vi tränar även på att åka på min rygg, snart kan hon nog hålla fast sig själv och då åka med mig på lite simturer. Roligt!


På nedanstående bild tränar vi på sk dykkommando, där man förbereder bebisen på att snart kommer det vatten över huvudet. Denna bild är nog tagen alldeles innan Hilma gjorde sitt första dyk.


En del i säkerhetsträningen är att barnen ska träna på att hålla sig fast i kanten. Från början har jag mina händer över Hilmas och stödjer henne med mitt ben. Sedan tar jag sakta bort benet och då drar hon upp sig med sina armar så att hon håller huvudet över vattnet. Hennes händer är dock lite för små för att hon ska kunna greppa stången riktigt bra, men hon växer ju mest hela tiden så det ordnar sig snart!


Det är jättemysigt med babysim och till veckan börjar vi kurs nr 2 "Grodan". Jag nästan ångrar att vi inte gick med William och Anton också.

Ute och gungar i höstvindarna. Har tagit e...

dsc00234 (MMS)

Ute och gungar i höstvindarna. Har tagit en skön promenad med grannen.


Ultimata myset?

Om jag inte hade nåt bättre att göra av mina pengar, och det inte kändes helt förtappat att ikläda sig en overall så skulle jag köpa mig en...

Härligt roliga overaller från OnePiece.


Min dotter är av det mobila slaget.

dsc00231 (MMS)

Min dotter är av det mobila slaget.


Anton är nyFriserad och åker på discokalas...

dsc00230 (MMS)

Anton är nyFriserad och åker på discokalas. Storpojke nu...


Lite bevis?

I detta lilla klipp kan ni se Hilma-gumman vinka till Findus och sedan säga hans namn. Hon säger det på sitt lilla vis, men det är ingen tvekan om vad hon menar. :-) Ett litet "hej hej" kan höras lite lätt också.

Hurra!!

Idag fyller barnens farfar Lennart några år. Ett stort grattis från hela familjen på Hovid.

Helgarbete

I helgen kom kusinerna från Pilgrimstad på besök med sina föräldrar. Vi drällde runt i huset och åt en massa mat. Men Ola hade också tagit med sin favoritleksak, motorsågen... Björn och Ola ägnade lördagen åt att såga ner den höga björken som stått framför gäststugan och skräpat ner vår pool. Det blev klart bättre där uppe och någon gång kanske man kan få till det trädäck jag drömmer om. Där ska jag ligga och sola när barnen plaskar i poolen någon sommar!

 
Före och efter nedsågat träd.

Lördagskvällen (med trötta pojkar, stora som lite mindre) tillbringades framför tvn med gamla Top Gear-avsnitt. Många glada skratt!

På söndagen tog jag med Louise och smet till Birsta. Jag blir galen på att pojkarna alltid har slut på kalsonger och strumpor i lådorna så nu skulle det fyllas på... Hittade även lite fina grejor till lilla gumman. Dessutom träffade jag på ganska många bekanta, mer än jag brukar, jag känner ju inte så många i denna stad. Kul, kul!

De hemmavarande pojkarna och barnen tog en höstpromenad/cykeltur upp till farfarn, skönt med frisk luft!

8 månader

För några dagar sedan firade vi Hilmas 8-månadersdag. Hon bara växer och växer! Fast nu blir hon inte så mycket tjockare, hon har börjat magra av lite... Senaste månaden har hon bara gått upp ca 250 gram mot hennes vanliga 800-900 gram. Någon gång måste det ju lugna ner sig! :-)

Hon är pigg och glad och hittar på en massa hyss. Det roligaste är att köra över Findus matskålar med gåstolen eller välta ner och riva i mina kokböcker vid spisen. Om man då ropar "Men Hilma, vad gör du!?" så fnissar hon gladd och försöker smita snabbt därifrån, småfötterna sprattlar frenetiskt mot det lite hala golvet. :-D

 

Kring 7½-8 månaders ålder kom också hennes pekfinger till mer nytta. Hon pekar och fingrar och känner på allt som kommer i närheten.



Vår lilla go´klimp!!

Hurra!!

Idag fyller Maria P år! Jättemånga grattiskramar till dig!


Lördagsmys med lite jalapenosnittar. Stark...

dsc00223 (MMS)

Lördagsmys med lite jalapenosnittar. Starka och heta, men gottgottigottgott!


Lillebror blir stor. Ikväll ramlade den fö...

dsc01024 (MMS)

Lillebror blir stor. Ikväll ramlade den första tanden ut. Den hade dock vandrat runt ett tag, så gluggen är två tänder stor. Gissa om killen är stolt!


RSS 2.0