Nytt nöje

Barnen har kommit på ett nytt nöje. Att knäppa kort med kameran... En morgon hade de gått ner själva för att titta på barnprogram och hittade då kameran på bordet. Det var sisådär 30 kort tagna på tvn och det aktuella barnprogrammet... Det blev till att radera en hel del. Nedanstående kort fick dock vara kvar.


Spontanbesök

Igår var en gammal barndomskompis (som bor i Nyland) på shopping i Birsta. Vi sprang på henne en snabbis på Toys 'R Us och pratade en sväng. På eftermiddagen kom jag på att vi borde bjuda ut dem och efter mycket om och men, felande mobilnr mm, så fick vi kontakt. De kom ut på lite fika och surr, och eftersom tiden gick så fort så fick de stanna på middag också.

Jättekul!  Alltid skoj med spontana besök när man inte hinner fundera så mycket på vad som ska serveras, om det är städat på alla förväntade ställen osv... Har man bara lite mat och fika i frysen så klarar man alla oväntade stunder!!

Barnen intensivlekte med varandra när väl den inledande blygheten släppt! Idag måste jag skura av bron eftersom de hade ett lätt vattenkrig... :-D Men det gör ingenting!

Trötta. Idag myser vi lite i soffan, är li...

dsc00113 (MMS)

Trötta. Idag myser vi lite i soffan, är lite trötta båda två. På eftermiddagen inleder vi den sk städtorsdagen.


Men, till jul då?

Jag har just haft en timmes bråk med två obstinata pojkar. De vet att de ska städa upp legot varje kväll. Inga nyheter där. Händer det då? Nej, knappast. Jag säger åt dem gång på gång att de ska städa upp. Men inget händer. Hilma ropar och är hungrig, jag säger åt pojkarna att nu ska jag mata Hilma och att det ska vara uppstädat när jag kommer tilllbaka. Inte då! Snarare ännu mer saker framplockade.

Då exploderar mamman. Jag rafsar ihop allt lego och plockar bort det från deras rum. Nu blir det inget lego på minst en vecka.  Sedan får man frågan från William. Men i morgon då, då kommer du inte att vara så här arg.  Jo, det kommer jag säkert att vara, om ni inte hör efter när jag säger till er.

Men till jul då, mamma? :-)

Ja, om jag känner efter så kommer jag nog att hunnit bli glad igen, lagom till jul. Men just nu ska jag bara gå och sätta mig i soffan och morra.

Snart är det dags...

Nästa vecka fyller lilla stumpan 4 månader. Den "magiska" gränsen för smakportioner börjar kring 4 månader. Det känns lite sådär... Hon är redan så stor att hon ska lära sig äta riktig mat. Usch, vad tiden flyger iväg!

Jag har dock mentalt börjat förbereda mig, och idag när jag var in på Ica så köpte jag två små ekologiska barnmatsburkar. Nästa vecka ska vi prova lite...

I övrigt är hon en snäll jänta! Hon sover bra på nätterna, sover istort sett hela nätterna nu. Senaste 8 dygnen har hon nog sovit igenom 5-6 st. Det är inte illa! Fast själv så är man trött ändå. Kanske får sova för mycket nu, med amningshormoner i kroppen. Men det är angenäma "problem"!

Just nu ligger hon och leker glatt i babygymmet, inköpt för sisådär 7 år sedan till Anton. Det är väl investerade 100 kronor det! :-)

En liten promenad

dsc00111 (MMS)

Mmmmm, sommar, promenad och en drakenglass. Choklad och ägglikör, mums!


Hilmas hår lever ett eget liv.

dsc00110 (MMS)

Hilmas hår lever ett eget liv. Det står alltid upp mitt på huvudet. Idag har hon badat och sen haft mössa, men när mössan åker av så flyger håret upp... Hon älskar att sitta i gåstolen och leka.


Trädgårdsfunderingar

Förra helgen fick vi hjälp av grannen att gräva bort eländiga Bergenior från rundeln nära flaggstångsfästet. UNder veckan har vi grävt och grepat för att få bort alla rötter, som är grova som en bebisarm. Förhoppningsvis har vi nu fått bort allt, men risk finns att det kommer upp otäckheter igen...

Nu gäller det ju att komma på vad man ska ha för växter där. Björn vill ha gräsmatta och jag vill ha rabatt. Vi har ju ingen rabatt någon annanstans på tomten. En rabatt måste man ju få ha! :-)

Jag tittar runt på Blomsterlandets hemsida. Där finns det rabattförslag att använda sig av. Jag vill gärna ha lite rosa toner i det hela och gillar lavendel.

Men det är inte lätt. Det är ju det där med växtzoner att ta hänsyn till också. Jag ska nog komma på nåt, och det snabbt. Just nu tycker Findusen att han har världens bästa kattlåda ute...

Hurra, hurra! Idag fyller Björnen år! Ett ...

dsc00105 (MMS)

Hurra, hurra! Idag fyller Björnen år! Ett stort grattis till dig! Presenten är på väg från Ånge och dröjer någon dag till, men det blir tårta och god middag i alla fall!


Hilma har fått sig en ny leksak. Hon gilla...

dsc00104 (MMS)

Hilma har fått sig en ny leksak. Hon gillar den helskarpt, även om hon inte riktigt når ner till golvet ännu.


Längs min promenadväg finns denna fina slä...

dsc00099 (MMS)

Längs min promenadväg finns denna fina slänt. De små gräskullarna ser precis ut som små troll. Det kanske är troll?


Bil

Vilken bil blev det då, kan man fråga sig!? Jo, det slutade med en Renault Grand Scenic. En lite större bil, men ändå inte jättestor buss. Den har två extra säten i bagaget, för små ben, så i sommar kan vi åka runt med faster på turistande i Lerviken. :-) Det blir lite bekvämare att ha den bilen hoppas vi, inte lika trångt i baksätet. Vi måste dock skaffa en till sittkudde då det blir för trångt med de höga stolarna som barnen har just nu.

Om allt går som det ska så hämtar vi upp bilen i afton.

Helgens nöjen

Helgen tillbringade vi i Anviken hos svågern, svägerskan och de söta småkusinerna. Vi lämnade Findus hos Christer och drog på onsdag kväll.

På torsdagen blev det lite fiske för pojkarna, det röjdes ur några garderober, togs lite promenad och åts en god middag. En hel del bus med barnen blev det också. Tindra sprang och jagade "sina pojkar" som hon kallar Anton och "Willman". På fredagen vräkte regnet ner. Det blev då en liten tripp in till Östersund och Djungelhuset, ett lekland. Vi busade runt i några timmar. Sedan var det trötta barn och en trött Anna...

Men som vanligt är jag en bråkig tant på sådana ställen. Vuxna släpper in sina barn och sen struntar de i dem. Jag röt åt några stora barn flera ggr då de var inne i småbarnsavdelningen och hoppade. En kille ramlade mot en liten plutt, som dock inte gjorde illa sig som tur var. "jamen, jag såg honom inte"  Nej, kanske just därför du inte ska vara bland småbarnen, du stora bråkiga pojke... Grr... Några pojkar klättrade på utsidan av klätterhuset, dem fick jag också morra åt...

På lördagen packade vi ihop oss och åkte hem efter lunch. Lagom tills solen tittade fram... Men det var skönt att komma hem till finväder också. Vi grillade till middag, bjöd in grannen Lars. Framemot kvällen kom en annan granne förbi och alla gubbarna satt och surrade till långt in på natten. Härligt med försmak på sommarkvällar!

Söndagen var en dag med full fart! Jag röjde undan, tog en promenad (i ösregnet), vi åkte och tittade på en bil som vi sen bestämde oss för att köpa, köpte födelsedagspresent och var på kalas med Anton. Dessutom hämtade jag Findus hos Christer och köpte en liten burgare till en alldeles för sen middag. PUH!!! Tur det är måndag igen så man får vila upp sig! :-)

Hela gänget är på lekland. Dagens fråga är...

dsc00102 (MMS)

Hela gänget är på lekland. Dagens fråga är: Varför har mammor så hårda knän? Det gör så förbenat ont att krypa omkring därinne. Men jag får mig en friskvårdspoäng i alla fall. Våga inte neka mig en sån!


Anton får sin belöning efter att till sist...

dsc00096 (MMS)

Anton får sin belöning efter att till sist ha tagit sin andra spruta mot svininfluensan. En sk Alnöbulle på det lokala konditorit.


Fiska

Idag var det ännu en dag med fint väder, så vad ska man hitta på?! Fantasin tröt och Göran skulle inte till stugan, så vi blev hemma. Men efter lunch kom vi på två varianter. Norra berget eller ner till vattnet och fiska lite. Det blev det senare. Björn och pojkarna knatade iväg över lägdorna och jag matatde gumman och packade fikaväskan.

Det blev dock (som tur var) inget napp och pojkarna fångade mer pinnar än fiskar. Men det var en mysig liten fikastund om än lillan blev lite galen och tvärhungrig... Ska nog styra ihop en liten grillning där nere framöver med grannarna.

Dagens utflykt

dsc00095 (MMS)

Är på fiskeutflykt. Alla har fått fika, nu även Hilma. Hon blev lite arg när hon höll på att bli utan...


Vår på Hovid

dsc00093 (MMS)

Nu är det vår på Hovid, ungarna har plockat fram de fina vägmärkena jag gjorde för några år sedan. Vänligen respektera övergångsstället!


Ibland är man bara tvungen att köpa... Bar...

dsc00090 (MMS)

Ibland är man bara tvungen att köpa... Barndomens sliskiga läsk fanns på Ica!


Gottgottigottgott!

Igår kom kusin Johan med familj på besök. För att hälsa på Hilma (och kanske oss andra, litegrann). :-) Hilma fick fina träbokstäver som skriver hennes namn. Nu ska vi bara fixa ett rum till henne där hon kan ha dem... Hon fick även en söt liten Margrethe-skål, som rymmer 3.5 dl,  som hon ska ha när vi ska baka tillsammans i framtiden. Tack, tack!

Besöket till ära hade jag bakat bananchokladmuffins med lite chokladfrosting på toppen. Jag tycker faktiskt att de blev väldigt goda, om man får tycka så själv! En saftig muffins med lagom mycket choklad och klet... Ska bakas fler gånger!


Det där med nerver...

Jag har varit på jakt efter nya/fler amningströjor. Det är lite enklare att amma när man slipper dra upp och visa (lilla runda) magen i tid och otid. Men de tröjor jag gillar, från Boob, är ganska så saftigt dyra. De kan kosta från 400 för en t-shirt, då jag kom på att man kan ju kolla in Tradera. Mycket riktigt, där fanns det lite att buda på. Begagnade iofs, men det kan jag leva med.

Men det är ju lite nervigt! jag har nyss suttit och väntat in de sista minuterna på mina bud. Den ena vann jag. Puh! Den andra förlorade jag. Jag låg högst till sista minuten, då klämde några rackare in sina bud. Men jag fick en tröja för 86 kr plus frakt. Det är helt okej!

Nu är jag lite pirrig i kroppen, får se om jag kan somna efter denna spänning!!!

Hilma nyvägd och vaccierad 8.2 kg och 62 c...

dsc00089 (MMS)

Hilma nyvägd och vaccierad 8.2 kg och 62 cm. En stor tjej. Hon blev riktigt ledsen när hon fick sprutan.


Hilma fick en liten sommarhatt!

dsc00087 (MMS)

Hilma fick en liten sommarhatt!


Skelett

Willliam ville titta i läkarboken som står i vår bokhylla. Jag undrade varför, det är ju mest text i den och några få bilder. Men då berättade han att han ville titta på morfars skelett, som finns på bild i boken... :-)

För några år sedan trillade morfar och knäckte några revben, och hamnade på sjukhus. Jag visade pojkarna var morfar gjort illa sig på en bild i boken och sedan dess visar boken "morfars skelett" och inget annat...

Något rätt...

Något rätt har man gjort med barnen i alla fall... :-)

William har en generös nerv i sig någonstans. Han har precis givit bort en 10-krona och en en-krona till sin lilla syster med motiveringen att "hon har ju så lite pengar i sin spargris"... 

För någon dag sedan berättade han att han inte ville se Pokemon-film hos farfar eftersom Anton inte var med. Anton vill ju också se, så då sparade William tittandet tills Anton också kunde titta...

Om man ger någon av pojkarna två kex eller karameller så går de direkt för att dela med brorsan. De försöker inte norpa åt sig allt själv. Det lär ju säkert ändra sig när de blir lite större, men än så länge får man glädja sig!
:-)

Grattis till lilla stumpan

Idag fyller lilla stumpan 3 månader. Det är stort det! Håret växer och blicken blir fokuserad. Hon är en glad och "snäll" tjej som sover på nätterna och äter när hon är hungrig. Många glada leenden skänks bort till besökare.



Titta vad som hänt senaste tiden, första bilden är 1 dag, andra 1 månad och sedan 2 månader.
  

Valborg

Vi firade valborgsmässoafton tillsammans med grannarna, 10 vuxna och 7 barn + Hilma. Det var ganska så fullt i huset faktiskt... Men trevligt! Vi hade lite knytkalas och grillade mat. Barnen lekte fint hela kvällen och höll sams fast timmen blev sen.

 
Brasan tändes vid 20-tiden och då dök det upp några till grannar. Allt som allt var vi kring 25-26 st som tittade på elden. Kul!

 

RSS 2.0