Sagan om den vilda morgonen

Det var en gång en familj som hade en liten katt vid namn Findus. Han tyckte om att gå ut varje morgon när pappan i familjen åkte till jobbet. Findus brukade leka ute ungefär en timme och sedan komma in innan resten av familjen skulle åka iväg. Denna speciella morgon ville inte Findus komma in. Mamman ropade och ropade men han kom inte till dörren. Mamman gick iväg för att kamma håret och borsta tänderna, men lämnade dörren öppen så att katten skulle kunna komma in själv.

Efter en liten stund sa en av familjens pojkar att Findus lekte i hallen. Alla gick dit och såg den lilla sötnosen busa med en sko. Pojken plockade upp skon och tyckte att det var något konstigt med skon, det kom små ljud ifrån den... Det brukar det inte göra...

"Ah... det är en råtta" skrek pojken och slängde skon, varvid musen passade på att smita.

"Ah.... det är en mus" skrek mamman, som drabbades av någon oförklarlig skräck för möss, som hon aldrig haft förut. Hon högg tag i närmsta tillhygge (skohorn från IKEA) och började fäkta för fullt.

Båda pojkarna sprang med full fart ut till den nybyggda altanen och stängde igen dörren med en smäll. Sedan stod de där och tryckte näsorna mot rutan och undrade vad som hände.

Den numera vilda mamman började (med hjälp av skohornet) lyfta på kepsar, skor, väskor och annat skrot som av någon anledning alltid verkade landa på golvet i hallen. Tillslut hittade hon musen iklämd i hörnet under hatthyllan. Men så fort den fick chansen så smet den genom den smala springan mellan dörrarna till skrubben under trappen.



Mamman, som suckade, pustade och svor, (det senare enbart på insidan av huvudet för barnens skull) öppnade till skrubben och började plocka ut väska för väska därifrån också. Musen återfanns tillslut längst in i den mörka skrubben. Findusen, som gärna bistod med sina musfinnarkunskaper, hörde svaga pip från ena hörnet och fick tag på den lille gynnaren. Men istället för att ta krabaten och springa ut så försvann de med rask takt in i köket och in under skåpet.

Mamman, som nu svor lite högre eftersom hennes barn var ute på gården och inte kunde höra de fula orden, jagade efter och fann att musen var borta. Findusen bekräftade det hela genom att gå längs väggen under skåpet och letade.

Var hade den tagit vägen kan man ju fråga sig?! Jo, familjen har under våren bytt golv i nedervåningen och just bakom skåpet var golvsockeln bortplockad för målning. Mellan golvet och väggen fanns en liten springa alldeles lagom stor för en mus att krypa ner i...

Katt skaffas kanske för att få hjälp att bli av med massa möss, inte för att få hjälp att få fler möss i huset...

Kommentarer
Postat av: Siwan

Tur att det inte var min katt som drog in råttan!! Då hade jag nog gått ut och stängt dörren. Hasse tar "bara" in fåglar han !

2009-04-29 @ 12:50:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0