Slutet är nära

I förmiddags var vi upp till specialistmödravården på den "Obstetriska mottagningen" på sjukhuset. Det var dags att bringa ordning på hur stor bebis vi kommer att få och vad som ska göras åt det...

Efter lite väntan fick vi till slut träffa en doktor(inna). Planen blir att när bebisen beräknas klara sina lungor finfint, från v 36+6 dagar (i vecka 37) ska förlossningen försöka startas igång. Det blir alltså den 25 januari.

Startförsöken görs med sk hinnsvepning. Vad det innebär förklaras här. Det låter inte så där jättetrevligt direkt, men säkert ändå bättre än att föda ut en koloss på 5,5 kg... :-D  Doktorn sa dock att det oftast inte brukar sätta igång efter första försöket, så det blir nog flera ggr. Det är inte lönt att göra något ultraljud och försöka kolla storlek, det är väldigt svårt att få ett riktigt resultat. Planen är ju ändå att få ut bebisen tidigare än planerat.

När livmodertappen känns mogen, hur nu det känns, så blir nästa steg att ta hål på hinnorna, och plopp så är bebben ute (eller nästan i alla fall).

Sammanfattningsvis så kommer jag INTE att föda barn den 12 februari, som uträkningen säger. Det blir nog klart närmare 27 januari som är min privata lilla planering.

Plötslig blev det lite stressigt... Småkläder måste tvättas, barnstol (babyskydd) fixas. Skötbord är fixat via blocket... Dags att planera lite! :-)

Kommentarer
Postat av: KickiLina

Oj oj.... vad spännande!

2009-12-30 @ 17:30:37
Postat av: Jenny

Men vi vet ju alla att du är drottningen av Planering!!! :-D Kommer gå superbra!! spännande

2009-12-30 @ 18:03:55
URL: http://www.gronviken.se
Postat av: Eva

Gott Nytt År på er!!!



Ang. hinnsvepning så fick jag göra det med Lina...

Inte världens trevligaste upplevelse med någon som "gräver runt" inne i kroppen på en :-)

Jag tror vi fick göra tre sådana försök (varannan dag) innan förlossningen till slut satte igång (och då hade vi gått 18dgr över tiden) :-/



Men är anledningen till att sätta igång förlossningen i förväg alltså att bebisen tros bli stor??

2010-01-01 @ 11:32:49
URL: http://chevroleva.blogg.se/
Postat av: Syster

Finns en anledning till att storasyster gått under namnet List-Anna i sin tidigare karriär som köksbiträde på Björnstugan! =)

2010-01-01 @ 14:18:10
Postat av: Anonym

hoppas att allt går bra!! Vi väntar på ny kusinen!!

Kram

2010-01-04 @ 18:13:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0