Duktiga killar

Idag på eftermiddagen var det dags för tandläkarbesök. Båda pojkarna skulle inspekteras.

Lilleman var planerad som sista patient, men blev inkallad direkt. Han hoppade upp i stolen, var lite avvaktande med att luta sig bakåt, men sen gapade han som värsta rovdjuret... :-) Inga problem där inte! Han fick beröm för att han var så duktig. Fick en lite läskig plastskalbagge ur leksakslådan... Huvva!

Sedan var det dags för den större killen. Han skulle "plasta" sina 3 framkomna sexårständer. Förra gången gick det sådär. Tandsköterskan pratade lite för mycket och visade lite för många konstiga grejor, så han hann bli nervös då. Denna gång var det lite mer rakt på sak och första tanden gick jättebra. När det var dags för andra tanden, som satt i nederkäken, blev det lite krångel. Då började tanten prata igen... om hur hon skulle hålla bort hans tunga för att han inte skulle få den lite sura smaken från tvättmedlet på tungan... Inte rätt taktik. Bättre att bara köra och vara tydlig med vad som gäller just nu. Men andra tanden blev också klar till slut. Det smakade inte jättegott, men han fullföljde. Den sista tanden sparas till nästa vecka.

Anton valde en liten ring med glassten. "Mamma, är detta en riktig diamant...?"

Belöningen till duktiga pojkar blev lite gott fika från Alnös bageri, vi skulle ju även hälsa pappa Björn välkommen hem från Amerikatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0