Aktiv dag...

Denna dag skulle bli en skön hemmadag, den första efter BB-vistelsen. Men så blev icke fallet. Storebror Anton hade ju hjärtfel som bebis och opererades, så vi har även velat undersöka de övriga barnen vid födseln. Hilma fick tid för kontroll redan idag kl 9. Det var bara att kliva upp och åka iväg hela familjen tidigt i morse. Anton skulle till skolan vid 8, William fick följa med till sjukhuset eftersom han varit hostig och därmed skulle stanna hemma från dagis.

Väl på sjukhuset blev det vägning och mätning, ekg och ultraljud en stund efter 10 var vi klara. Tösabiten uppförde sig exemplariskt och hjärtat fick godkänt. Det var enbart den sk ductus som fortfarande var öppen. Den stängs i samband med födseln, under de första dagarna/veckan. Inget onormalt alltså.

Men doktorn tyckte att Hilma var lite gul (gulsot) så hon föreslog att vi skulle gå iväg och kolla upp det. Vi hamnade på avd 45. Det första "snabbtestet" visade att hon låg strax under gränsen så de gjorde även ett blodprov för att få exakt värde. Det innebar att vi fick vänta 1½ timme på resultatet från blodprovet. Det blev alltså lunch på sjukhuset och vid halv ett fick vi besked att även blodprovet låg strax under gränsen. Vi behövde alltså inte läggas in för ljusbehandling nu, men vi skulle komma tillbaka och kolla av värdet igen så det inte ökar. Det blir morgondagens förmiddagsprojekt.

Sedan var det bara att åka och köpa min skötväska (fast det var amningsbh jag skulle ha eg.) och badbyxor till Anton, hämta killen på skolan och åka hem. Hela dagen hade därmed passerat...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0