Hilma

Ja, det blev alltså en Hilma... Namnet kommer ifrån mormors farmor (alltså min mammas farmor, Hilmas mormor), om jag inte minns fel. Även mormor heter Hilma, fast som andranamn. Hon har dock alltid avskytt namnet och hotat med att stryka oss från testamentet om vi skulle använda det. Då mormodern nu bestämt sig för att bränna alla pengar på resor och nöjen finner jag det lämpligt att använda namnet precis som jag vill, det blir ju ändå inget arv att tala om... :-D

Vad betyder Hilma?
"Hilma är den feminina motsvarigheten till namnet Hilmer som är ett isländskt namn med betydelsen "hjälmbärare". Finns även en beskrivning av att Hilma är av tyskt ursprung och betyder "hjälmbrud". Det finns 3356 kvinnor som har förnamnet Hilma. Av dessa har 1297 namnet Hilma som tilltalsnamn/ förstanamn."



Utifrån den kalufs som tittade fram vid förlossningen kanske "hjälmbärare" inte är så himla fel...

Lite bilder från sjukhusvistelsen:
  
   
  

Kommentarer
Postat av: Siwan

Tycker att pappan börjar se tärd ut!!!

2010-02-06 @ 08:26:04
Postat av: Dagmar och Claes

Grattis till er lilla prinsessa! önskar vi er. Namnet Hilma tycker är passande. Claes minns tant Hilma, hoppas att mormor och morfar tar hand om pojkarna.

Kram på er allihopa

Hilmas grannar

2010-02-06 @ 12:11:36
Postat av: Jessica Danielsson

Å va roligt att få se lite bilder från sjukhuset. Vilket fint namn ni valde. Morgan undrar om Björn har laddat om för nummer 4. Han har hört att det tar bra veckorna efter... :-)

Kramar från fam Danielsson

2010-02-07 @ 16:14:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0