Sista besöket?

Idag kan det ha varit sista besöket hos barnmorska Karin. Magen mättes, bebbens hjärtljud kollades, blodtryck, blodvärden och blodsocker mättes. Så även vikten, men den pratas det tyst om... :-)

Magen är tillbaka på extra stor skala, tydligen hade julvikarien ett snålare måttband än Karin, så alla mammor hade fått mindre mage under julhelgerna... :-) Nu är jag tillbaka på den kurvan jag låg på före jul, ungefär. Blodvärdet var också fint, blodsockret lite på gränsen och blodtrycket var alldeles för högt... Trycket bekymrade barnmorskan en del, men efter en stund så kom hon på att själva manschetten varit lite för trång så hon bytte manschett och tog om blodtrycket. Då var det som det skulle sedan. Puh!

Men eftersom ett ökande tryck kan tyda på att förlossningsarbete kan ha smugit igång ville hon göra en "invärtes undersökning" också, inklusive en sk hinnsvepning. Livmodertappen verkade fast och som vanligt, slemproppen verkade ha gått tyckte hon. Men nu är den första hinnsvepningen gjord, nu vet jag vad det handlar om. Vi får se om det händer något ikväll eller i natt, men än så länge känns det inget särskilt. Tur att det är sista arbetsdagen i morgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0