December, vad hände egentligen?!

December var en månad som på nåt vis bara försvann. Inget hanns med, inget orkades med, men ändå på nåt vis blev det nästan som det skulle ändå.

Jag blev förkyld och hostig i början, vilket visade sig vara en lunginflammation. Jag var allmänt trött och seg hela tiden. Lillgumman åkte på en knepig magsjuka som höll i sig en vecka ungefär, med lite kräkningar någon gång om dagen och lite racerbajs någon annan gång om dagen. Inte som vanlig magsjuka, men ändå inte frisk... Därav missade jag ju julfesten med Björns jobb och glöggkalaset med grannarna.

Julen firades för första gången i hemmet. Syster kom från Umeå och mor och far kom ner från Barsta. Jag vägrade lämna huset... Det är så jobbigt att vara borta när lillgumman stökar på nätterna, och jobbigt att packa in hela gänget i bilen när man är trött och seg. Men det blev en trevlig jul! Maten vi ville ha var på plats, klapparna rymdes inte under granen, det fanns plats för alla och envar. Men nog är huset litet...

 
Julmaten intogs i "lekrummet", där även julgranen med alla klapparna var placerad.

 
Bus och gapflabb med lillasyster som vanligt. Även Hilma vet hur man ska ta moster...

 
En lycklig Björn med sina stålmannenkallingar. Vi fick även ett trevligt frågespel i julklapp, som såklart ska invigas, med tillhörande skratt-så-man-bryter-ihop... HÖNA! :-)

Mellandagarna blev ganska lugna, förutom att lilla gumman tillbringar ett antal timmar varje natt med att sprattla runt och äta och sprattla lite till. Man är med andra ord inte direkt utvilad... Syster och jag tog en tur i össnön till rean, fyndade lite på polarn och pyret och även ett par fina velourmjukisar till hemmamamman.

Vi fick besök av småkusinerna en av dagarna. Det var mysigt. Vi lekte och busade och invigde glassmaskinen som kommit med tomten. Gott gott! Anton läste högt för Tindra och myste i soffan.



Nyårskvällen tillbringades tillsammans med grannarna. God mat och dryck, och lite spel under kvällen, sen blev det lite fyrverkerier innan vi knatade hemåt i snön som än en gång vräkte ner.


Hilma i sin fina röda klänning som hon fick i julklapp av moster. Den var given på nyårskvällen!

Och nu är det nytt år, nu skriver vi 2011 för första gången. Det blir spännande att se vad som kommer att ske! Men först ska vi alla bli fria från hostor och förkylningar, just nu är alla i huset mer eller mindre sjuka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0